Introduksjon til funksjonen Administrer brukere - Samarbeid om ett enkelt kart
Introduksjon
Beskrivelse
- Brukere som har tilgang til kartet.
- Rollebaserte tillatelser hver bruker har.
Notat: Du forbedrer sikkerheten ved å gi tilgang til kartet via brukerkontoer, fordi du ikke trenger å dele kartpassord.
Funksjonen Administrer brukere finner du i vinduet «Lagre kart» i Scribble Maps.
Når du bør bruke funksjonen Administrer brukere eller Team-nettappen
Funksjonen Administrer brukere er laget for raskt å dele ett enkelt kart med bestemte brukere.
Hvis du skal samarbeide om flere kart, anbefaler vi at du bruker Team-nettappen i stedet. Du finner ut hvordan på denne lenken: Introduksjon til Team-nettappen - Samarbeid om flere kart
Samarbeid
Du finner beste praksis for samarbeid med teamet ditt på denne lenken: Samarbeid (inkludert sammenslåing av kart)
Inviter en bruker til å få tilgang til et kart
Åpne vinduet «Administrer brukere»
-
Logg inn på Scribble Maps-kontoen din på:
https://www.scribblemaps.com/create(Valgfritt) Du finner ut hvordan du logger inn på denne lenken:
Slik logger du inn/registrerer deg -
Åpne kartet.
Dette er de mulige metodene:
Last inn et kart fra vinduet Kartene dine
Last inn et kart ved hjelp av Kart-ID - «Meny > Last inn import»
Last opp en frakoblet kartfil - «Meny > Last inn fra datamaskinen»
-
Klikk på knappen «MENY» i den øverste verktøylinjen.
-
Under overskriften «Scribble Maps» klikker du på knappen «Lagre kart».
Vinduet «LAGRE KART» vises. -
Klikk på knappen: «Administrer brukere».
Vinduet «Administrer brukere» vises.
Legg til brukeren
-
Under overskriften «E-post» skriver du inn e-postadressen til brukeren du inviterer til å få tilgang til kartet.
Notat: For at tillatelsene skal fungere, må hver bruker logge inn på kontoen sin med den angitte e-postadressen.
-
Under overskriften «Rolle» klikker du på nedtrekkslisten. Velg deretter brukerens rolle:
Administrator- En administrator kan redigere kartet og administrere brukere.
- Kartets skaper regnes automatisk som administrator.
Redaktør- En redaktør kan redigere kartet, men kan ikke administrere brukere.
Leser- En leser kan se kartet, selv om det er lagret som «Sikker».
- Hvis et «Offentlig» eller «Ikke oppført» kart er passordbeskyttet, kan en leser redigere kartet hvis vedkommende oppgir passordet.
- Hvis kartet er lagret som «Kryptert», trenger ikke en leser å oppgi det opprinnelige passordet for å se kartet. En leser trenger bare å oppgi krypteringspassordet.
Notat: For at brukeren skal kunne lagre et kart som «Ikke oppført», «Sikker» eller «Kryptert», må brukeren ha en Pro-konto. Se: Lagre et kart > Velg alternativet for hvordan brukere kan få tilgang til kartet
-
Klikk på knappen «Legg til».
Du ser at brukerens e-postadresse blir lagt til i vinduet.Notat: Avhengig av hvilken type konto du har, er det begrensninger på hvor mange brukere med gratiskonto du kan legge til. Hvis du har en:- Gratiskonto, kan du legge til 1 bruker med gratiskonto og ubegrenset antall Pro-brukere.
- Pro-konto, kan du legge til 5 brukere med gratiskonto og ubegrenset antall Pro-brukere.
-
(Valgfritt) Legg til en bruker til.
-
Klikk på avmerkingsboksen som viser meldingen: «Jeg er ikke en robot».
-
(Valgfritt) Hvis du blir bedt om det, gjennomfører du reCAPTCHA-prosedyren.
-
Klikk på knappen: «Lagre brukere».
Notat: Hver angitte bruker mottar en invitasjon på e-post med en lenke til kartet.
-
Klikk på knappen: «Tilbake til kartlagring».
-
(Valgfritt) Lagre kartet.
Notat: Etter at du har klikket på «Lagre brukere» (Trinn #7), blir endringene i tillatelser automatisk lagret i kartfilen. Du trenger derfor ikke å lagre kartet. Du finner ut hvordan du lagrer kart på denne lenken: Lagre et kart
(Valgfritt) Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller
Tilfelle #1:
Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller i funksjonen Administrer brukere ELLER i Team-nettappen:Brukeren får tillatelsene til den nyeste rolleendringen.Tilfelle #2:
Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller i funksjonen Administrer brukere OG i Team-nettappen:Brukeren får tillatelsene til den rollen som har flest rettigheter.
Se også
Endre en brukers rolle for tillatelser - (funksjonen Administrer brukere)
Fjern en brukers tillatelse til å få tilgang til et kart - (funksjonen Administrer brukere)
Sist oppdatert