שינוי תפקיד של משתמש עבור הרשאות - (תכונת ניהול משתמשים)
הערה: כדי להשתמש בתכונת ניהול משתמשים, עליך להיות מנהל מערכת של המפה. מידע נוסף על הרשאות מבוססות תפקידים זמין בקישור הבא:
מבוא לתכונת ניהול משתמשים - שיתוף פעולה במפה אחת
פתיחת החלון "ניהול משתמשים"
- כניסה לחשבון Scribble Maps שלך בכתובת:
https://www.scribblemaps.com/create(אופציונלי) כדי ללמוד כיצד להיכנס לחשבון, בקר/י בקישור הבא:
כיצד להיכנס לחשבון / להירשם - פתיחת המפה.
אלו השיטות האפשריות:
- לחיצה על הלחצן "תפריט" בסרגל הכלים העליון.
- תחת הכותרת "Scribble Maps ", לחיצה על הלחצן "שמירת המפה".
החלון "שמירת המפה" יופיע.
- לחיצה על הלחצן: "ניהול משתמשים".
החלון "ניהול משתמשים" יופיע.
שינוי תפקיד המשתמש
- בחלון "ניהול משתמשים" תראה/י את רשימת המשתמשים ואת התפקידים שלהם.
- איתור השורה של המשתמש ברשימה.
הערה: כדי שההרשאות יפעלו, כל משתמש חייב להשתמש בכתובת הדוא"ל שצוינה עבורו כדי להיכנס לחשבון שלו.
- לחיצה על התפקיד הנוכחי של המשתמש ברשימה הנפתחת. לאחר מכן בחירת התפקיד החדש:
מנהל מערכת
- מנהל מערכת יכול לערוך את המפה ולנהל משתמשים.
- יוצר/ת המפה נחשב/ת אוטומטית למנהל/ת מערכת.
עורך- עורך יכול לערוך את המפה, אך אינו יכול לנהל משתמשים.
צופה- צופה יכול לצפות במפה, גם אם היא נשמרה כ"מאובטח".
- אם מפה "ציבורי" או "לא רשום" מוגנת בסיסמה, צופה יכול לערוך את המפה אם יספק את הסיסמה.
- אם המפה נשמרה כ"מוצפן", צופה אינו צריך לספק את הסיסמה הראשונית כדי לצפות במפה. צופה צריך לספק רק את סיסמת ההצפנה.
הערה: כדי שהמשתמש יוכל לשמור מפה כ"לא רשום", "מאובטח" או "מוצפן", חייב להיות למשתמש חשבון Pro. ראה/י: שמירת מפה > בחירת האפשרות לאופן שבו משתמשים יכולים לגשת למפה
- תראה/י את התפקיד החדש של המשתמש מוצג בחלון.
- לחיצה על תיבת הסימון שמציגה את ההודעה: "I’m not a robot".
- (אופציונלי) אם תתבקש/י, ביצוע תהליך reCAPTCHA.
- לחיצה על הלחצן: "שמירת משתמשים".
- לחיצה על הלחצן: "Back to Map Save".
- (אופציונלי) שמירת המפה.
הערה: אחרי שלוחצים על "שמירת משתמשים" (צעד #7), שינויי ההרשאות נשמרים אוטומטית בקובץ המפה. לכן אין צורך לשמור את המפה. כדי ללמוד כיצד לשמור מפות, בקר/י בקישור הבא: שמירת מפה
(אופציונלי) אם שני בעלים/מנהלי מערכת נותנים למשתמש תפקידים סותרים
מקרה #1:
אם שני בעלים/מנהלי מערכת נותנים למשתמש תפקידים סותרים בתכונת ניהול משתמשים או באפליקציית האינטרנט Team:המשתמש מקבל את ההרשאות של שינוי התפקיד האחרון ביותר.מקרה #2:
אם שני בעלים/מנהלי מערכת נותנים למשתמש תפקידים סותרים בתכונת ניהול משתמשים וגם באפליקציית האינטרנט Team:המשתמש מקבל את ההרשאות של התפקיד בעל ההרשאות הרחבות יותר.
ראה/י גם
הסרת הרשאת הגישה של משתמש למפה - (תכונת ניהול משתמשים)
עודכן לאחרונה