Scribble Mapsin ohjekeskus
Vaihda kieli

Hallitse käyttäjiä -toiminnon esittely - Tee yhteistyötä yhdellä kartalla

Johdanto

Kuvaus

Toiminnon Hallitse käyttäjiä avulla voit määrittää:
  • Käyttäjät, jotka voivat käyttää karttaa.
  • Kunkin käyttäjän roolipohjaiset käyttöoikeudet.

Huomautus: Parannat turvallisuutta sallimalla kartan käytön käyttäjätilien kautta, koska sinun ei tarvitse jakaa kartan salasanoja.

Toiminto Hallitse käyttäjiä sijaitsee Scribble Mapsin "Tallenna kartta" -ikkunassa.

Milloin käyttää Hallitse käyttäjiä -toimintoa tai Tiimi-verkkosovellusta

Toiminto Hallitse käyttäjiä on suunniteltu nopeaan yhden kartan jakamiseen tietyille käyttäjille.

Jos teette yhteistyötä useilla kartoilla, suosittelemme sen sijaan käyttämään Tiimi-verkkosovellusta . Lisätietoja saat tästä linkistä: Tiimi-verkkosovelluksen esittely - Tee yhteistyötä useilla kartoilla  

Yhteistyö

Lue parhaat käytännöt tiimisi kanssa tehtävään yhteistyöhön tästä linkistä: Yhteistyö (mukaan lukien karttojen yhdistäminen)

 
 

Kutsu käyttäjä käyttämään karttaa 

Avaa "Hallitse käyttäjiä" -ikkuna

  1. Kirjaudu Scribble Maps -tilillesi osoitteessa:
    https://www.scribblemaps.com/create 

    (Valinnainen) Ohjeet kirjautumiseen löydät tästä linkistä:
    Kuinka kirjautua sisään / rekisteröityä
     
  2. Avaa kartta.

    Tässä ovat mahdolliset tavat:

    Lataa kartta Omat kartat -ikkunasta

    Lataa kartta käyttämällä karttatunnusta - "Valikko > Lataa/tuo"

    Lataa offline-karttatiedosto - "Valikko > Lataa tietokoneelta"

     
  3. Napsauta ylätyökalurivin "VALIKKO-painiketta.

     
  4. Napsauta "Scribble Maps-otsikon alla olevaa "Tallenna kartta" -painiketta.

    Tallenna kartta -ikkunaTALLENNA KARTTA" -ikkuna tulee näkyviin.
     
  5. Napsauta painiketta: "Hallitse käyttäjiä".

    Hallitse käyttäjiä -ikkunaHallitse käyttäjiä" -ikkuna tulee näkyviin.

Lisää käyttäjä

  1. Kirjoita "Sähköposti-otsikon alle sen käyttäjän sähköpostiosoite, jonka haluat kutsua käyttämään karttaa.

    Huomautus: Jotta käyttöoikeudet toimisivat, kunkin käyttäjän on kirjauduttava tililleen käyttämällä määritettyä sähköpostiosoitettaan. 

     
  2. Napsauta "Rooli-otsikon alla olevaa pudotusvalikkoa. Valitse sitten käyttäjän rooli:

    Ylläpitäjä
    • Ylläpitäjä voi muokata karttaa ja hallinnoida käyttäjiä.
    • Kartan luoja katsotaan automaattisesti ylläpitäjäksi.
    Muokkaaja
    • Muokkaaja voi muokata karttaa, mutta ei voi hallinnoida käyttäjiä.
    Katselija
    • Katselija voi tarkastella karttaa, vaikka se olisi tallennettu tilassa "Suojattu". 
    • Jos "Julkinen" tai "Listaamaton" kartta on suojattu salasanalla, katselija voi muokata karttaa, jos hän antaa salasanan.
    • Jos kartta on tallennettu tilassa "Salattu", katselijan ei tarvitse antaa alkuperäistä salasanaa kartan katsomiseksi. Katselijan tarvitsee antaa vain salaussalasana.
     
     
     

    Huomautus: Jotta käyttäjä voi tallentaa kartan tilassa "Listaamaton", "Suojattu" tai "Salattu", hänellä on oltava Pro-tili. Katso: Tallenna kartta > Valitse vaihtoehto sille, miten käyttäjät voivat käyttää karttaa

     
  3. Napsauta "Lisää-painiketta.

    Näet käyttäjän sähköpostiosoitteen lisättynä ikkunaan.
    Huomautus: Riippuen tilisi tyypistä, ilmaisten tilien käyttäjien määrälle on rajoituksia. Jos sinulla on:
    • Ilmainen tili, voit lisätä 1 ilmaisen käyttäjän ja rajoittamattomasti Pro-käyttäjiä.
    • Pro-tili, voit lisätä 5 ilmaista käyttäjää ja rajoittamattomasti Pro-käyttäjiä.
     
     
  4. (Valinnainen) Lisää toinen käyttäjä.

     
  5. Valitse valintaruutu , jossa näkyy viesti: "En ole robotti". 

     
  6. (Valinnainen) Suorita tarvittaessa reCAPTCHA -tarkistus. 

     
  7. Napsauta painiketta: "Tallenna käyttäjät".

    Huomautus: Jokainen määritetty käyttäjä saa kutsusähköpostin, joka sisältää linkin karttaan.

     
  8. Napsauta painiketta: "Takaisin kartan tallennukseen".

     
  9. (Valinnainen) Tallenna kartta.

    Huomautus: Kun olet napsauttanut "Tallenna käyttäjät" (vaihe 7), käyttöoikeusmuutokset tallentuvat automaattisesti karttatiedostoon. Sinun ei siis tarvitse tallentaa karttaa erikseen. Ohjeet karttojen tallentamiseen löydät tästä linkistä: Tallenna kartta

 

(Valinnainen) Jos kaksi omistajaa/ylläpitäjää antaa käyttäjälle ristiriitaisia rooleja

Tapaus 1:
Jos kaksi omistajaa/ylläpitäjää antaa käyttäjälle ristiriitaisia rooleja Hallitse käyttäjiä -toiminnossa TAI Tiimi-verkkosovelluksessa:

Käyttäjä saa käyttöoikeudet viimeisimmän roolimuutoksen mukaan.
 

Tapaus 2:
Jos kaksi omistajaa/ylläpitäjää antaa käyttäjälle ristiriitaisia rooleja Hallitse käyttäjiä -toiminnossa JA Tiimi-verkkosovelluksessa:

Käyttäjä saa käyttöoikeudet sen roolin mukaan, jolla on enemmän oikeuksia.
 
 

Katso myös

Muuta käyttäjän roolia käyttöoikeuksia varten - (Hallitse käyttäjiä -toiminto) 

Poista käyttäjän oikeus käyttää karttaa - (Hallitse käyttäjiä -toiminto)

 
 

Päivitetty