Schimbarea rolului unui utilizator pentru permisiuni - (funcția Manage Users)
Notă: Pentru a utiliza funcția Manage Users, trebuie să fiți Admin pentru hartă. Aflați mai multe despre permisiunile bazate pe roluri accesând acest link:
Intro to the Manage Users feature - Collaborate on a single map
Deschideți fereastra „Manage Users”
- Conectați-vă la contul Scribble Maps la:
https://www.scribblemaps.com/create(Opțional) Pentru a afla cum să vă conectați, vizitați acest link:
How to login/register - Deschideți harta.
Acestea sunt metodele posibile:
Încărcați o hartă din fereastra Your Maps
Încărcați o hartă folosind Map ID - „Menu > Load Import”
Încărcați un fișier de hartă offline - „Menu > Load From Computer”
- Faceți clic pe butonul „MENU” din bara de instrumente de sus.
- Sub titlul „Scribble Maps”, faceți clic pe butonul „Save Map”.
Va apărea fereastra „Save Map”.
- Faceți clic pe butonul: „Manage Users”.
Va apărea fereastra „MANAGE USERS”.
Schimbarea rolului utilizatorului
- În fereastra „MANAGE USERS”, veți vedea lista de utilizatori și rolurile acestora.
- Găsiți rândul utilizatorului în listă.
Notă: Pentru ca permisiunile să funcționeze, fiecare utilizator trebuie să folosească adresa de e-mail specificată pentru a se conecta la contul său.
- Faceți clic pe rolul curent al utilizatorului din lista derulantă. Apoi selectați noul rol:
Admin
- Un Admin poate edita harta și poate gestiona utilizatorii.
- Creatorul hărții este considerat automat un Admin.
Editor- Un Editor poate edita harta, dar nu poate gestiona utilizatorii.
Viewer- Un Viewer poate vizualiza harta, chiar dacă este salvată ca „Secure”.
- Dacă o hartă „Public” sau „Unlisted” este protejată prin parolă, un Viewer poate edita harta dacă furnizează parola.
- Dacă harta este salvată ca „Encrypted”, un Viewer nu trebuie să furnizeze parola inițială pentru a vizualiza harta. Un Viewer trebuie doar să furnizeze parola de criptare.
Notă: Pentru ca utilizatorul să poată salva o hartă ca „Unlisted”, „Secure” sau „Encrypted”, utilizatorul trebuie să aibă un cont Pro. Consultați: Save a map > Selectați opțiunea pentru modul în care utilizatorii pot accesa harta
- Veți vedea noul rol al utilizatorului afișat în fereastră.
- Bifați caseta de selectare care afișează mesajul: „I’m not a robot”.
- (Opțional) Dacă vi se solicită, efectuați procedura reCAPTCHA.
- Faceți clic pe butonul: „Save Users”.
- Faceți clic pe butonul: „Back to Map Save”.
- (Opțional) Salvați harta.
Notă: După ce faceți clic pe „Save Users” (Pasul #7), modificările de permisiuni sunt salvate automat în fișierul hărții. Deci nu este nevoie să salvați harta. Pentru a afla cum să salvați hărți, vizitați acest link: Save a map
(Opțional) Dacă doi proprietari/administratori acordă unui utilizator roluri conflictuale
Cazul #1:
Dacă doi proprietari/administratori acordă unui utilizator roluri conflictuale în funcția Manage Users SAU în aplicația web Team:Utilizatorul obține permisiunile celei mai recente modificări de rol.Cazul #2:
Dacă doi proprietari/administratori acordă unui utilizator roluri conflictuale în funcția Manage Users ȘI în aplicația web Team:Utilizatorul obține permisiunile rolului care are mai multe privilegii.
A se vedea și
Eliminarea permisiunii unui utilizator de a accesa o hartă - (funcția Manage Users)
Ultima actualizare