Scribble Maps Súgóközpont
Nyelv módosítása

Bevezetés a Felhasználók kezelése funkcióba - Együttműködés egyetlen térképen

Bevezetés

Leírás

A Felhasználók kezelése funkció lehetővé teszi, hogy megadja:
  • Mely felhasználók férhetnek hozzá a térképhez.
  • Az egyes felhasználók szerepköralapú jogosultságait.

Megjegyzés: A biztonságot növeli, ha a térképhez való hozzáférést felhasználói fiókokon keresztül engedélyezi, mert így nem kell megosztania a térkép jelszavait.

A Felhasználók kezelése funkció a "Térkép mentése" ablakban található a Scribble Mapsben.

Mikor használja a Felhasználók kezelése funkciót, illetve a Csapat webalkalmazást

A Felhasználók kezelése funkció arra szolgál, hogy gyorsan megoszthasson egyetlen térképet meghatározott felhasználókkal.

Ha több térképen fog együttműködni, javasoljuk, hogy inkább a Csapat webalkalmazást használja. A részletekért látogasson el erre a hivatkozásra: Bevezetés a Csapat webalkalmazásba - Együttműködés több térképen  

Együttműködés

A csapatával való együttműködés bevált gyakorlatainak megismeréséhez látogasson el erre a hivatkozásra: Együttműködés (a térképek egyesítését is beleértve)

 
 

Felhasználó meghívása egy térkép elérésére 

Nyissa meg a "Felhasználók kezelése" ablakot

  1. Jelentkezzen be a Scribble Maps fiókjába a következő címen:
    https://www.scribblemaps.com/create 

    (Nem kötelező) A bejelentkezés módjának megismeréséhez látogasson el erre a hivatkozásra:
    Bejelentkezés/regisztráció
     
  2. Nyissa meg a térképet.

    A lehetséges módszerek:

    Térkép betöltése a Saját térképek ablakból

    Térkép betöltése a Térképazonosító segítségével - "Menü > Importálás betöltése"

    Offline térképfájl feltöltése - "Menü > Betöltés a számítógépről"

     
  3. Kattintson a felső eszköztár "MENÜ" gombjára.

     
  4. A "Scribble Maps" címsor alatt kattintson a "Térkép mentése" gombra.

    Megjelenik a "TÉRKÉP MENTÉSE" ablak.
     
  5. Kattintson a "Felhasználók kezelése" gombra.

    Megjelenik a "Felhasználók kezelése" ablak.

A felhasználó hozzáadása

  1. Az "E-mail" címsor alatt írja be annak a felhasználónak az e-mail-címét, akit meg szeretne hívni a térkép elérésére.

    Megjegyzés: Ahhoz, hogy a jogosultságok működjenek, minden felhasználónak a megadott e-mail-címével kell bejelentkeznie a fiókjába. 

     
  2. A "Szerepkör" címsor alatt kattintson a legördülő listára. Ezután válassza ki a felhasználó szerepkörét:

    Rendszergazda
    • A Rendszergazda szerkesztheti a térképet és kezelheti a felhasználókat.
    • A térkép létrehozója automatikusan Rendszergazdának számít.
    Szerkesztő
    • A Szerkesztő szerkesztheti a térképet, de nem kezelheti a felhasználókat.
    Megtekintő
    • A Megtekintő megtekintheti a térképet akkor is, ha az "Biztonságos" beállítással van mentve. 
    • Ha egy "Nyilvános" vagy "Nem listázott" térkép jelszóval védett, a Megtekintő szerkesztheti a térképet, ha megadja a jelszót.
    • Ha a térkép "Titkosítva" beállítással van mentve, a Megtekintőnek nem kell megadnia a kezdeti jelszót a térkép megtekintéséhez. A Megtekintőnek csak a titkosítási jelszót kell megadnia.
     
     
     

    Megjegyzés: Ahhoz, hogy a felhasználó "Nem listázott", "Biztonságos" vagy "Titkosítva" beállítással menthessen térképet, Pro fiókkal kell rendelkeznie. Lásd: Térkép mentése > Válassza ki, hogyan férhetnek hozzá a felhasználók a térképhez

     
  3. Kattintson a "Hozzáadás" gombra.

    Látni fogja, hogy a felhasználó e-mail-címe megjelenik az ablakban.
    Megjegyzés: A fiók típusától függően korlátozott, hogy hány Ingyenes fiókkal rendelkező felhasználót adhat hozzá. Ha Önnek:
    • Ingyenes fiókja van, 1 Ingyenes és korlátlan számú Pro felhasználót adhat hozzá.
    • Pro fiókja van, 5 Ingyenes és korlátlan számú Pro felhasználót adhat hozzá.
     
     
  4. (Nem kötelező) Adjon hozzá egy másik felhasználót.

     
  5. Kattintson a jelölőnégyzetre, amely a következő üzenetet jeleníti meg: "Nem vagyok robot". 

     
  6. (Nem kötelező) Ha a rendszer kéri, hajtsa végre a reCAPTCHA eljárást. 

     
  7. Kattintson a "Felhasználók mentése" gombra.

    Megjegyzés: Minden megadott felhasználó kap egy meghívó e-mailt, amely tartalmaz egy hivatkozást a térképhez.

     
  8. Kattintson a "Vissza a térkép mentéséhez" gombra.

     
  9. (Nem kötelező) Mentse a térképet.

    Megjegyzés: Miután a "Felhasználók mentése" gombra kattintott (7. lépés), a jogosultságmódosítások automatikusan mentésre kerülnek a térképfájlba. Így nem kell külön menteni a térképet. A térképek mentésének módjáról a következő hivatkozáson olvashat: Térkép mentése

 

(Nem kötelező) Ha két tulajdonos/rendszergazda egymásnak ellentmondó szerepkört ad egy felhasználónak

1. eset:
Ha két tulajdonos/rendszergazda egymásnak ellentmondó szerepkört ad egy felhasználónak a Felhasználók kezelése funkcióban VAGY a Csapat webalkalmazásban:

A felhasználó a legutóbbi szerepkör-módosítás jogosultságait kapja meg.
 

2. eset:
Ha két tulajdonos/rendszergazda egymásnak ellentmondó szerepkört ad egy felhasználónak a Felhasználók kezelése funkcióban ÉS a Csapat webalkalmazásban:

A felhasználó annak a szerepkörnek a jogosultságait kapja meg, amelyik több jogosultsággal jár.
 
 

Lásd még

Felhasználó szerepkörének módosítása a jogosultságokhoz - (Felhasználók kezelése funkció) 

Felhasználó térkép-hozzáférési jogosultságának eltávolítása - (Felhasználók kezelése funkció)

 
 

Utoljára frissítve