מרכז העזרה של Scribble Maps
שינוי שפה

שינוי תפקיד של משתמש עבור הרשאות - (תכונת ניהול משתמשים)

הערה: כדי להשתמש בתכונת ניהול משתמשים, עליך להיות מנהל מערכת של המפה. מידע נוסף על הרשאות מבוססות תפקידים זמין בקישור הבא:
מבוא לתכונת ניהול משתמשים - שיתוף פעולה במפה אחת

פתיחת החלון "ניהול משתמשים"

  1. כניסה לחשבון Scribble Maps שלך בכתובת:
    https://www.scribblemaps.com/create 
    (אופציונלי) כדי ללמוד כיצד להיכנס לחשבון, בקר/י בקישור הבא: 
    כיצד להיכנס לחשבון / להירשם
     
  2. פתיחת המפה.
    אלו השיטות האפשריות:

    טעינת מפה מהחלון המפות שלך

    טעינת מפה באמצעות מזהה מפה - "תפריט > טעינת ייבוא"

    העלאת קובץ מפה לא מקוון - "תפריט > טעינה מהמחשב"

     
  3. לחיצה על הלחצן "תפריט" בסרגל הכלים העליון.
     
  4. תחת הכותרת "Scribble Maps ‏", לחיצה על הלחצן "שמירת המפה".
    החלון "שמירת המפה" יופיע.
     
  5. לחיצה על הלחצן: "ניהול משתמשים".
    החלון "ניהול משתמשים" יופיע.

שינוי תפקיד המשתמש

  1. בחלון "ניהול משתמשים" תראה/י את רשימת המשתמשים ואת התפקידים שלהם.
     
  2. איתור השורה של המשתמש ברשימה.
    הערה: כדי שההרשאות יפעלו, כל משתמש חייב להשתמש בכתובת הדוא"ל שצוינה עבורו כדי להיכנס לחשבון שלו. 
     
  3. לחיצה על התפקיד הנוכחי של המשתמש ברשימה הנפתחת. לאחר מכן בחירת התפקיד החדש:
    מנהל מערכת
    • מנהל מערכת יכול לערוך את המפה ולנהל משתמשים.
    • יוצר/ת המפה נחשב/ת אוטומטית למנהל/ת מערכת.
    עורך
    • עורך יכול לערוך את המפה, אך אינו יכול לנהל משתמשים.
    צופה
    • צופה יכול לצפות במפה, גם אם היא נשמרה כ"מאובטח". 
    • אם מפה "ציבורי" או "לא רשום" מוגנת בסיסמה, צופה יכול לערוך את המפה אם יספק את הסיסמה.
    • אם המפה נשמרה כ"מוצפן", צופה אינו צריך לספק את הסיסמה הראשונית כדי לצפות במפה. צופה צריך לספק רק את סיסמת ההצפנה.
     
     
     
    הערה: כדי שהמשתמש יוכל לשמור מפה כ"לא רשום", "מאובטח" או "מוצפן", חייב להיות למשתמש חשבון Pro. ראה/י: שמירת מפה > בחירת האפשרות לאופן שבו משתמשים יכולים לגשת למפה
     
  4. תראה/י את התפקיד החדש של המשתמש מוצג בחלון.
     
  5. לחיצה על תיבת הסימון שמציגה את ההודעה: "I’m not a robot". 
     
  6. (אופציונלי) אם תתבקש/י, ביצוע תהליך reCAPTCHA. 
     
  7. לחיצה על הלחצן: "שמירת משתמשים".
     
  8. לחיצה על הלחצן: "Back to Map Save".
     
  9. (אופציונלי) שמירת המפה.
    הערה: אחרי שלוחצים על "שמירת משתמשים" (צעד #7), שינויי ההרשאות נשמרים אוטומטית בקובץ המפה. לכן אין צורך לשמור את המפה. כדי ללמוד כיצד לשמור מפות, בקר/י בקישור הבא: שמירת מפה
 

(אופציונלי) אם שני בעלים/מנהלי מערכת נותנים למשתמש תפקידים סותרים

מקרה #1:
אם שני בעלים/מנהלי מערכת נותנים למשתמש תפקידים סותרים בתכונת ניהול משתמשים או באפליקציית האינטרנט Team:

המשתמש מקבל את ההרשאות של שינוי התפקיד האחרון ביותר.
 

מקרה #2:
אם שני בעלים/מנהלי מערכת נותנים למשתמש תפקידים סותרים בתכונת ניהול משתמשים וגם באפליקציית האינטרנט Team:

המשתמש מקבל את ההרשאות של התפקיד בעל ההרשאות הרחבות יותר.
 
 

ראה/י גם

הסרת הרשאת הגישה של משתמש למפה - (תכונת ניהול משתמשים)

 
 

עודכן לאחרונה