Centrul de ajutor Scribble Maps
Schimbă limba

Introducere în funcția Manage Users - Colaborați pe o singură hartă

Introducere

Descriere

Funcția Manage Users vă permite să specificați:
  • Utilizatorii care pot accesa harta.
  • Permisiunile bazate pe roluri pe care le are fiecare utilizator.

Notă: Îmbunătățiți securitatea prin activarea accesului la hartă prin intermediul conturilor de utilizator, deoarece nu este nevoie să partajați parolele hărții.

Funcția Manage Users se află în fereastra „Save Map” din Scribble Maps.

Când să utilizați funcția Manage Users sau aplicația web Team web app

Funcția Manage Users este concepută pentru partajarea rapidă a unei singure hărți cu anumiți utilizatori.

Dacă veți colabora pe mai multe hărți, vă recomandăm să utilizați în schimb aplicația web Team web app. Pentru a afla cum, accesați acest link: Introducere în Team web app - Colaborați pe mai multe hărți  

Colaborare

Pentru a afla cele mai bune practici pentru colaborarea cu echipa dvs., accesați acest link: Colaborare (inclusiv îmbinarea hărților)

 
 

Invitați un utilizator să acceseze o hartă 

Deschideți fereastra „Manage Users”

  1. Conectați-vă la contul dvs. Scribble Maps la:
    https://www.scribblemaps.com/create 

    (Opțional) Pentru a afla cum să vă conectați, accesați acest link:
    Cum să vă conectați/înregistrați
     
  2. Deschideți harta.

    Acestea sunt metodele posibile:

    Încărcați o hartă din fereastra Your Maps

    Încărcați o hartă folosind Map ID - „Menu > Load Import”

    Încărcați un fișier de hartă offline - „Menu > Load From Computer”

     
  3. Faceți clic pe butonul „MENU” din bara de instrumente de sus.

     
  4. Sub titlul „Scribble Maps”, faceți clic pe butonul „Save Map”.

    Va apărea fereastra „SAVE MAP”.
     
  5. Faceți clic pe butonul: „Manage Users”.

    Va apărea fereastra „Manage Users”.

Adăugați utilizatorul

  1. Sub titlul „Email”, introduceți adresa de e-mail a utilizatorului pe care îl invitați să acceseze harta.

    Notă: Pentru ca permisiunile să funcționeze, fiecare utilizator trebuie să folosească adresa de e-mail specificată pentru a se conecta la contul său. 

     
  2. Sub titlul „Role”, faceți clic pe lista derulantă. Apoi selectați rolul utilizatorului:

    Admin
    • Un Admin poate edita harta și gestiona utilizatorii.
    • Creatorul hărții este considerat automat un Admin.
    Editor
    • Un Editor poate edita harta, dar nu poate gestiona utilizatorii.
    Viewer
    • Un Viewer poate vizualiza harta, chiar dacă este salvată ca „Secure”. 
    • Dacă o hartă „Public” sau „Unlisted” este protejată prin parolă, un Viewer poate edita harta dacă furnizează parola.
    • Dacă harta este salvată ca „Encrypted”, un Viewer nu trebuie să furnizeze parola inițială pentru a vizualiza harta. Un Viewer trebuie doar să furnizeze parola de criptare.
     
     
     

    Notă: Pentru ca utilizatorul să salveze o hartă ca „Unlisted”, „Secure” sau „Encrypted”, utilizatorul trebuie să aibă un cont Pro. Consultați: Save a map > Selectați opțiunea pentru modul în care utilizatorii pot accesa harta

     
  3. Faceți clic pe butonul „Add”.

    Veți vedea adresa de e-mail a utilizatorului adăugată în fereastră.
    Notă: În funcție de tipul de cont pe care îl aveți, există limite privind numărul de utilizatori cu cont Free pe care îi puteți adăuga. Dacă aveți un:
    • cont Free, puteți adăuga 1 utilizator Free și un număr nelimitat de utilizatori Pro.
    • cont Pro, puteți adăuga 5 utilizatori Free și un număr nelimitat de utilizatori Pro.
     
     
  4. (Opțional) Adăugați un alt utilizator.

     
  5. Faceți clic pe caseta de selectare care afișează mesajul: „I’m not a robot”. 

     
  6. (Opțional) Dacă vi se solicită, efectuați procedura reCAPTCHA . 

     
  7. Faceți clic pe butonul: „Save Users”.

    Notă: Fiecare utilizator specificat va primi un e-mail de invitație care include un link către hartă.

     
  8. Faceți clic pe butonul: „Back to Map Save”.

     
  9. (Opțional) Salvați harta.

    Notă: După ce faceți clic pe „Save Users” (Pasul #7), modificările de permisiuni sunt salvate automat în fișierul hărții. Deci nu este nevoie să salvați harta. Pentru a afla cum să salvați hărți, accesați acest link: Salvați o hartă

 

(Opțional) Dacă doi proprietari/administratori acordă unui utilizator roluri conflictuale

Cazul #1:
Dacă doi proprietari/administratori acordă unui utilizator roluri conflictuale în funcția Manage Users SAU în aplicația web Team web app:

Utilizatorul obține permisiunile celei mai recente modificări de rol.
 

Cazul #2:
Dacă doi proprietari/administratori acordă unui utilizator roluri conflictuale în funcția Manage Users ȘI în aplicația web Team web app:

Utilizatorul obține permisiunile rolului care are mai multe privilegii.
 
 

A se vedea și

Schimbarea rolului unui utilizator pentru permisiuni - (funcția Manage Users) 

Eliminarea permisiunii unui utilizator de a accesa o hartă - (funcția Manage Users)

 
 

Ultima actualizare