Mainīt lietotāja lomu atļaujām - (funkcija Pārvaldīt lietotājus)
Piezīme: Lai izmantotu funkciju Pārvaldīt lietotājus, jums jābūt kartes administratoram . Uzziniet par uz lomām balstītām atļaujām, apmeklējot šo saiti:
Ievads funkcijā Pārvaldīt lietotājus - sadarbība vienā kartē
Atveriet logu "Pārvaldīt lietotājus"
- Pierakstieties savā Scribble Maps kontā:
https://www.scribblemaps.com/create(Pēc izvēles) Lai uzzinātu, kā pierakstīties, apmeklējiet šo saiti:
Kā pierakstīties/reģistrēties - Atveriet karti.
Iespējamās metodes:
Ielādēt karti no loga Jūsu kartes
Ielādēt karti, izmantojot Kartes ID - "Izvēlne > Ielādēt importu"
Augšupielādēt bezsaistes kartes failu - "Izvēlne > Ielādēt no datora"
- Augšējā rīkjoslā noklikšķiniet uz pogas "IZVĒLNE".
- Zem virsraksta "Scribble Maps" noklikšķiniet uz pogas "Saglabāt karti".
Parādīsies logs "Saglabāt karti".
- Noklikšķiniet uz pogas: "Pārvaldīt lietotājus".
Parādīsies logs "PĀRVALDĪT LIETOTĀJUS".
Mainiet lietotāja lomu
- Logā "PĀRVALDĪT LIETOTĀJUS" redzēsit lietotāju sarakstu un viņu lomas.
- Sarakstā atrodiet lietotāja rindu.
Piezīme: Lai atļaujas darbotos, katram lietotājam, pierakstoties savā kontā, jāizmanto savs norādītais e-pasta adrese.
- Noklikšķiniet uz lietotāja pašreizējās lomas nolaižamajā sarakstā. Pēc tam atlasiet jauno lomu:
Administrators
- Administrators var rediģēt karti un pārvaldīt lietotājus.
- Kartes veidotājs tiek automātiski uzskatīts par administratoru.
Redaktors- Redaktors var rediģēt karti, bet nevar pārvaldīt lietotājus.
Skatītājs- Skatītājs var skatīt karti, pat ja tā saglabāta kā "Drošs".
- Ja "Publiska" vai "Nerādīts sarakstā" karte ir aizsargāta ar paroli, Skatītājs var rediģēt karti, ja norāda paroli.
- Ja karte ir saglabāta kā "Šifrēts", Skatītājam nav jānorāda sākotnējā parole, lai skatītu karti. Skatītājam jānorāda tikai šifrēšanas parole.
Piezīme: Lai lietotājs varētu saglabāt karti kā "Nerādīts sarakstā", "Drošs" vai "Šifrēts", lietotājam jābūt Pro kontam. Skatiet: Saglabāt karti > Atlasiet opciju, kā lietotāji var piekļūt kartei
- Logā redzēsit lietotāja jauno lomu.
- Noklikšķiniet uz izvēles rūtiņas ar ziņojumu: "I’m not a robot".
- (Pēc izvēles) Ja tiek prasīts, veiciet reCAPTCHA procedūru.
- Noklikšķiniet uz pogas: "Saglabāt lietotājus".
- Noklikšķiniet uz pogas: "Back to Map Save".
- (Pēc izvēles) Saglabājiet karti.
Piezīme: Pēc tam, kad noklikšķināt uz "Saglabāt lietotājus" (7. solis), atļauju izmaiņas tiek automātiski saglabātas kartes failā. Tāpēc kartes saglabāšana nav nepieciešama. Lai uzzinātu, kā saglabāt kartes, apmeklējiet šo saiti: Saglabāt karti
(Pēc izvēles) Ja divi īpašnieki/administratori lietotājam piešķir pretrunīgas lomas
1. gadījums:
Ja divi īpašnieki/administratori lietotājam piešķir pretrunīgas lomas funkcijā Pārvaldīt lietotājus VAI tīmekļa lietotnē Team:Lietotājs iegūst pēdējās lomas izmaiņas atļaujas.2. gadījums:
Ja divi īpašnieki/administratori lietotājam piešķir pretrunīgas lomas funkcijā Pārvaldīt lietotājus UN tīmekļa lietotnē Team:Lietotājs iegūst atļaujas tai lomai, kurai ir vairāk privilēģiju.
Skatiet arī
Noņemt lietotāja atļauju piekļūt kartei - (funkcija Pārvaldīt lietotājus)
Pēdējoreiz atjaunināts