Introdución á función Xestionar usuarios - Colaborar nun único mapa
Introdución
Descrición
- Os usuarios que poden acceder ao mapa.
- Os permisos baseados en roles que ten cada usuario.
Nota: Mellora a seguridade permitindo o acceso ao mapa a través de contas de usuario, porque non precisas compartir os contrasinais do mapa.
A función Xestionar usuarios atópase na xanela "Gardar o mapa" de Scribble Maps.
Cando usar a función Xestionar usuarios ou a aplicación web Equipo
A función Xestionar usuarios está pensada para compartir un único mapa rapidamente con usuarios específicos.
Se vas colaborar en varios mapas, recomendámoste que uses a aplicación web Equipo no seu lugar. Para aprender como, visita esta ligazón: Introdución á aplicación web Equipo - Colaborar en varios mapas
Colaboración
Para coñecer as mellores prácticas para colaborar co teu equipo, visita esta ligazón: Colaboración (incluíndo a combinación de mapas)
Convidar un usuario a acceder a un mapa
Abrir a xanela "Xestionar usuarios"
-
Inicia sesión na túa conta de Scribble Maps en:
https://www.scribblemaps.com/create(Opcional) Para aprender como iniciar sesión, visita esta ligazón:
Como iniciar sesión/rexistrarse -
Abre o mapa.
Estes son os métodos posibles:
Cargar un mapa desde a xanela Os teus mapas
Cargar un mapa usando o ID do mapa - "Menú > Cargar / Importar"
Cargar un ficheiro de mapa sen conexión - "Menú > Cargar desde o ordenador"
-
Fai clic no botón "MENU" da barra de ferramentas superior.
-
Baixo o encabezado "Scribble Maps", fai clic no botón "Gardar o mapa".
Aparecerá a xanela "GARDAR O MAPA". -
Fai clic no botón: "Xestionar usuarios".
Aparecerá a xanela "Xestionar usuarios".
Engadir o usuario
-
Baixo o encabezado "Correo electrónico", escribe o enderezo de correo electrónico do usuario que estás a convidar a acceder ao mapa.
Nota: Para que os permisos funcionen, cada usuario debe usar o enderezo de correo electrónico especificado para iniciar sesión na súa conta.
-
Baixo o encabezado "Rol", fai clic na lista despregable. Despois selecciona o rol do usuario:
Administrador- Un Administrador pode editar o mapa e xestionar usuarios.
- O creador do mapa considérase automaticamente Administrador.
Editor- Un Editor pode editar o mapa, pero non pode xestionar usuarios.
Visor- Un Visor pode ver o mapa, aínda que estea gardado como "Seguro".
- Se un mapa "Público" ou "Non listado" está protexido con contrasinal, un Visor pode editar o mapa se proporciona o contrasinal.
- Se o mapa está gardado como "Cifrado", un Visor non ten que proporcionar o contrasinal inicial para ver o mapa. Un Visor só ten que proporcionar o contrasinal de cifrado.
Nota: Para que o usuario poida gardar un mapa como "Non listado", "Seguro" ou "Cifrado", debe ter unha conta Pro. Consulta: Gardar un mapa > Seleccionar a opción de como poden acceder os usuarios ao mapa
-
Fai clic no botón "Engadir".
Verás o enderezo de correo electrónico do usuario engadido á xanela.Nota: Dependendo do tipo de conta que teñas, hai límites no número de usuarios de conta Gratis que podes engadir. Se tes unha:- Conta Gratis, podes engadir 1 usuario Gratis e usuarios Pro ilimitados.
- Conta Pro, podes engadir 5 usuarios Gratis e usuarios Pro ilimitados.
-
(Opcional) Engade outro usuario.
-
Fai clic na caixa de verificación que mostra a mensaxe: "I’m not a robot".
-
(Opcional) Se se che solicita, realiza o procedemento reCAPTCHA.
-
Fai clic no botón: "Gardar usuarios".
Nota: Cada usuario especificado recibirá un correo electrónico de convite que inclúe unha ligazón ao mapa.
-
Fai clic no botón: "Back to Map Save".
-
(Opcional) Garda o mapa.
Nota: Despois de facer clic en "Gardar usuarios" (Paso #7), os cambios de permisos gárdanse automaticamente no ficheiro do mapa. Polo tanto, non precisas gardar o mapa. Para aprender como gardar mapas, visita esta ligazón: Gardar un mapa
(Opcional) Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles en conflito
Caso #1:
Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles en conflito na función Xestionar usuarios OU na aplicación web Equipo:O usuario obtén os permisos do cambio de rol máis recente.Caso #2:
Se dous propietarios/administradores lle dan a un usuario roles en conflito na función Xestionar usuarios E na aplicación web Equipo:O usuario obtén os permisos do rol que teña máis privilexios.
Ver tamén
Cambiar o rol dun usuario para os permisos - (función Xestionar usuarios)
Quitar o permiso dun usuario para acceder a un mapa - (función Xestionar usuarios)
Última actualización