Cambiar o rol dun usuario para os permisos - (función Xestionar usuarios)
Nota: Para usar a función Xestionar usuarios, debes ser Administrador do mapa. Aprende sobre os permisos baseados en roles visitando esta ligazón:
Introdución á función Xestionar usuarios - Colaborar nun único mapa
Abre a xanela "Xestionar usuarios"
- Inicia sesión na túa conta de Scribble Maps en:
https://www.scribblemaps.com/create(Opcional) Para aprender como iniciar sesión, visita esta ligazón:
Como iniciar sesión/rexistrarse - Abre o mapa.
Estes son os métodos posibles:
Cargar un mapa desde a xanela Os teus mapas
Cargar un mapa usando o ID do mapa - "Menú > Cargar / Importar"
Cargar un ficheiro de mapa sen conexión - "Menú > Cargar desde o ordenador"
- Fai clic no botón "MENÚ" da barra de ferramentas superior.
- Baixo o encabezado "Scribble Maps", fai clic no botón "Gardar o mapa".
Aparecerá a xanela "Gardar o mapa".
- Fai clic no botón: "Xestionar usuarios".
Aparecerá a xanela "XESTIONAR USUARIOS".
Cambiar o rol do usuario
- Na xanela "XESTIONAR USUARIOS", verás a lista de usuarios e os seus roles.
- Atopa a fila do usuario na lista.
Nota: Para que os permisos funcionen, cada usuario debe usar o enderezo de correo electrónico especificado para iniciar sesión na súa conta.
- Fai clic no rol actual do usuario na lista despregable. Despois selecciona o novo rol:
Administrador
- Un Administrador pode editar o mapa e xestionar usuarios.
- O creador do mapa considérase automaticamente Administrador.
Editor- Un Editor pode editar o mapa, pero non pode xestionar usuarios.
Visor- Un Visor pode ver o mapa, aínda que estea gardado como "Seguro".
- Se un mapa "Público" ou "Non listado" está protexido con contrasinal, un Visor pode editar o mapa se proporciona o contrasinal.
- Se o mapa está gardado como "Cifrado", un Visor non ten que proporcionar o contrasinal inicial para ver o mapa. Un Visor só ten que proporcionar o contrasinal de cifrado.
Nota: Para que o usuario poida gardar un mapa como "Non listado", "Seguro" ou "Cifrado", o usuario debe ter unha conta Pro. Consulta: Gardar un mapa > Selecciona a opción sobre como poden acceder os usuarios ao mapa
- Verás o novo rol do usuario mostrado na xanela.
- Fai clic na caixa de verificación que mostra a mensaxe: "Non son un robot".
- (Opcional) Se se che solicita, realiza o procedemento reCAPTCHA.
- Fai clic no botón: "Gardar usuarios".
- Fai clic no botón: "Atrás ao gardado do mapa".
- (Opcional) Garda o mapa.
Nota: Despois de facer clic en "Gardar usuarios" (Paso #7), os cambios de permisos gárdanse automaticamente no ficheiro do mapa. Polo tanto, non necesitas gardar o mapa. Para aprender como gardar mapas, visita esta ligazón: Gardar un mapa
(Opcional) Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles conflitivos
Caso #1:
Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles conflitivos na función Xestionar usuarios OU na aplicación web Equipo:O usuario obtén os permisos do cambio de rol máis recente.Caso #2:
Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles conflitivos na función Xestionar usuarios E na aplicación web Equipo:O usuario obtén os permisos do rol que teña máis privilexios.
Consulta tamén
Quitar o permiso dun usuario para acceder a un mapa - (función Xestionar usuarios)
Última actualización