Centrum pomoci Scribble Maps
Zmeniť jazyk

Zmena role používateľa pre oprávnenia - (funkcia Spravovať používateľov)

Poznámka: Ak chcete používať funkciu Spravovať používateľov, musíte byť pre mapu Správca . Viac informácií o oprávneniach založených na rolách nájdete na tomto odkaze:
Úvod do funkcie Spravovať používateľov - Spolupráca na jednej mape

Otvorenie okna "Spravovať používateľov"

  1. Prihláste sa do svojho účtu Scribble Maps na adrese:
    https://www.scribblemaps.com/create 
    (Voliteľné) Ak sa chcete dozvedieť, ako sa prihlásiť, navštívte tento odkaz: 
    Ako sa prihlásiť/zaregistrovať
     
  2. Otvorte mapu.
    Možné spôsoby:

    Načítanie mapy z okna Vaše mapy

    Načítanie mapy pomocou ID mapy - "Ponuka > Načítať import"

    Nahratie offline súboru mapy - "Ponuka > Načítať z počítača"

     
  3. Kliknite na tlačidlo "PONUKA" v hornom paneli nástrojov.
     
  4. Pod nadpisom "Scribble Maps" kliknite na tlačidlo "Uložiť mapu".
    Zobrazí sa okno "Uložiť mapu".
     
  5. Kliknite na tlačidlo: "Spravovať používateľov".
    Zobrazí sa okno "SPRAVOVAŤ POUŽÍVATEĽOV".

Zmena role používateľa

  1. V okne "SPRAVOVAŤ POUŽÍVATEĽOV" uvidíte zoznam používateľov a ich role.
     
  2. Nájdite riadok používateľa v zozname.
    Poznámka: Aby oprávnenia fungovali, každý používateľ sa musí prihlásiť do svojho účtu pomocou svojej určenej e-mailovej adresy. 
     
  3. Kliknite na aktuálnu rolu používateľa v rozbaľovacom zozname. Potom vyberte novú rolu:
    Správca
    • Správca môže upravovať mapu a spravovať používateľov.
    • Tvorca mapy sa automaticky považuje za Správcu.
    Editor
    • Editor môže upravovať mapu, ale nemôže spravovať používateľov.
    Prehliadač
    • Prehliadač môže zobraziť mapu, aj keď je uložená ako "Zabezpečené". 
    • Ak je "Verejná" alebo "Neuvedená" mapa chránená heslom, Prehliadač môže mapu upravovať, ak zadá heslo.
    • Ak je mapa uložená ako "Zašifrované", Prehliadač nemusí zadávať počiatočné heslo na zobrazenie mapy. Prehliadač musí zadať iba šifrovacie heslo.
     
     
     
    Poznámka: Aby mohol používateľ uložiť mapu ako "Neuvedená", "Zabezpečené" alebo "Zašifrované", musí mať účet Pro. Pozrite: Uloženie mapy > Výber možnosti, ako môžu používatelia pristupovať k mape
     
  4. V okne sa zobrazí nová rola používateľa.
     
  5. Kliknite na začiarkavacie políčko so správou: "Nie som robot". 
     
  6. (Voliteľné) Ak sa zobrazí výzva, vykonajte postup reCAPTCHA. 
     
  7. Kliknite na tlačidlo: "Uložiť používateľov".
     
  8. Kliknite na tlačidlo: "Späť na uloženie mapy".
     
  9. (Voliteľné) Uložte mapu.
    Poznámka: Po kliknutí na "Uložiť používateľov" (Krok č. 7) sa zmeny oprávnení automaticky uložia do súboru mapy. Mapu teda nemusíte ukladať. Ak sa chcete dozvedieť, ako ukladať mapy, navštívte tento odkaz: Uloženie mapy
 

(Voliteľné) Ak dvaja vlastníci/správcovia pridelia používateľovi protichodné role

Prípad č. 1:
Ak dvaja vlastníci/správcovia pridelia používateľovi protichodné role vo funkcii Spravovať používateľov ALEBO vo webovej aplikácii Tím:

Používateľ získa oprávnenia najnovšej zmeny role.
 

Prípad č. 2:
Ak dvaja vlastníci/správcovia pridelia používateľovi protichodné role vo funkcii Spravovať používateľov A vo webovej aplikácii Tím:

Používateľ získa oprávnenia role, ktorá má viac oprávnení.
 
 

Pozrite tiež

Odstránenie oprávnenia používateľa na prístup k mape - (funkcia Spravovať používateľov)

 
 

Naposledy aktualizované