Ŝanĝi la rolon de uzanto por permesoj - (funkcio Administri uzantojn)
Noto: Por uzi la funkcion Administri uzantojn, vi devas esti Administranto de la mapo. Lernu pri rolbazitaj permesoj vizitante ĉi tiun ligilon:
Enkonduko al la funkcio Administri uzantojn - Kunlabori pri unu mapo
Malfermu la fenestron "Administri uzantojn"
- Ensalutu en vian konton de Scribble Maps ĉe:
https://www.scribblemaps.com/create(Laŭvole) Por lerni kiel ensaluti, vizitu ĉi tiun ligilon:
Kiel ensaluti/registriĝi - Malfermu la mapon.
Jen la eblaj metodoj:
Ŝargi mapon el la fenestro Viaj mapoj
Ŝargi mapon per la Mapa ID - "Menuo > Ŝargi Enporton"
Alŝuti senrete konservitan mapdosieron - "Menuo > Ŝargi el komputilo"
- Alklaku la butonon "MENUO" en la supra ilobreto.
- Sub la titolo "Scribble Maps", alklaku la butonon "Konservi mapon".
La fenestro "Konservi mapon" aperos.
- Alklaku la butonon: "Administri uzantojn".
La fenestro "ADMINISTRI UZANTOJN" aperos.
Ŝanĝu la rolon de la uzanto
- En la fenestro "ADMINISTRI UZANTOJN", vi vidos la liston de uzantoj kaj iliaj roloj.
- Trovu la vicon de la uzanto en la listo.
Noto: Por ke la permesoj funkciu, ĉiu uzanto devas uzi sian specifitan retpoŝtadreson por ensaluti en sian konton.
- Alklaku la aktualan rolon de la uzanto en la falmenuo. Poste elektu la novan rolon:
Administranto
- Administranto povas redakti la mapon kaj administri uzantojn.
- La kreinto de la mapo aŭtomate estas konsiderata Administranto.
Redaktanto- Redaktanto povas redakti la mapon, sed ne povas administri uzantojn.
Vidanto- Vidanto povas vidi la mapon, eĉ se ĝi estas konservita kiel "Sekura".
- Se "Publika" aŭ "Nelistigita" mapo estas protektita per pasvorto, Vidanto povas redakti la mapon se li aŭ ŝi donas la pasvorton.
- Se la mapo estas konservita kiel "Ĉifrita", Vidanto ne devas doni la komencan pasvorton por vidi la mapon. Vidanto devas doni nur la ĉifran pasvorton.
Noto: Por ke la uzanto povu konservi mapon kiel "Nelistigita", "Sekura" aŭ "Ĉifrita", la uzanto devas havi Pro-konton. Vidu: Konservi mapon > Elekti la opcion pri kiel uzantoj povas aliri la mapon
- Vi vidos la novan rolon de la uzanto montrata en la fenestro.
- Alklaku la markobutonon kiu montras la mesaĝon: "I’m not a robot".
- (Laŭvole) Se vi estas petata, plenumu la proceduron reCAPTCHA.
- Alklaku la butonon: "Konservi uzantojn".
- Alklaku la butonon: "Back to Map Save".
- (Laŭvole) Konservu la mapon.
Noto: Poste vi alklakos "Konservi uzantojn" (Paŝo #7), la ŝanĝoj de permesoj aŭtomate konserviĝas en la mapdosieron. Do vi ne bezonas konservi la mapon. Por lerni kiel konservi mapojn, vizitu ĉi tiun ligilon: Konservi mapon
(Laŭvole) Se du posedantoj/administrantoj donas al uzanto konfliktajn rolojn
Kazo #1:
Se du posedantoj/administrantoj donas al uzanto konfliktajn rolojn en la funkcio Administri uzantojn AŬ en la retaplikaĵo Team:La uzanto ricevas la permesojn de la plej lasta ŝanĝo de rolo.Kazo #2:
Se du posedantoj/administrantoj donas al uzanto konfliktajn rolojn en la funkcio Administri uzantojn KAJ en la retaplikaĵo Team:La uzanto ricevas la permesojn de la rolo kun pli da privilegioj.
Vidu ankaŭ
Forigi la permeson de uzanto aliri mapon - (funkcio Administri uzantojn)
Laste ĝisdatigita