មជ្ឈមណ្ឌលជំនួយ Scribble Maps
ប្តូរភាសា

ការណែនាំអំពីមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ - សហការលើផែនទីតែមួយ

ការណែនាំ

ការពិពណ៌នា

មុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ អនុញ្ញាតឱ្យអ្នកកំណត់៖
  • អ្នកប្រើប្រាស់ដែលអាចចូលប្រើផែនទី។
  • ការអនុញ្ញាតផ្អែកលើតួនាទីដែលអ្នកប្រើប្រាស់នីមួយៗមាន។

កំណត់ចំណាំ៖ អ្នកបង្កើនសុវត្ថិភាពដោយអនុញ្ញាតឱ្យចូលប្រើផែនទីតាមរយៈគណនីអ្នកប្រើប្រាស់ ពីព្រោះអ្នកមិនចាំបាច់ចែករំលែកពាក្យសម្ងាត់ផែនទីទេ។

មុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ មានទីតាំងនៅលើបង្អួច "រក្សាទុកផែនទី" ក្នុង Scribble Maps។

នៅពេលណាគួរប្រើមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ ឬកម្មវិធីគេហទំព័រ ក្រុម

មុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ ត្រូវបានរចនាឡើងសម្រាប់ការចែករំលែកផែនទីតែមួយយ៉ាងឆាប់រហ័សជាមួយអ្នកប្រើប្រាស់ជាក់លាក់។

ប្រសិនបើអ្នកនឹងសហការលើផែនទីច្រើន យើងសូមណែនាំឱ្យអ្នកប្រើកម្មវិធីគេហទំព័រ ក្រុមជំនួសវិញ។ ដើម្បីដឹងពីរបៀប សូមចូលទៅកាន់តំណនេះ៖ ការណែនាំអំពីកម្មវិធីគេហទំព័រ ក្រុម - សហការលើផែនទីច្រើន  

ការសហការ

ដើម្បីស្វែងយល់អំពីវិធីអនុវត្តល្អបំផុតសម្រាប់ការសហការជាមួយក្រុមរបស់អ្នក សូមចូលទៅកាន់តំណនេះ៖ ការសហការ (រួមទាំងការបញ្ចូលផែនទីចូលគ្នា)

 
 

អញ្ជើញអ្នកប្រើប្រាស់ឱ្យចូលប្រើផែនទី 

បើកបង្អួច "គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់"

  1. ចូលទៅក្នុងគណនី Scribble Maps របស់អ្នកនៅ៖
    https://www.scribblemaps.com/create 

    (ស្រេចចិត្ត) ដើម្បីដឹងពីរបៀបចូលគណនី សូមចូលទៅកាន់តំណនេះ៖
    របៀបចូលគណនី/ចុះឈ្មោះ
     
  2. បើកផែនទី។

    ទាំងនេះជាវិធីសាស្ត្រដែលអាចធ្វើទៅបាន៖

    ផ្ទុកផែនទីពីបង្អួច ផែនទីរបស់អ្នក

    ផ្ទុកផែនទីដោយប្រើ លេខសម្គាល់ផែនទី - "ម៉ឺនុយ > ផ្ទុក នាំចូល"

    បង្ហោះឡើងឯកសារផែនទីក្រៅបណ្តាញ - "ម៉ឺនុយ > ផ្ទុកពីកុំព្យូទ័រ"

     
  3. ចុចប៊ូតុង "ម៉ឺនុយ" នៅរបារឧបករណ៍ខាងលើ។

     
  4. នៅក្រោមចំណងជើង "Scribble Maps" ចុចប៊ូតុង "រក្សាទុកផែនទី"។

    បង្អួច "រក្សាទុកផែនទី" នឹងបង្ហាញឡើង។
     
  5. ចុចប៊ូតុង៖ "គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់"។

    បង្អួច "គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់" នឹងបង្ហាញឡើង។

បន្ថែមអ្នកប្រើប្រាស់

  1. នៅក្រោមចំណងជើង "អ៊ីមែល" វាយអាសយដ្ឋានអ៊ីមែលរបស់អ្នកប្រើប្រាស់ដែលអ្នកកំពុងអញ្ជើញឱ្យចូលប្រើផែនទី។

    កំណត់ចំណាំ៖ ដើម្បីឱ្យការអនុញ្ញាតដំណើរការ អ្នកប្រើប្រាស់នីមួយៗត្រូវតែប្រើអាសយដ្ឋានអ៊ីមែលដែលបានកំណត់របស់ពួកគេ ដើម្បីចូលទៅក្នុងគណនីរបស់ពួកគេ។ 

     
  2. នៅក្រោមចំណងជើង "តួនាទី" ចុចលើបញ្ជីទម្លាក់ចុះ។ បន្ទាប់មកជ្រើសរើសតួនាទីរបស់អ្នកប្រើប្រាស់៖

    អ្នកគ្រប់គ្រង
    • អ្នកគ្រប់គ្រងអាចកែសម្រួលផែនទី និងគ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់។
    • អ្នកបង្កើតផែនទីត្រូវបានចាត់ទុកជាអ្នកគ្រប់គ្រងដោយស្វ័យប្រវត្តិ។
    អ្នកកែសម្រួល
    • អ្នកកែសម្រួលអាចកែសម្រួលផែនទី ប៉ុន្តែមិនអាចគ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់បានទេ។
    អ្នកមើល
    • អ្នកមើលអាចមើលផែនទី ទោះបីជាវាត្រូវបានរក្សាទុកជា "មានសុវត្ថិភាព" ក៏ដោយ។ 
    • ប្រសិនបើផែនទី "សាធារណៈ" ឬ "មិនបង្ហាញជាសាធារណៈ" ត្រូវបានការពារដោយពាក្យសម្ងាត់ អ្នកមើលអាចកែសម្រួលផែនទីបាន ប្រសិនបើគាត់ ឬនាងផ្តល់ពាក្យសម្ងាត់។
    • ប្រសិនបើផែនទីត្រូវបានរក្សាទុកជា "បានអ៊ិនគ្រីប" អ្នកមើលមិនចាំបាច់ផ្តល់ពាក្យសម្ងាត់ដំបូងដើម្បីមើលផែនទីទេ។ អ្នកមើលគ្រាន់តែត្រូវផ្តល់ពាក្យសម្ងាត់អ៊ិនគ្រីបប៉ុណ្ណោះ។
     
     
     

    កំណត់ចំណាំ៖ ដើម្បីឱ្យអ្នកប្រើប្រាស់រក្សាទុកផែនទីជា "មិនបង្ហាញជាសាធារណៈ" "មានសុវត្ថិភាព" ឬ "បានអ៊ិនគ្រីប" អ្នកប្រើប្រាស់ត្រូវតែមានគណនី Pro។ សូមមើល៖ រក្សាទុកផែនទី > ជ្រើសរើសជម្រើសសម្រាប់របៀបដែលអ្នកប្រើប្រាស់អាចចូលប្រើផែនទី

     
  3. ចុចប៊ូតុង "បន្ថែម"។

    អ្នកនឹងឃើញអាសយដ្ឋានអ៊ីមែលរបស់អ្នកប្រើប្រាស់ត្រូវបានបន្ថែមទៅក្នុងបង្អួច។
    កំណត់ចំណាំ៖ អាស្រ័យលើប្រភេទគណនីដែលអ្នកមាន មានដែនកំណត់លើចំនួនអ្នកប្រើប្រាស់គណនីឥតគិតថ្លៃដែលអ្នកអាចបន្ថែមបាន។ ប្រសិនបើអ្នកមាន៖
    • គណនីឥតគិតថ្លៃ អ្នកអាចបន្ថែមអ្នកប្រើប្រាស់ឥតគិតថ្លៃ 1 នាក់ និងអ្នកប្រើប្រាស់ Pro គ្មានកំណត់។
    • គណនី Pro អ្នកអាចបន្ថែមអ្នកប្រើប្រាស់ឥតគិតថ្លៃ 5 នាក់ និងអ្នកប្រើប្រាស់ Pro គ្មានកំណត់។
     
     
  4. (ស្រេចចិត្ត) បន្ថែមអ្នកប្រើប្រាស់ម្នាក់ទៀត។

     
  5. ចុចលើប្រអប់ធីកដែលបង្ហាញសារ៖ "ខ្ញុំមិនមែនជាមនុស្សយន្តទេ"។ 

     
  6. (ស្រេចចិត្ត) ប្រសិនបើត្រូវបានសួរ សូមអនុវត្តតាមនីតិវិធីreCAPTCHA។ 

     
  7. ចុចប៊ូតុង៖ "រក្សាទុកអ្នកប្រើប្រាស់"។

    កំណត់ចំណាំ៖ អ្នកប្រើប្រាស់នីមួយៗដែលបានកំណត់នឹងទទួលបានអ៊ីមែលអញ្ជើញដែលរួមមានតំណទៅកាន់ផែនទី។

     
  8. ចុចប៊ូតុង៖ "ត្រឡប់ក្រោយ ទៅរក្សាទុកផែនទី"។

     
  9. (ស្រេចចិត្ត) រក្សាទុកផែនទី។

    កំណត់ចំណាំ៖ ក្រោយ ពេលអ្នកចុច "រក្សាទុកអ្នកប្រើប្រាស់" (ជំហាន #7) ការផ្លាស់ប្តូរការអនុញ្ញាតត្រូវបានរក្សាទុកទៅក្នុងឯកសារផែនទីដោយស្វ័យប្រវត្តិ។ ដូច្នេះអ្នកមិនចាំបាច់រក្សាទុកផែនទីទេ។ ដើម្បីដឹងពីរបៀបរក្សាទុកផែនទី សូមចូលទៅកាន់តំណនេះ៖ រក្សាទុកផែនទី

 

(ស្រេចចិត្ត) ប្រសិនបើម្ចាស់/អ្នកគ្រប់គ្រងពីរនាក់ផ្តល់តួនាទីផ្ទុយគ្នាដល់អ្នកប្រើប្រាស់

ករណី #1៖
ប្រសិនបើម្ចាស់/អ្នកគ្រប់គ្រងពីរនាក់ផ្តល់តួនាទីផ្ទុយគ្នាដល់អ្នកប្រើប្រាស់ក្នុងមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ ឬ កម្មវិធីគេហទំព័រ ក្រុម៖

អ្នកប្រើប្រាស់ទទួលបានការអនុញ្ញាតនៃការផ្លាស់ប្តូរតួនាទីដែលថ្មីបំផុត។
 

ករណី #2៖
ប្រសិនបើម្ចាស់/អ្នកគ្រប់គ្រងពីរនាក់ផ្តល់តួនាទីផ្ទុយគ្នាដល់អ្នកប្រើប្រាស់ក្នុងមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ និង កម្មវិធីគេហទំព័រ ក្រុម៖

អ្នកប្រើប្រាស់ទទួលបានការអនុញ្ញាតនៃតួនាទីណាដែលមានសិទ្ធិច្រើនជាង។
 
 

សូមមើលផងដែរ

ផ្លាស់ប្ដូរតួនាទីរបស់អ្នកប្រើប្រាស់សម្រាប់ការអនុញ្ញាត - (មុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់) 

ដកចេញការអនុញ្ញាតរបស់អ្នកប្រើប្រាស់ក្នុងការចូលប្រើផែនទី - (មុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់)

 
 

ធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពចុងក្រោយ