Zmena role používateľa pre oprávnenia - (funkcia Spravovať používateľov)
Poznámka: Ak chcete používať funkciu Spravovať používateľov, musíte byť pre mapu Správca . Viac informácií o oprávneniach založených na rolách nájdete na tomto odkaze:
Úvod do funkcie Spravovať používateľov - Spolupráca na jednej mape
Otvorenie okna "Spravovať používateľov"
- Prihláste sa do svojho účtu Scribble Maps na adrese:
https://www.scribblemaps.com/create(Voliteľné) Ak sa chcete dozvedieť, ako sa prihlásiť, navštívte tento odkaz:
Ako sa prihlásiť/zaregistrovať - Otvorte mapu.
Možné spôsoby:
Načítanie mapy z okna Vaše mapy
Načítanie mapy pomocou ID mapy - "Ponuka > Načítať import"
Nahratie offline súboru mapy - "Ponuka > Načítať z počítača"
- Kliknite na tlačidlo "PONUKA" v hornom paneli nástrojov.
- Pod nadpisom "Scribble Maps" kliknite na tlačidlo "Uložiť mapu".
Zobrazí sa okno "Uložiť mapu".
- Kliknite na tlačidlo: "Spravovať používateľov".
Zobrazí sa okno "SPRAVOVAŤ POUŽÍVATEĽOV".
Zmena role používateľa
- V okne "SPRAVOVAŤ POUŽÍVATEĽOV" uvidíte zoznam používateľov a ich role.
- Nájdite riadok používateľa v zozname.
Poznámka: Aby oprávnenia fungovali, každý používateľ sa musí prihlásiť do svojho účtu pomocou svojej určenej e-mailovej adresy.
- Kliknite na aktuálnu rolu používateľa v rozbaľovacom zozname. Potom vyberte novú rolu:
Správca
- Správca môže upravovať mapu a spravovať používateľov.
- Tvorca mapy sa automaticky považuje za Správcu.
Editor- Editor môže upravovať mapu, ale nemôže spravovať používateľov.
Prehliadač- Prehliadač môže zobraziť mapu, aj keď je uložená ako "Zabezpečené".
- Ak je "Verejná" alebo "Neuvedená" mapa chránená heslom, Prehliadač môže mapu upravovať, ak zadá heslo.
- Ak je mapa uložená ako "Zašifrované", Prehliadač nemusí zadávať počiatočné heslo na zobrazenie mapy. Prehliadač musí zadať iba šifrovacie heslo.
Poznámka: Aby mohol používateľ uložiť mapu ako "Neuvedená", "Zabezpečené" alebo "Zašifrované", musí mať účet Pro. Pozrite: Uloženie mapy > Výber možnosti, ako môžu používatelia pristupovať k mape
- V okne sa zobrazí nová rola používateľa.
- Kliknite na začiarkavacie políčko so správou: "Nie som robot".
- (Voliteľné) Ak sa zobrazí výzva, vykonajte postup reCAPTCHA.
- Kliknite na tlačidlo: "Uložiť používateľov".
- Kliknite na tlačidlo: "Späť na uloženie mapy".
- (Voliteľné) Uložte mapu.
Poznámka: Po kliknutí na "Uložiť používateľov" (Krok č. 7) sa zmeny oprávnení automaticky uložia do súboru mapy. Mapu teda nemusíte ukladať. Ak sa chcete dozvedieť, ako ukladať mapy, navštívte tento odkaz: Uloženie mapy
(Voliteľné) Ak dvaja vlastníci/správcovia pridelia používateľovi protichodné role
Prípad č. 1:
Ak dvaja vlastníci/správcovia pridelia používateľovi protichodné role vo funkcii Spravovať používateľov ALEBO vo webovej aplikácii Tím:Používateľ získa oprávnenia najnovšej zmeny role.Prípad č. 2:
Ak dvaja vlastníci/správcovia pridelia používateľovi protichodné role vo funkcii Spravovať používateľov A vo webovej aplikácii Tím:Používateľ získa oprávnenia role, ktorá má viac oprávnení.
Pozrite tiež
Odstránenie oprávnenia používateľa na prístup k mape - (funkcia Spravovať používateľov)
Naposledy aktualizované