Αλλαγή του ρόλου ενός χρήστη για δικαιώματα - (λειτουργία Manage Users)
Σημείωση: Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Manage Users, πρέπει να είστε Admin για τον χάρτη. Μάθετε για τα δικαιώματα βάσει ρόλων επισκεπτόμενοι αυτόν τον σύνδεσμο:
Εισαγωγή στη λειτουργία Manage Users - Συνεργασία σε έναν μόνο χάρτη
Ανοίξτε το παράθυρο "Manage Users"
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Scribble Maps στη διεύθυνση:
https://www.scribblemaps.com/create(Προαιρετικά) Για να μάθετε πώς να συνδεθείτε, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο:
Πώς να συνδεθείτε/εγγραφείτε - Ανοίξτε τον χάρτη.
Αυτές είναι οι πιθανές μέθοδοι:
Φόρτωση χάρτη από το παράθυρο Your Maps
Φόρτωση χάρτη χρησιμοποιώντας το Map ID - "Menu > Load Import"
Μεταφόρτωση αρχείου χάρτη εκτός σύνδεσης - "Menu > Load From Computer"
- Κάντε κλικ στο κουμπί "MENU" στην επάνω εργαλειοθήκη.
- Κάτω από την επικεφαλίδα "Scribble Maps", κάντε κλικ στο κουμπί "Save Map".
Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Save Map".
- Κάντε κλικ στο κουμπί: "Manage Users".
Θα εμφανιστεί το παράθυρο "MANAGE USERS".
Αλλαγή του ρόλου του χρήστη
- Στο παράθυρο "MANAGE USERS", θα δείτε τη λίστα των χρηστών και τους ρόλους τους.
- Βρείτε τη σειρά του χρήστη στη λίστα.
Σημείωση: Για να λειτουργήσουν τα δικαιώματα, κάθε χρήστης πρέπει να χρησιμοποιεί την καθορισμένη διεύθυνση email του για να συνδεθεί στον λογαριασμό του.
- Κάντε κλικ στον τρέχοντα ρόλο του χρήστη στην αναπτυσσόμενη λίστα. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον νέο ρόλο:
Admin
- Ένας Admin μπορεί να επεξεργαστεί τον χάρτη και να διαχειριστεί χρήστες.
- Ο δημιουργός του χάρτη θεωρείται αυτόματα Admin.
Editor- Ένας Editor μπορεί να επεξεργαστεί τον χάρτη, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί χρήστες.
Viewer- Ένας Viewer μπορεί να δει τον χάρτη, ακόμη και αν είναι αποθηκευμένος ως "Secure".
- Εάν ένας χάρτης "Public" ή "Unlisted" προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, ένας Viewer μπορεί να επεξεργαστεί τον χάρτη εάν παρέχει τον κωδικό πρόσβασης.
- Εάν ο χάρτης είναι αποθηκευμένος ως "Encrypted", ένας Viewer δεν χρειάζεται να παρέχει τον αρχικό κωδικό πρόσβασης για να δει τον χάρτη. Ένας Viewer πρέπει να παρέχει μόνο τον κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης.
Σημείωση: Για να αποθηκεύσει ο χρήστης έναν χάρτη ως "Unlisted", "Secure" ή "Encrypted", ο χρήστης πρέπει να έχει λογαριασμό Pro. Δείτε: Save a map > Επιλέξτε την επιλογή για τον τρόπο πρόσβασης των χρηστών στον χάρτη
- Θα δείτε τον νέο ρόλο του χρήστη να εμφανίζεται στο παράθυρο.
- Κάντε κλικ στο πλαίσιο επιλογής που εμφανίζει το μήνυμα: "I’m not a robot".
- (Προαιρετικά) Εάν σας ζητηθεί, εκτελέστε τη διαδικασία reCAPTCHA.
- Κάντε κλικ στο κουμπί: "Save Users".
- Κάντε κλικ στο κουμπί: "Back to Map Save".
- (Προαιρετικά) Αποθηκεύστε τον χάρτη.
Σημείωση: Αφού κάνετε κλικ στο "Save Users" (Βήμα #7), οι αλλαγές δικαιωμάτων αποθηκεύονται αυτόματα στο αρχείο του χάρτη. Επομένως, δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε τον χάρτη. Για να μάθετε πώς να αποθηκεύετε χάρτες, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Save a map
(Προαιρετικά) Εάν δύο ιδιοκτήτες/διαχειριστές δώσουν σε έναν χρήστη αντικρουόμενους ρόλους
Περίπτωση #1:
Εάν δύο ιδιοκτήτες/διαχειριστές δώσουν σε έναν χρήστη αντικρουόμενους ρόλους στη λειτουργία Manage Users Ή στην εφαρμογή ιστού Team:Ο χρήστης αποκτά τα δικαιώματα της πιο πρόσφατης αλλαγής ρόλου.Περίπτωση #2:
Εάν δύο ιδιοκτήτες/διαχειριστές δώσουν σε έναν χρήστη αντικρουόμενους ρόλους στη λειτουργία Manage Users ΚΑΙ στην εφαρμογή ιστού Team:Ο χρήστης αποκτά τα δικαιώματα οποιουδήποτε ρόλου έχει περισσότερα προνόμια.
Δείτε επίσης
Κατάργηση του δικαιώματος πρόσβασης ενός χρήστη σε χάρτη - (λειτουργία Manage Users)
Τελευταία ενημέρωση