Centro de axuda de Scribble Maps
Cambiar de idioma

Introdución á función Xestionar usuarios - Colaborar nun único mapa

Introdución

Descrición

A función Xestionar usuarios permite especificar:
  • Os usuarios que poden acceder ao mapa.
  • Os permisos baseados en roles que ten cada usuario.

Nota: Mellora a seguridade permitindo o acceso ao mapa a través de contas de usuario, porque non precisas compartir os contrasinais do mapa.

A función Xestionar usuarios atópase na xanela "Gardar o mapa" de Scribble Maps.

Cando usar a función Xestionar usuarios ou a aplicación web Equipo

A función Xestionar usuarios está pensada para compartir un único mapa rapidamente con usuarios específicos.

Se vas colaborar en varios mapas, recomendámoste que uses a aplicación web Equipo no seu lugar. Para aprender como, visita esta ligazón: Introdución á aplicación web Equipo - Colaborar en varios mapas  

Colaboración

Para coñecer as mellores prácticas para colaborar co teu equipo, visita esta ligazón: Colaboración (incluíndo a combinación de mapas)

 
 

Convidar un usuario a acceder a un mapa 

Abrir a xanela "Xestionar usuarios"

  1. Inicia sesión na túa conta de Scribble Maps en:
    https://www.scribblemaps.com/create 

    (Opcional) Para aprender como iniciar sesión, visita esta ligazón:
    Como iniciar sesión/rexistrarse
     
  2. Abre o mapa.

    Estes son os métodos posibles:

    Cargar un mapa desde a xanela Os teus mapas

    Cargar un mapa usando o ID do mapa - "Menú > Cargar / Importar"

    Cargar un ficheiro de mapa sen conexión - "Menú > Cargar desde o ordenador"

     
  3. Fai clic no botón "MENU" da barra de ferramentas superior.

     
  4. Baixo o encabezado "Scribble Maps", fai clic no botón "Gardar o mapa".

    Aparecerá a xanela "GARDAR O MAPA".
     
  5. Fai clic no botón: "Xestionar usuarios".

    Aparecerá a xanela "Xestionar usuarios".

Engadir o usuario

  1. Baixo o encabezado "Correo electrónico", escribe o enderezo de correo electrónico do usuario que estás a convidar a acceder ao mapa.

    Nota: Para que os permisos funcionen, cada usuario debe usar o enderezo de correo electrónico especificado para iniciar sesión na súa conta. 

     
  2. Baixo o encabezado "Rol", fai clic na lista despregable. Despois selecciona o rol do usuario:

    Administrador
    • Un Administrador pode editar o mapa e xestionar usuarios.
    • O creador do mapa considérase automaticamente Administrador.
    Editor
    • Un Editor pode editar o mapa, pero non pode xestionar usuarios.
    Visor
    • Un Visor pode ver o mapa, aínda que estea gardado como "Seguro". 
    • Se un mapa "Público" ou "Non listado" está protexido con contrasinal, un Visor pode editar o mapa se proporciona o contrasinal.
    • Se o mapa está gardado como "Cifrado", un Visor non ten que proporcionar o contrasinal inicial para ver o mapa. Un Visor só ten que proporcionar o contrasinal de cifrado.
     
     
     

    Nota: Para que o usuario poida gardar un mapa como "Non listado", "Seguro" ou "Cifrado", debe ter unha conta Pro. Consulta: Gardar un mapa > Seleccionar a opción de como poden acceder os usuarios ao mapa

     
  3. Fai clic no botón "Engadir".

    Verás o enderezo de correo electrónico do usuario engadido á xanela.
    Nota: Dependendo do tipo de conta que teñas, hai límites no número de usuarios de conta Gratis que podes engadir. Se tes unha:
    • Conta Gratis, podes engadir 1 usuario Gratis e usuarios Pro ilimitados.
    • Conta Pro, podes engadir 5 usuarios Gratis e usuarios Pro ilimitados.
     
     
  4. (Opcional) Engade outro usuario.

     
  5. Fai clic na caixa de verificación que mostra a mensaxe: "I’m not a robot". 

     
  6. (Opcional) Se se che solicita, realiza o procedemento reCAPTCHA. 

     
  7. Fai clic no botón: "Gardar usuarios".

    Nota: Cada usuario especificado recibirá un correo electrónico de convite que inclúe unha ligazón ao mapa.

     
  8. Fai clic no botón: "Back to Map Save".

     
  9. (Opcional) Garda o mapa.

    Nota: Despois de facer clic en "Gardar usuarios" (Paso #7), os cambios de permisos gárdanse automaticamente no ficheiro do mapa. Polo tanto, non precisas gardar o mapa. Para aprender como gardar mapas, visita esta ligazón: Gardar un mapa

 

(Opcional) Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles en conflito

Caso #1:
Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles en conflito na función Xestionar usuarios OU na aplicación web Equipo:

O usuario obtén os permisos do cambio de rol máis recente.
 

Caso #2:
Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles en conflito na función Xestionar usuarios E na aplicación web Equipo:

O usuario obtén os permisos do rol que teña máis privilexios.
 
 

Ver tamén

Cambiar o rol dun usuario para os permisos - (función Xestionar usuarios) 

Quitar o permiso dun usuario para acceder a un mapa - (función Xestionar usuarios)

 
 

Última actualización