Hjelpesenter for Scribble Maps
Bytt språk

Endre en brukers rolle for tillatelser - (funksjonen Administrer brukere)

Notat: For å bruke funksjonen Administrer brukere må du være Administrator for kartet. Lær mer om rollebaserte tillatelser ved å gå til denne lenken:
Introduksjon til funksjonen Administrer brukere - Samarbeid på ett enkelt kart

Åpne vinduet «Administrer brukere»

  1. Logg på Scribble Maps-kontoen din på:
    https://www.scribblemaps.com/create 
    (Valgfritt) For å lære hvordan du logger på, gå til denne lenken: 
    Slik logger du på/registrerer deg
     
  2. Åpne kartet.
    Dette er de mulige metodene:

    Last inn et kart fra vinduet Kartene dine

    Last inn et kart ved hjelp av Kart-ID - «Meny > Last inn import»

    Last opp en frakoblet kartfil - «Meny > Last inn fra datamaskinen»

     
  3. Klikk på knappen «MENY» i verktøylinjen øverst.
     
  4. Under overskriften «Scribble Maps» klikker du på knappen «Lagre kart».
    Vinduet «Lagre kart» vises.
     
  5. Klikk på knappen: «Administrer brukere».
    Vinduet «ADMINISTRER BRUKERE» vises.

Endre brukerens rolle

  1. I vinduet «ADMINISTRER BRUKERE» ser du listen over brukere og rollene deres.
     
  2. Finn brukerens rad i listen.
    Notat: For at tillatelsene skal fungere, må hver bruker bruke den oppgitte e-postadressen sin for å logge på kontoen sin. 
     
  3. Klikk på brukerens nåværende rolle i rullegardinlisten. Velg deretter den nye rollen:
    Administrator
    • En Administrator kan redigere kartet og administrere brukere.
    • Den som har opprettet kartet, regnes automatisk som Administrator.
    Redaktør
    • En Redaktør kan redigere kartet, men kan ikke administrere brukere.
    Leser
    • En Leser kan se kartet, selv om det er lagret som «Sikker». 
    • Hvis et «Offentlig» eller «Ikke oppført» kart er passordbeskyttet, kan en Leser redigere kartet hvis vedkommende oppgir passordet.
    • Hvis kartet er lagret som «Kryptert», trenger ikke en Leser å oppgi det opprinnelige passordet for å se kartet. En Leser trenger bare å oppgi krypteringspassordet.
     
     
     
    Notat: For at brukeren skal kunne lagre et kart som «Ikke oppført», «Sikker» eller «Kryptert», må brukeren ha en Pro-konto. Se: Lagre et kart > Velg alternativet for hvordan brukere kan få tilgang til kartet
     
  4. Du ser brukerens nye rolle vist i vinduet.
     
  5. Klikk på avkrysningsboksen med meldingen: «Jeg er ikke en robot». 
     
  6. (Valgfritt) Hvis du blir bedt om det, gjennomfør reCAPTCHA-prosedyren. 
     
  7. Klikk på knappen: «Lagre brukere».
     
  8. Klikk på knappen: «Tilbake til kartlagring».
     
  9. (Valgfritt) Lagre kartet.
    Notat: Etter at du klikker på «Lagre brukere» (Trinn #7), lagres tillatelsesendringene automatisk i kartfilen. Du trenger derfor ikke å lagre kartet. For å lære hvordan du lagrer kart, gå til denne lenken: Lagre et kart
 

(Valgfritt) Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller

Tilfelle #1:
Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller i funksjonen Administrer brukere ELLER i Team-nettappen:

Brukeren får tillatelsene fra den nyeste rolleendringen.
 

Tilfelle #2:
Hvis to eiere/administratorer gir en bruker motstridende roller i funksjonen Administrer brukere OG i Team-nettappen:

Brukeren får tillatelsene fra den rollen som har flest rettigheter.
 
 

Se også

Fjern en brukers tillatelse til å få tilgang til et kart - (funksjonen Administrer brukere)

 
 

Sist oppdatert