अनुमतिहरूका लागि प्रयोगकर्ताको भूमिका परिवर्तन गर्नुहोस् - (प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस् सुविधा)
नोट: प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस् सुविधा प्रयोग गर्न, तपाईं सो नक्साको एडमिन हुनुपर्छ। भूमिकामा आधारित अनुमतिहरूबारे सिक्नुहोस् यो लिङ्क भ्रमण गरेर:
प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस् सुविधाको परिचय - एउटै नक्सामा सहकार्य गर्नुहोस्
"प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस्" विन्डो खोल्नुहोस्
- तपाईंको Scribble Maps खातामा लगइन गर्नुहोस्:
https://www.scribblemaps.com/create(ऐच्छिक) कसरी लगइन गर्ने भनेर सिक्नुहोस् यो लिङ्क भ्रमण गरेर:
कसरी लगइन/दर्ता गर्ने - नक्सा खोल्नुहोस्।
सम्भावित तरिकाहरू यी हुन्:
तपाईंका नक्साहरू विन्डोबाट नक्सा लोड गर्नुहोस्
नक्सा ID प्रयोग गरेर नक्सा लोड गर्नुहोस् - "मेनु > इम्पोर्ट लोड गर्नुहोस्"
अफलाइन नक्सा फाइल अपलोड गर्नुहोस् - "मेनु > कम्प्युटरबाट लोड गर्नुहोस्"
- माथिको टुलबारमा रहेको "मेनु" बटन क्लिक गर्नुहोस्।
- "Scribble Maps" शीर्षकमुनि, "नक्सा बचत गर्नुहोस्" बटन क्लिक गर्नुहोस्।
"नक्सा बचत गर्नुहोस्" विन्डो देखा पर्नेछ।
- "प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस्" बटन क्लिक गर्नुहोस्।
"प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस्" विन्डो देखा पर्नेछ।
प्रयोगकर्ताको भूमिका परिवर्तन गर्नुहोस्
- "प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस्" विन्डोमा, तपाईंले प्रयोगकर्ताहरूको सूची र उनीहरूका भूमिकाहरू देख्नुहुनेछ।
- सूचीमा प्रयोगकर्ताको पङ्क्ति फेला पार्नुहोस्।
नोट: अनुमतिहरूले काम गर्न, प्रत्येक प्रयोगकर्ताले आफ्नो खातामा लगइन गर्न तोकिएको आफ्नो इमेल ठेगाना प्रयोग गर्नुपर्छ।
- ड्रप-डाउन सूचीमा प्रयोगकर्ताको हालको भूमिका मा क्लिक गर्नुहोस्। त्यसपछि नयाँ भूमिका चयन गर्नुहोस्:
एडमिन
- एडमिनले नक्सा सम्पादन गर्न र प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्न सक्छ।
- नक्सा सिर्जनाकर्तालाई स्वतः एडमिन मानिन्छ।
सम्पादक- सम्पादकले नक्सा सम्पादन गर्न सक्छ, तर प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्न सक्दैन।
भ्युअर- भ्युअरले नक्सा "सुरक्षित" रूपमा बचत गरिएको भए पनि हेर्न सक्छ।
- यदि "सार्वजनिक" वा "असूचीबद्ध (Unlisted)" नक्सा पासवर्डले सुरक्षित गरिएको छ भने, भ्युअरले पासवर्ड दिएमा नक्सा सम्पादन गर्न सक्छ।
- यदि नक्सा "इन्क्रिप्ट गरिएको" रूपमा बचत गरिएको छ भने, भ्युअरले नक्सा हेर्न प्रारम्भिक पासवर्ड दिनुपर्दैन। भ्युअरले इन्क्रिप्सन पासवर्ड मात्र दिनुपर्छ।
नोट: प्रयोगकर्ताले नक्सा "असूचीबद्ध (Unlisted)", "सुरक्षित", वा "इन्क्रिप्ट गरिएको" रूपमा बचत गर्न, प्रयोगकर्ताको Pro खाता हुनुपर्छ। हेर्नुहोस्: नक्सा बचत गर्नुहोस् > प्रयोगकर्ताहरूले नक्सा कसरी पहुँच गर्न सक्छन् भन्ने विकल्प चयन गर्नुहोस्
- तपाईंले विन्डोमा प्रयोगकर्ताको नयाँ भूमिका देखिएको देख्नुहुनेछ।
- "I’m not a robot" सन्देश देखाइरहेको चेकबक्स क्लिक गर्नुहोस्।
- (ऐच्छिक) सोधिएमा, reCAPTCHA प्रक्रिया पूरा गर्नुहोस्।
- "प्रयोगकर्ताहरू बचत गर्नुहोस्" बटन क्लिक गर्नुहोस्।
- "Back to Map Save" बटन क्लिक गर्नुहोस्।
- (ऐच्छिक) नक्सा बचत गर्नुहोस्।
नोट: तपाईंले "प्रयोगकर्ताहरू बचत गर्नुहोस्" (चरण (Step) #7) क्लिक गरेपछि, अनुमति परिवर्तनहरू स्वतः नक्सा फाइलमा बचत हुन्छन्। त्यसैले तपाईंले नक्सा बचत गर्नुपर्दैन। नक्साहरू कसरी बचत गर्ने भनेर सिक्नुहोस् यो लिङ्क भ्रमण गरेर: नक्सा बचत गर्नुहोस्
(ऐच्छिक) यदि दुई जना मालिक/एडमिनले प्रयोगकर्तालाई बाझिने भूमिकाहरू दिएमा
केस #1:
यदि दुई जना मालिक/एडमिनले प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस् सुविधा वा टोली (Team) वेब एपमा प्रयोगकर्तालाई बाझिने भूमिकाहरू दिएमा:प्रयोगकर्ताले सबैभन्दा पछिल्लो भूमिका परिवर्तनका अनुमतिहरू पाउँछ।केस #2:
यदि दुई जना मालिक/एडमिनले प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस् सुविधा र टोली (Team) वेब एप दुवैमा प्रयोगकर्तालाई बाझिने भूमिकाहरू दिएमा:प्रयोगकर्ताले जुन भूमिकासँग बढी विशेषाधिकारहरू छन् त्यसका अनुमतिहरू पाउँछ।
यो पनि हेर्नुहोस्
नक्सा पहुँच गर्ने प्रयोगकर्ताको अनुमति हटाउनुहोस् - (प्रयोगकर्ताहरू व्यवस्थापन गर्नुहोस् सुविधा)
पछिल्लो अपडेट