De rol van een gebruiker wijzigen voor machtigingen - (Manage Users-functie)
Opmerking: Om de Manage Users-functie te gebruiken, moet u een Admin voor de kaart zijn. Leer meer over rolgebaseerde machtigingen via deze link:
Introductie tot de Manage Users-functie - Samenwerken op een enkele kaart
Open het "Manage Users"-venster
- Log in op uw Scribble Maps-account op:
https://www.scribblemaps.com/create(Optioneel) Om te leren hoe u inlogt, bezoekt u deze link:
Hoe in te loggen/registreren - Open de kaart.
Dit zijn de mogelijke methoden:
Een kaart laden vanuit het Your Maps-venster
Een kaart laden met behulp van de Map ID - "Menu > Load Import"
Een offline kaartbestand uploaden - "Menu > Load From Computer"
- Klik op de knop "MENU" in de bovenste werkbalk.
- Klik onder de kop "Scribble Maps" op de knop "Save Map".
Het venster "Save Map" verschijnt.
- Klik op de knop: "Manage Users".
Het venster "MANAGE USERS" verschijnt.
De rol van de gebruiker wijzigen
- In het "MANAGE USERS"-venster ziet u de lijst met gebruikers en hun rollen.
- Zoek de rij van de gebruiker in de lijst.
Opmerking: Om de machtigingen te laten werken, moet elke gebruiker zijn of haar opgegeven e-mailadres gebruiken om in te loggen op zijn of haar account.
- Klik op de huidige rol van de gebruiker in de vervolgkeuzelijst. Selecteer vervolgens de nieuwe rol:
Admin
- Een Admin kan de kaart bewerken en gebruikers beheren.
- De maker van de kaart wordt automatisch beschouwd als een Admin.
Editor- Een Editor kan de kaart bewerken, maar kan geen gebruikers beheren.
Viewer- Een Viewer kan de kaart bekijken, zelfs als deze is opgeslagen als "Secure".
- Als een "Public" of "Unlisted" kaart met een wachtwoord is beveiligd, kan een Viewer de kaart bewerken als hij of zij het wachtwoord invoert.
- Als de kaart is opgeslagen als "Encrypted", hoeft een Viewer niet het initiële wachtwoord op te geven om de kaart te bekijken. Een Viewer hoeft alleen het encryptiewachtwoord op te geven.
Opmerking: Om een kaart op te slaan als "Unlisted", "Secure" of "Encrypted", moet de gebruiker een Pro-account hebben. Zie: Save a map > Selecteer de optie voor hoe gebruikers toegang krijgen tot de kaart
- U ziet de nieuwe rol van de gebruiker in het venster verschijnen.
- Klik op het selectievakje met de melding: "I’m not a robot".
- (Optioneel) Voer indien gevraagd de reCAPTCHA-procedure uit.
- Klik op de knop: "Save Users".
- Klik op de knop: "Back to Map Save".
- (Optioneel) Sla de kaart op.
Opmerking: Nadat u op "Save Users" heeft geklikt (stap 7), worden de wijzigingen in de machtigingen automatisch opgeslagen in het kaartbestand. U hoeft de kaart dus niet op te slaan. Om te leren hoe u kaarten opslaat, bezoekt u deze link: Een kaart opslaan
(Optioneel) Als twee eigenaren/admins een gebruiker tegenstrijdige rollen geven
Geval #1:
Als twee eigenaren/admins een gebruiker tegenstrijdige rollen geven in de Manage Users-functie OF de Team-web-app:De gebruiker krijgt de machtigingen van de meest recente rolwijziging.Geval #2:
Als twee eigenaren/admins een gebruiker tegenstrijdige rollen geven in de Manage Users-functie EN de Team-web-app:De gebruiker krijgt de machtigingen van de rol met de meeste privileges.
Zie ook
Laatst bijgewerkt