Spremenite vlogo uporabnika za dovoljenja - (funkcija Upravljaj uporabnike)
Opomba: Če želite uporabljati funkcijo Upravljaj uporabnike, morate biti Skrbnik zemljevida. Več o dovoljenjih na podlagi vlog izveste na tej povezavi:
Uvod v funkcijo Upravljaj uporabnike - Sodelovanje pri enem zemljevidu
Odprite okno "Upravljaj uporabnike"
- Prijavite se v svoj račun Scribble Maps na:
https://www.scribblemaps.com/create(Izbirno) Če želite izvedeti, kako se prijaviti, obiščite to povezavo:
Kako se prijaviti/registrirati - Odprite zemljevid.
To so možne metode:
Naložite zemljevid iz okna Vaši zemljevidi
Naložite zemljevid z uporabo ID zemljevida - "Meni > Naloži uvoz"
Naložite datoteko zemljevida brez povezave - "Meni > Naloži iz računalnika"
- Kliknite gumb "MENI" v zgornji orodni vrstici.
- Pod naslovom "Scribble Maps" kliknite gumb "Shrani zemljevid".
Prikazalo se bo okno "Shrani zemljevid".
- Kliknite gumb: "Upravljaj uporabnike".
Prikazalo se bo okno "UPRAVLJAJ UPORABNIKE".
Spremenite vlogo uporabnika
- V oknu "UPRAVLJAJ UPORABNIKE" boste videli seznam uporabnikov in njihovih vlog.
- Poiščite vrstico uporabnika na seznamu.
Opomba: Da bodo dovoljenja delovala, mora vsak uporabnik za prijavo v svoj račun uporabiti določen e-poštni naslov.
- Kliknite trenutno vlogo uporabnika na spustnem seznamu. Nato izberite novo vlogo:
Skrbnik
- Skrbnik lahko ureja zemljevid in upravlja uporabnike.
- Ustvarjalec zemljevida se samodejno šteje za Skrbnika.
Urednik- Urednik lahko ureja zemljevid, vendar ne more upravljati uporabnikov.
Pregledovalec- Pregledovalec si lahko ogleda zemljevid, tudi če je shranjen kot "Varno".
- Če je "Javno" ali "Nenavedeno" zemljevid zaščiten z geslom, lahko Pregledovalec zemljevid ureja, če vnese geslo.
- Če je zemljevid shranjen kot "Šifrirano", Pregledovalcu za ogled zemljevida ni treba vnesti začetnega gesla. Pregledovalec mora vnesti le geslo za šifriranje.
Opomba: Da lahko uporabnik shrani zemljevid kot "Nenavedeno", "Varno" ali "Šifrirano", mora imeti račun Pro. Glejte: Shranjevanje zemljevida > Izberite možnost, kako lahko uporabniki dostopajo do zemljevida
- V oknu se bo prikazala nova vloga uporabnika.
- Kliknite potrditveno polje s sporočilom: "Nisem robot".
- (Izbirno) Če ste pozvani, izvedite postopek reCAPTCHA.
- Kliknite gumb: "Shrani uporabnike".
- Kliknite gumb: "Nazaj na shranjevanje zemljevida".
- (Izbirno) Shranite zemljevid.
Opomba: Potem ko kliknete "Shrani uporabnike" (Korak #7), se spremembe dovoljenj samodejno shranijo v datoteko zemljevida. Zemljevida torej ni treba shraniti. Če želite izvedeti, kako shraniti zemljevide, obiščite to povezavo: Shranjevanje zemljevida
(Izbirno) Če dva lastnika/skrbnika uporabniku dodelita nasprotujoči si vlogi
Primer #1:
Če dva lastnika/skrbnika uporabniku dodelita nasprotujoči si vlogi v funkciji Upravljaj uporabnike ALI v spletni aplikaciji Ekipa:Uporabnik dobi dovoljenja zadnje spremembe vloge.Primer #2:
Če dva lastnika/skrbnika uporabniku dodelita nasprotujoči si vlogi v funkciji Upravljaj uporabnike IN v spletni aplikaciji Ekipa:Uporabnik dobi dovoljenja vloge, ki ima več pravic.
Glejte tudi
Odstranite uporabniku dovoljenje za dostop do zemljevida - (funkcija Upravljaj uporabnike)
Zadnja posodobitev