Endre en brukers rolle for tillatelser - (funksjonen Administrer brukere)
Notat: For å bruke funksjonen Administrer brukere må du være Administrator for kartet. Lær mer om rollebaserte tillatelser ved å gå til denne lenken:
Introduksjon til funksjonen Administrer brukere - Samarbeid på ett enkelt kart
Åpne vinduet «Administrer brukere»
- Logg på Scribble Maps-kontoen din på:
https://www.scribblemaps.com/create(Valgfritt) For å lære hvordan du logger på, gå til denne lenken:
Slik logger du på/registrerer deg - Åpne kartet.
Dette er de mulige metodene:
Last inn et kart fra vinduet Kartene dine
Last inn et kart ved hjelp av Kart-ID - «Meny > Last inn import»
Last opp en frakoblet kartfil - «Meny > Last inn fra datamaskinen»
- Klikk på knappen «MENY» i verktøylinjen øverst.
- Under overskriften «Scribble Maps» klikker du på knappen «Lagre kart».
Vinduet «Lagre kart» vises.
- Klikk på knappen: «Administrer brukere».
Vinduet «ADMINISTRER BRUKERE» vises.
Endre brukerens rolle
- I vinduet «ADMINISTRER BRUKERE» ser du listen over brukere og rollene deres.
- Finn brukerens rad i listen.
Notat: For at tillatelsene skal fungere, må hver bruker bruke den oppgitte e-postadressen sin for å logge på kontoen sin.
- Klikk på brukerens nåværende rolle i rullegardinlisten. Velg deretter den nye rollen:
Administrator
- En Administrator kan redigere kartet og administrere brukere.
- Den som har opprettet kartet, regnes automatisk som Administrator.
Redaktør- En Redaktør kan redigere kartet, men kan ikke administrere brukere.
Leser- En Leser kan se kartet, selv om det er lagret som «Sikker».
- Hvis et «Offentlig» eller «Ikke oppført» kart er passordbeskyttet, kan en Leser redigere kartet hvis vedkommende oppgir passordet.
- Hvis kartet er lagret som «Kryptert», trenger ikke en Leser å oppgi det opprinnelige passordet for å se kartet. En Leser trenger bare å oppgi krypteringspassordet.
Notat: For at brukeren skal kunne lagre et kart som «Ikke oppført», «Sikker» eller «Kryptert», må brukeren ha en Pro-konto. Se: Lagre et kart > Velg alternativet for hvordan brukere kan få tilgang til kartet
- Du ser brukerens nye rolle vist i vinduet.
- Klikk på avkrysningsboksen med meldingen: «Jeg er ikke en robot».
- (Valgfritt) Hvis du blir bedt om det, gjennomfør reCAPTCHA-prosedyren.
- Klikk på knappen: «Lagre brukere».
- Klikk på knappen: «Tilbake til kartlagring».
- (Valgfritt) Lagre kartet.
Notat: Etter at du klikker på «Lagre brukere» (Trinn #7), lagres tillatelsesendringene automatisk i kartfilen. Du trenger derfor ikke å lagre kartet. For å lære hvordan du lagrer kart, gå til denne lenken: Lagre et kart
(Valgfritt) Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller
Tilfelle #1:
Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller i funksjonen Administrer brukere ELLER i Team-nettappen:Brukeren får tillatelsene fra den nyeste rolleendringen.Tilfelle #2:
Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller i funksjonen Administrer brukere OG i Team-nettappen:Brukeren får tillatelsene fra den rollen som har flest rettigheter.
Se også
Fjern en brukers tillatelse til å få tilgang til et kart - (funksjonen Administrer brukere)
Sist oppdatert