Změna role uživatele pro oprávnění - (funkce Manage Users)
Poznámka: Chcete-li používat funkci Manage Users, musíte být Admin pro danou mapu. Další informace o oprávněních na základě rolí naleznete na tomto odkazu:
Úvod do funkce Manage Users - Spolupráce na jedné mapě
Otevřete okno "Manage Users"
- Přihlaste se ke svému účtu Scribble Maps na adrese:
https://www.scribblemaps.com/create(Nepovinné) Chcete-li se dozvědět, jak se přihlásit, navštivte tento odkaz:
Jak se přihlásit/registrovat - Otevřete mapu.
Toto jsou možné metody:
- Klikněte na tlačítko "MENU" v horním panelu nástrojů.
- Pod nadpisem "Scribble Maps" klikněte na tlačítko "Save Map".
Zobrazí se okno "Save Map".
- Klikněte na tlačítko: "Manage Users".
Zobrazí se okno "MANAGE USERS".
Změna role uživatele
- V okně "MANAGE USERS" uvidíte seznam uživatelů a jejich rolí.
- Najděte řádek uživatele v seznamu.
Poznámka: Aby oprávnění fungovala, musí každý uživatel k přihlášení do svého účtu použít svou zadanou e-mailovou adresu.
- Klikněte na aktuální roli uživatele v rozbalovacím seznamu. Poté vyberte novou roli:
Admin
- Admin může upravovat mapu a spravovat uživatele.
- Tvůrce mapy je automaticky považován za Admin.
Editor- Editor může upravovat mapu, ale nemůže spravovat uživatele.
Viewer- Viewer může mapu prohlížet, i když je uložena jako "Secure".
- Pokud je mapa "Public" nebo "Unlisted" chráněna heslem, Viewer může mapu upravovat, pokud zadá heslo.
- Pokud je mapa uložena jako "Encrypted", Viewer nemusí zadávat počáteční heslo pro zobrazení mapy. Viewer musí zadat pouze šifrovací heslo.
Poznámka: Aby mohl uživatel uložit mapu jako "Unlisted", "Secure" nebo "Encrypted", musí mít účet Pro. Viz: Uložit mapu > Vyberte možnost, jak mohou uživatelé k mapě přistupovat
- V okně uvidíte zobrazenou novou roli uživatele.
- Klikněte na zaškrtávací políčko zobrazující zprávu: "I’m not a robot".
- (Nepovinné) Pokud budete vyzváni, proveďte postup reCAPTCHA .
- Klikněte na tlačítko: "Save Users".
- Klikněte na tlačítko: "Back to Map Save".
- (Nepovinné) Uložte mapu.
Poznámka: Po kliknutí na "Save Users" (krok č. 7) se změny oprávnění automaticky uloží do souboru mapy. Mapu tedy nemusíte ukládat. Chcete-li se dozvědět, jak ukládat mapy, navštivte tento odkaz: Uložit mapu
(Nepovinné) Pokud dva vlastníci/administrátoři udělí uživateli konfliktní role
Případ č. 1:
Pokud dva vlastníci/administrátoři udělí uživateli konfliktní role ve funkci Manage Users NEBO ve webové aplikaci Team:Uživatel získá oprávnění z té změny role, která je nejnovější.Případ č. 2:
Pokud dva vlastníci/administrátoři udělí uživateli konfliktní role ve funkci Manage Users A ve webové aplikaci Team:Uživatel získá oprávnění té role, která má více oprávnění.
Viz také
Odebrání oprávnění uživatele k přístupu k mapě - (funkce Manage Users)
Naposledy aktualizováno