Úvod do funkce Manage Users - Spolupráce na jedné mapě
Úvod
Popis
- Uživatele, kteří mají k mapě přístup.
- Oprávnění na základě rolí, která každý uživatel má.
Poznámka: Zabezpečení zvýšíte povolením přístupu k mapě prostřednictvím uživatelských účtů, protože nemusíte sdílet hesla k mapě.
Funkce Manage Users se nachází v okně "Save Map" v Scribble Maps.
Kdy použít funkci Manage Users nebo Team web app
Funkce Manage Users je navržena pro rychlé sdílení jedné mapy s konkrétními uživateli.
Pokud budete spolupracovat na více mapách, doporučujeme místo toho použít Team web app. Chcete-li se dozvědět jak, navštivte tento odkaz: Úvod do Team web app - Spolupráce na více mapách
Spolupráce
Chcete-li se dozvědět o osvědčených postupech pro spolupráci s vaším týmem, navštivte tento odkaz: Spolupráce (včetně slučování map)
Pozvání uživatele k přístupu k mapě
Otevřete okno "Manage Users"
-
Přihlaste se ke svému účtu Scribble Maps na adrese:
https://www.scribblemaps.com/create(Nepovinné) Chcete-li se dozvědět, jak se přihlásit, navštivte tento odkaz:
Jak se přihlásit/registrovat -
Otevřete mapu.
Toto jsou možné metody:
-
Klikněte na tlačítko "MENU" v horním panelu nástrojů.
-
Pod nadpisem "Scribble Maps" klikněte na tlačítko "Save Map".
Zobrazí se okno "SAVE MAP". -
Klikněte na tlačítko: "Manage Users".
Zobrazí se okno "Manage Users".
Přidání uživatele
-
Pod nadpisem "Email" zadejte e-mailovou adresu uživatele, kterého zvete k přístupu k mapě.
Poznámka: Aby oprávnění fungovala, musí každý uživatel k přihlášení ke svému účtu použít svou zadanou e-mailovou adresu.
-
Pod nadpisem "Role" klikněte na rozbalovací seznam. Poté vyberte roli uživatele:
Admin- Admin může upravovat mapu a spravovat uživatele.
- Tvůrce mapy je automaticky považován za Admin.
Editor- Editor může upravovat mapu, ale nemůže spravovat uživatele.
Viewer- Viewer může mapu prohlížet, i když je uložena jako "Secure".
- Pokud je mapa "Public" nebo "Unlisted" chráněna heslem, Viewer může mapu upravovat, pokud zadá heslo.
- Pokud je mapa uložena jako "Encrypted", Viewer nemusí zadávat počáteční heslo pro zobrazení mapy. Viewer musí zadat pouze šifrovací heslo.
Poznámka: Aby mohl uživatel uložit mapu jako "Unlisted", "Secure" nebo "Encrypted", musí mít účet Pro. Viz: Save a map > Vyberte možnost, jak mohou uživatelé k mapě přistupovat
-
Klikněte na tlačítko "Add".
Uvidíte, že e-mailová adresa uživatele byla přidána do okna.Poznámka: V závislosti na typu vašeho účtu platí omezení počtu uživatelů s bezplatným účtem (Free account), které můžete přidat. Pokud máte:- Free account, můžete přidat 1 Free uživatele a neomezeně Pro uživatelů.
- Pro account, můžete přidat 5 Free uživatelů a neomezeně Pro uživatelů.
-
(Nepovinné) Přidejte dalšího uživatele.
-
Klikněte na zaškrtávací políčko zobrazující zprávu: "I’m not a robot".
-
(Nepovinné) Pokud budete vyzváni, proveďte postup reCAPTCHA .
-
Klikněte na tlačítko: "Save Users".
Poznámka: Každý zadaný uživatel obdrží e-mail s pozvánkou obsahující odkaz na mapu.
-
Klikněte na tlačítko: "Back to Map Save".
-
(Nepovinné) Uložte mapu.
Poznámka: Po kliknutí na "Save Users" (krok č. 7) se změny oprávnění automaticky uloží do souboru mapy. Mapu tedy nemusíte ukládat. Chcete-li se dozvědět, jak ukládat mapy, navštivte tento odkaz: Uložit mapu
(Nepovinné) Pokud dva vlastníci/administrátoři udělí uživateli konfliktní role
Případ č. 1:
Pokud dva vlastníci/administrátoři udělí uživateli konfliktní role ve funkci Manage Users NEBO v Team web app:Uživatel získá oprávnění z té změny role, která je nejnovější.Případ č. 2:
Pokud dva vlastníci/administrátoři udělí uživateli konfliktní role ve funkci Manage Users A v Team web app:Uživatel získá oprávnění té role, která má více oprávnění.
Viz také
Změna role uživatele pro oprávnění - (funkce Manage Users)
Odebrání oprávnění uživatele k přístupu k mapě - (funkce Manage Users)
Naposledy aktualizováno