Змінити роль користувача для дозволів - (функція «Керувати користувачами»)
Примітка: щоб користуватися функцією Керувати користувачами, ви повинні бути Адміністратором цієї карти. Дізнайтеся про дозволи на основі ролей за цим посиланням:
Вступ до функції «Керувати користувачами» - Співпраця над однією картою
Відкрийте вікно «Керувати користувачами»
- Увійдіть в обліковий запис Scribble Maps за адресою:
https://www.scribblemaps.com/create(Необов'язково) Щоб дізнатися, як увійти, перейдіть за цим посиланням:
Як увійти/зареєструватися - Відкрийте карту.
Можливі такі способи:
Завантажити карту з вікна «Ваші карти»
Завантажити карту за допомогою ID карти - «Меню > Завантажити імпорт»
Завантажити файл карти офлайн - «Меню > Завантажити з комп'ютера»
- Клацніть кнопку «МЕНЮ» на верхній панелі інструментів.
- Під заголовком «Scribble Maps» клацніть кнопку «Зберегти карту».
З'явиться вікно «Зберегти карту».
- Клацніть кнопку: «Керувати користувачами».
З'явиться вікно «КЕРУВАТИ КОРИСТУВАЧАМИ».
Змініть роль користувача
- У вікні «КЕРУВАТИ КОРИСТУВАЧАМИ» ви побачите список користувачів та їхні ролі.
- Знайдіть рядок користувача в списку.
Примітка: щоб дозволи працювали, кожен користувач повинен використовувати вказану для нього адресу електронної пошти для входу в свій обліковий запис.
- Клацніть поточну роль користувача у випадному списку. Потім виберіть нову роль:
Адміністратор
- Адміністратор може редагувати карту та керувати користувачами.
- Автор карти автоматично вважається Адміністратором.
Редактор- Редактор може редагувати карту, але не може керувати користувачами.
Глядач- Глядач може переглядати карту, навіть якщо її збережено як «Захищено».
- Якщо «Публічна» або «Не в списку» карта захищена паролем, Глядач може редагувати карту, якщо вкаже пароль.
- Якщо карту збережено як «Зашифровано», Глядачу не потрібно вказувати початковий пароль для перегляду карти. Глядач повинен вказати лише пароль шифрування.
Примітка: щоб користувач міг зберегти карту як «Не в списку», «Захищено» або «Зашифровано», він повинен мати обліковий запис Pro. Див.: Збереження карти > Виберіть варіант доступу користувачів до карти
- У вікні відобразиться нова роль користувача.
- Позначте прапорець з повідомленням: «Я не робот».
- (Необов'язково) Якщо буде запропоновано, виконайте процедуру reCAPTCHA.
- Клацніть кнопку: «Зберегти користувачів».
- Клацніть кнопку: «Назад до збереження карти».
- (Необов'язково) Збережіть карту.
Примітка: після того як ви клацнете «Зберегти користувачів» (Крок №7), зміни дозволів автоматично зберігаються у файлі карти. Тож зберігати карту не потрібно. Щоб дізнатися, як зберігати карти, перейдіть за цим посиланням: Збереження карти
(Необов'язково) Якщо двоє власників/адміністраторів надали користувачу суперечливі ролі
Випадок №1:
Якщо двоє власників/адміністраторів надали користувачу суперечливі ролі у функції «Керувати користувачами» АБО у вебзастосунку «Команда»:Користувач отримує дозволи останньої за часом зміни ролі.Випадок №2:
Якщо двоє власників/адміністраторів надали користувачу суперечливі ролі у функції «Керувати користувачами» І у вебзастосунку «Команда»:Користувач отримує дозволи тієї ролі, яка має більше привілеїв.
Див. також
Скасувати дозвіл користувача на доступ до карти - (функція «Керувати користувачами»)
Last updated