Scribble Maps palīdzības centrs
Mainīt valodu

Ievads funkcijā Pārvaldīt lietotājus - Sadarbība vienā kartē

Ievads

Apraksts

Funkcija Pārvaldīt lietotājus ļauj norādīt:
  • Lietotājus, kuri var piekļūt kartei.
  • Katra lietotāja uz lomām balstītās atļaujas.

Piezīme: Jūs uzlabojat drošību, nodrošinot piekļuvi kartei, izmantojot lietotāju kontus, jo nav jādalās ar kartes parolēm.

Funkcija Pārvaldīt lietotājus atrodas Scribble Maps logā "Saglabāt karti".

Kad izmantot funkciju Pārvaldīt lietotājus vai tīmekļa lietotni Team

Funkcija Pārvaldīt lietotājus ir paredzēta, lai ātri kopīgotu vienu karti ar konkrētiem lietotājiem.

Ja sadarbosieties vairākās kartēs, mēs iesakām izmantot tīmekļa lietotni Team. Lai uzzinātu, kā, atveriet šo saiti: Ievads tīmekļa lietotnē Team - Sadarbība vairākās kartēs  

Sadarbība

Lai uzzinātu labāko praksi sadarbībai ar savu komandu, atveriet šo saiti: Sadarbība (ieskaitot karšu apvienošanu)

 
 

Lietotāja uzaicināšana piekļūt kartei 

Atveriet logu "Pārvaldīt lietotājus"

  1. Piesakieties savā Scribble Maps kontā šeit:
    https://www.scribblemaps.com/create 

    (Pēc izvēles) Lai uzzinātu, kā pieteikties, atveriet šo saiti:
    Kā pieteikties/reģistrēties
     
  2. Atveriet karti.

    Iespējamās metodes:

    Ielādēt karti no loga Jūsu kartes

    Ielādēt karti, izmantojot Kartes ID - "Izvēlne > Ielādēt importu"

    Augšupielādēt bezsaistes kartes failu - "Izvēlne > Ielādēt no datora"

     
  3. Augšējā rīkjoslā noklikšķiniet uz pogas "MENU".

     
  4. Zem virsraksta "Scribble Maps" noklikšķiniet uz pogas "Saglabāt karti".

    Parādīsies logs "SAGLABĀT KARTI".
     
  5. Noklikšķiniet uz pogas: "Pārvaldīt lietotājus".

    Parādīsies logs "Pārvaldīt lietotājus".

Pievienojiet lietotāju

  1. Zem virsraksta "E-pasts" ierakstiet tā lietotāja e-pasta adresi, kuru uzaicināt piekļūt kartei.

    Piezīme: Lai atļaujas darbotos, katram lietotājam ir jāizmanto norādītā e-pasta adrese, piesakoties savā kontā. 

     
  2. Zem virsraksta "Loma" noklikšķiniet uz nolaižamā saraksta. Pēc tam atlasiet lietotāja lomu:

    Administrators
    • Administrators var rediģēt karti un pārvaldīt lietotājus.
    • Kartes veidotājs automātiski tiek uzskatīts par Administratoru.
    Redaktors
    • Redaktors var rediģēt karti, bet nevar pārvaldīt lietotājus.
    Skatītājs
    • Skatītājs var skatīt karti, pat ja tā ir saglabāta kā "Drošs". 
    • Ja "Publiska" vai "Nerādīts sarakstā" karte ir aizsargāta ar paroli, Skatītājs var rediģēt karti, ja norāda paroli.
    • Ja karte ir saglabāta kā "Šifrēts", Skatītājam nav jānorāda sākotnējā parole, lai skatītu karti. Skatītājam jānorāda tikai šifrēšanas parole.
     
     
     

    Piezīme: Lai lietotājs varētu saglabāt karti kā "Nerādīts sarakstā", "Drošs" vai "Šifrēts", lietotājam ir jābūt Pro kontam. Skatiet: Kartes saglabāšana > Atlasiet opciju, kā lietotāji var piekļūt kartei

     
  3. Noklikšķiniet uz pogas "Pievienot".

    Logā redzēsit pievienoto lietotāja e-pasta adresi.
    Piezīme: Atkarībā no jūsu konta veida pastāv ierobežojumi bezmaksas kontu lietotāju skaitam, ko varat pievienot. Ja jums ir:
    • Bezmaksas konts, varat pievienot 1 bezmaksas lietotāju un neierobežotu skaitu Pro lietotāju.
    • Pro konts, varat pievienot 5 bezmaksas lietotājus un neierobežotu skaitu Pro lietotāju.
     
     
  4. (Pēc izvēles) Pievienojiet vēl vienu lietotāju.

     
  5. Noklikšķiniet uz izvēles rūtiņas ar ziņojumu: "I’m not a robot". 

     
  6. (Pēc izvēles) Ja tiek pieprasīts, veiciet reCAPTCHA procedūru. 

     
  7. Noklikšķiniet uz pogas: "Saglabāt lietotājus".

    Piezīme: Katrs norādītais lietotājs saņems uzaicinājuma e-pastu ar saiti uz karti.

     
  8. Noklikšķiniet uz pogas: "Back to Map Save".

     
  9. (Pēc izvēles) Saglabājiet karti.

    Piezīme: Pēc tam, kad noklikšķināt uz "Saglabāt lietotājus" (7. solis), atļauju izmaiņas tiek automātiski saglabātas kartes failā. Tāpēc kartes saglabāšana nav nepieciešama. Lai uzzinātu, kā saglabāt kartes, atveriet šo saiti: Kartes saglabāšana

 

(Pēc izvēles) Ja divi īpašnieki/administratori piešķir lietotājam pretrunīgas lomas

1. gadījums:
Ja divi īpašnieki/administratori piešķir lietotājam pretrunīgas lomas funkcijā Pārvaldīt lietotājus VAI tīmekļa lietotnē Team:

Lietotājs iegūst pēdējās lomas maiņas atļaujas.
 

2. gadījums:
Ja divi īpašnieki/administratori piešķir lietotājam pretrunīgas lomas funkcijā Pārvaldīt lietotājus UN tīmekļa lietotnē Team:

Lietotājs iegūst tās lomas atļaujas, kurai ir vairāk privilēģiju.
 
 

Skatiet arī

Lietotāja lomas maiņa atļauju piešķiršanai - (funkcija Pārvaldīt lietotājus) 

Lietotāja atļaujas piekļūt kartei noņemšana - (funkcija Pārvaldīt lietotājus)

 
 

Pēdējoreiz atjaunināts