Scribble Maps Hjælpecenter
Skift sprog

Skift en brugers rolle for tilladelser - (Manage Users-funktion)

Bemærk: For at bruge Manage Users-funktionen skal du være Admin for kortet. Lær om rollebaserede tilladelser ved at besøge dette link:
Intro til Manage Users-funktionen - Samarbejd på et enkelt kort

Åbn vinduet "Manage Users"

  1. Log ind på din Scribble Maps-konto på:
    https://www.scribblemaps.com/create 
    (Valgfrit) For at lære, hvordan du logger ind, kan du besøge dette link: 
    Sådan logger du ind/registrerer dig
     
  2. Åbn kortet.
    Dette er de mulige metoder:

    Indlæs et kort fra vinduet Your Maps

    Indlæs et kort ved hjælp af Map ID - "Menu > Load Import"

    Upload en offline kortfil - "Menu > Load From Computer"

     
  3. Klik på knappen "MENU" i den øverste værktøjslinje.
     
  4. Under overskriften "Scribble Maps" skal du klikke på knappen "Save Map".
    Vinduet "Save Map" vises.
     
  5. Klik på knappen: "Manage Users".
    Vinduet "MANAGE USERS" vises.

Skift brugerens rolle

  1. I vinduet "MANAGE USERS" vil du se listen over brugere og deres roller.
     
  2. Find brugerens række på listen.
    Bemærk: For at tilladelserne skal fungere, skal hver bruger bruge deres angivne e-mailadresse til at logge ind på deres konto. 
     
  3. Klik på brugerens nuværende rolle på rullelisten. Vælg derefter den nye rolle:
    Admin
    • En Admin kan redigere kortet og administrere brugere.
    • Kortets opretter betragtes automatisk som en Admin.
    Editor
    • En Editor kan redigere kortet, men kan ikke administrere brugere.
    Viewer
    • En Viewer kan se kortet, selvom det er gemt som "Secure". 
    • Hvis et "Public" eller "Unlisted" kort er adgangskodebeskyttet, kan en Viewer redigere kortet, hvis han eller hun angiver adgangskoden.
    • Hvis kortet er gemt som "Encrypted", behøver en Viewer ikke at angive den oprindelige adgangskode for at se kortet. A Viewer skal kun angive krypteringsadgangskoden.
     
     
     
    Bemærk: For at brugeren kan gemme et kort som "Unlisted", "Secure" eller "Encrypted", skal brugeren have en Pro-konto. Se: Save a map > Vælg indstillingen for, hvordan brugere kan få adgang til kortet
     
  4. Du vil se brugerens nye rolle vist i vinduet.
     
  5. Klik på det afkrydsningsfelt, der viser meddelelsen: "I’m not a robot". 
     
  6. (Valgfrit) Hvis du bliver bedt om det, skal du udføre reCAPTCHA-proceduren. 
     
  7. Klik på knappen: "Save Users".
     
  8. Klik på knappen: "Back to Map Save".
     
  9. (Valgfrit) Gem kortet.
    Bemærk: Efter du har klikket på "Save Users" (trin 7), gemmes ændringerne i tilladelser automatisk i kortfilen. Så du behøver ikke at gemme kortet. For at lære, hvordan du gemmer kort, kan du besøge dette link: Gem et kort
 

(Valgfrit) Hvis to ejere/admins giver en bruger modstridende roller

Tilfælde #1:
Hvis to ejere/admins giver en bruger modstridende roller i Manage Users-funktionen ELLER Team-webappen:

Brugeren opnår tilladelserne for den rolleændring, der er nyest.
 

Tilfælde #2:
Hvis to ejere/admins giver en bruger modstridende roller i Manage Users-funktionen OG Team-webappen:

Brugeren opnår tilladelserne for den rolle, der har flest privilegier.
 
 

Se også

Fjern en brugers tilladelse til at få adgang til et kort - (Manage Users-funktion)

 
 

Senest opdateret