İzinler için bir kullanıcının rolünü değiştirme - (Manage Users özelliği)
Not: Manage Users özelliğini kullanmak için haritanın Admin rolüne sahip olmalısınız. Rol tabanlı izinler hakkında bilgi edinmek için bu bağlantıyı ziyaret edin:
Manage Users özelliğine giriş - Tek bir harita üzerinde iş birliği yapın
"Manage Users" penceresini açın
- Scribble Maps hesabınıza şuradan giriş yapın:
https://www.scribblemaps.com/create(İsteğe bağlı) Nasıl giriş yapacağınızı öğrenmek için bu bağlantıyı ziyaret edin:
Nasıl giriş yapılır/kayıt olunur - Haritayı açın.
Olası yöntemler şunlardır:
Your Maps penceresinden bir harita yükleyin
Harita Kimliğini (Map ID) kullanarak bir harita yükleyin - "Menu > Load Import"
Çevrimdışı bir harita dosyası yükleyin - "Menu > Load From Computer"
- Üst araç çubuğundaki "MENU" düğmesine tıklayın.
- "Scribble Maps" başlığı altındaki "Save Map" düğmesine tıklayın.
"Save Map" penceresi görünecektir.
- Şu düğmeye tıklayın: "Manage Users".
"MANAGE USERS" penceresi görünecektir.
Kullanıcının rolünü değiştirme
- "MANAGE USERS" penceresinde, kullanıcıların listesini ve rollerini göreceksiniz.
- Listede kullanıcının satırını bulun.
Not: İzinlerin çalışması için her kullanıcının kendi hesabına giriş yapmak üzere belirtilen e-posta adresini kullanması gerekir.
- Açılır listeden kullanıcının mevcut rolüne tıklayın. Ardından yeni rolü seçin:
Admin
- Bir Admin haritayı düzenleyebilir ve kullanıcıları yönetebilir.
- Haritayı oluşturan kişi otomatik olarak Admin kabul edilir.
Editor- Bir Editor haritayı düzenleyebilir ancak kullanıcıları yönetemez.
Viewer- Bir Viewer, harita "Secure" olarak kaydedilmiş olsa bile haritayı görüntüleyebilir.
- Bir "Public" veya "Unlisted" harita şifre korumalıysa, bir Viewer şifreyi girmesi durumunda haritayı düzenleyebilir.
- Harita "Encrypted" olarak kaydedilmişse, bir Viewer haritayı görüntülemek için ilk şifreyi girmek zorunda değildir. Bir Viewer'ın yalnızca şifreleme şifresini girmesi gerekir.
Not: Kullanıcının bir haritayı "Unlisted", "Secure" veya "Encrypted" olarak kaydedebilmesi için Pro hesabına sahip olması gerekir. Bkz: Save a map > Kullanıcıların haritaya nasıl erişebileceğine ilişkin seçeneği belirleyin
- Pencerede kullanıcının yeni rolünün görüntülendiğini göreceksiniz.
- "I’m not a robot" mesajını gösteren onay kutusunu tıklayın.
- (İsteğe bağlı) İstenirse, reCAPTCHA işlemini gerçekleştirin.
- Şu düğmeye tıklayın: "Save Users".
- Şu düğmeye tıklayın: "Back to Map Save".
- (İsteğe bağlı) Haritayı kaydedin.
Not: "Save Users" (7. Adım) düğmesine tıkladıktan sonra, izin değişiklikleri harita dosyasına otomatik olarak kaydedilir. Bu nedenle haritayı kaydetmenize gerek yoktur. Haritaları nasıl kaydedeceğinizi öğrenmek için bu bağlantıyı ziyaret edin: Save a map
(İsteğe bağlı) İki sahip/yönetici bir kullanıcıya çelişkili roller verirse
Durum #1:
Eğer iki sahip/yönetici, Manage Users özelliğinde VEYA Team web uygulamasında bir kullanıcıya çelişkili roller verirse:Kullanıcı, en son yapılan rol değişikliğinin izinlerini alır.Durum #2:
Eğer iki sahip/yönetici, Manage Users özelliğinde VE Team web uygulamasında bir kullanıcıya çelişkili roller verirse:Kullanıcı, hangi rolün daha fazla yetkisi varsa onun izinlerini alır.
Ayrıca bakınız
Bir kullanıcının haritaya erişim iznini kaldırma - (Manage Users özelliği)
Son güncelleme