មជ្ឈមណ្ឌលជំនួយ Scribble Maps
ប្តូរភាសា

ការគ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ច្រើន និងកិច្ចសហការ - (កម្មវិធីគេហទំព័រ Team)

ការគ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ច្រើន

គ្រប់គ្រងការអនុញ្ញាតកិច្ចសហការដោយប្រើមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ ឬកម្មវិធីគេហទំព័រ Team

ទាំងមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ និងកម្មវិធីគេហទំព័រ Team អនុញ្ញាតឱ្យអ្នកកំណត់៖
  • អ្នកប្រើប្រាស់ដែលអាចចូលប្រើផែនទី។
  • ការអនុញ្ញាតផ្អែកលើតួនាទីដែលអ្នកប្រើប្រាស់នីមួយៗមាន។
កំណត់ចំណាំ៖ អ្នកធ្វើឱ្យសុវត្ថិភាពប្រសើរឡើងដោយបើកការចូលប្រើផែនទីតាមរយៈគណនីអ្នកប្រើប្រាស់ ព្រោះអ្នកមិនចាំបាច់ចែករំលែកពាក្យសម្ងាត់ផែនទីទេ។

មុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ មានទីតាំងនៅលើបង្អួច "រក្សាទុកផែនទី" ក្នុង Scribble Maps។

កម្មវិធីគេហទំព័រ Team បើកក្នុងផ្ទាំងកម្មវិធីរុករករបស់ខ្លួនឯង។ រាល់ការផ្លាស់ប្តូរដែលបានរក្សាទុកក្នុងកម្មវិធីគេហទំព័រ Team ត្រូវបានចុះបញ្ជីដោយស្វ័យប្រវត្តិក្នុង Scribble Maps។

ប្រសិនបើអ្នកនឹង សហការលើផែនទីតែមួយ យើងសូមណែនាំឱ្យអ្នកប្រើមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ នៅពេលរក្សាទុក។ ដើម្បីដឹងពីរបៀប សូមចូលទៅតំណនេះ៖
ការណែនាំអំពីមុខងារ គ្រប់គ្រងអ្នកប្រើប្រាស់ - សហការលើផែនទីតែមួយ 

ប្រសិនបើអ្នកនឹង សហការលើផែនទីច្រើន យើងសូមណែនាំឱ្យអ្នកប្រើកម្មវិធីគេហទំព័រ Team។ ដើម្បីដឹងពីរបៀប សូមចូលទៅតំណនេះ៖
ការណែនាំអំពីកម្មវិធីគេហទំព័រ Team - សហការលើផែនទីច្រើន  

 
 

កិច្ចសហការ (រួមទាំងការបញ្ចូលផែនទីចូលគ្នា)

ចាប់ផ្ដើមដោយការទំនាក់ទំនងជាមួយក្រុមរបស់អ្នក

ស្ថានភាពបញ្ចូលគ្នា កើតឡើងនៅពេលសមាជិកក្រុមពីរនាក់ ឬច្រើនជាងនេះធ្វើការលើផែនទីក្នុងពេលតែមួយ។

ប្រសិនបើសមាជិកក្រុមអាចធ្វើការលើផែនទីក្នុងពេលតែមួយ យើងសូមណែនាំឱ្យអ្នកចាត់តាំងការទទួលខុសត្រូវមុនពេលចាប់ផ្ដើម។

កំណត់ចំណាំ៖ កំណត់ពេលវេលាការងារ ដើម្បីឱ្យសមាជិកក្រុមធ្វើការផ្លាស់ប្តូរលើផ្នែកផ្សេងៗគ្នានៃផែនទី។
ប្រសិនបើសមាជិកក្រុមធ្វើការលើផ្នែកផែនទីដូចគ្នាក្នុងពេលតែមួយ មានលទ្ធភាពនៃស្ថានភាពបញ្ចូលគ្នាដែលមិនចង់បាន។
ឧទាហរណ៍៖ សមាជិកក្រុមពីរនាក់អាចប្រកួតប្រជែងគ្នាកែសម្រួល/លុបគ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើ។

ការពារទិន្នន័យរបស់អ្នក

Scribble Maps ការពារទិន្នន័យរបស់អ្នកដោយស្វ័យប្រវត្តិដោយរក្សាទុករាល់ការបញ្ចូលគ្នាទៅក្នុងកំណត់ហេតុប្រវត្តិផែនទី។
កំណត់ចំណាំ៖ ដើម្បីដឹងពីរបៀបផ្ទុកកំណែដែលបានរក្សាទុកពីមុន សូមចូលទៅតំណនេះ៖ ផ្ទុកផែនទីពីបង្អួច ផែនទីរបស់អ្នក > (ជម្រើសទី 2) - ផ្ទុកកំណែផែនទីដែលបានរក្សាទុកពីមុន
អ្នកក៏អាចការពារទិន្នន័យរបស់អ្នកដោយបង្កើតលេខសម្គាល់ផែនទីផ្សេងនៅពេលអ្នករក្សាទុកកំណែទីពីរនៃផែនទី។ បន្ទាប់ពីអ្នកធ្វើការផ្លាស់ប្តូរលើផែនទីទីពីរ អ្នកអាចប្រើមុខងារ "ផ្ទុក/នាំចូល" ដើម្បីបន្ថែមការផ្លាស់ប្តូរទៅផែនទីមេ។
សម្រាប់ការណែនាំលម្អិត សូមមើលផ្នែកបន្ទាប់។
 
 

របៀបបញ្ចូលផែនទីពីរដាច់ដោយឡែកពីគ្នា - ផែនទីមេ និងផែនទីទីពីរ

  1. បើកផែនទីមេ។
    នេះគឺជាវិធីសាស្ត្រដែលអាចធ្វើបាន៖

    ផ្ទុកផែនទីពីបង្អួច ផែនទីរបស់អ្នក

    ផ្ទុកផែនទីដោយប្រើលេខសម្គាល់ផែនទី - "ម៉ឺនុយ > ផ្ទុក នាំចូល"

    បង្ហោះឡើងឯកសារផែនទីក្រៅបណ្តាញ - "ម៉ឺនុយ > ផ្ទុកពីកុំព្យូទ័រ"

     
  2. ធ្វើការផ្លាស់ប្តូរលើផែនទីមេ។
    ឧទាហរណ៍៖ ចុចហើយអូសគ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើដើម្បីផ្លាស់ទីវាទៅទីតាំងថ្មី
     
  3. រក្សាទុកផែនទីទីពីរ។
    • ត្រូវប្រាកដថាអ្នកបង្កើតលេខសម្គាល់ផែនទីថ្មី និងមិនជាន់គ្នា នៅពេលរក្សាទុកផែនទីទីពីរ។
      ក្នុងករណីភាគច្រើន អ្នកគ្រាន់តែបន្ថែមអក្សរ ឬលេខទៅលេខសម្គាល់របស់ផែនទីមេ។
    • (ស្រេចចិត្ត) យើងសូមណែនាំឱ្យអ្នកបន្ថែមអត្តសញ្ញាណទៅចំណងជើងរបស់ផែនទីទីពីរផងដែរ។
      ឧទាហរណ៍ អ្នកអាចបន្ថែម " - 2" ទៅចុងចំណងជើង។
    • បន្ទាប់ពីរក្សាទុកផែនទីទីពីរ កុំបិទបង្អួច "បានរក្សាទុកផែនទី"។
    (ស្រេចចិត្ត) ដើម្បីដឹងពីរបៀបរក្សាទុកផែនទី សូមចូលទៅតំណនេះ៖
    រក្សាទុកផែនទី
     
  4. នៅលើបង្អួច "បានរក្សាទុកផែនទី" ចម្លងលេខសម្គាល់របស់ផែនទីទីពីរ។
    ចម្លងដោយចុចដើម្បីបន្លិចអត្ថបទក្រោមចំណងជើង "លេខសម្គាល់ផែនទី"។ បន្ទាប់មកប្រើក្តារចុចរបស់អ្នកដើម្បីចុច៖
    • គ្រាប់ចុចរហ័ស៖ Ctrl + C (សម្រាប់ Windows)។
    • គ្រាប់ចុចរហ័ស៖ Command + C (សម្រាប់ Mac)។
     
     
  5. បិទបង្អួច "បានរក្សាទុកផែនទី" ដោយចុចប៊ូតុង "X" នៅជ្រុងខាងលើស្តាំ។
     
  6. បិទបង្អួច "រក្សាទុកផែនទី" ដោយចុចប៊ូតុង "X" នៅជ្រុងខាងលើស្តាំ។
     
  7. ធ្វើជំហានទី 1 ម្ដងទៀតដោយបើកផែនទីមេ។
    នៅក្នុងទិដ្ឋភាពផែនទី អ្នកនឹងឃើញផែនទី។
     
  8. នៅក្នុងរបារឧបករណ៍ខាងលើ ចុចប៊ូតុង "ម៉ឺនុយ"។
     
  9. ក្រោមចំណងជើង "Scribble Maps" ចុច "ផ្ទុក/នាំចូល"។
     
  10. បិទភ្ជាប់លេខសម្គាល់ផែនទីរបស់ផែនទីទីពីរទៅក្នុងបង្អួច "ផ្ទុកផែនទី"។ 
    បិទភ្ជាប់ដោយចុចលើវាល "លេខសម្គាល់ផែនទី"។ បន្ទាប់មកប្រើក្តារចុចរបស់អ្នកដើម្បីចុច៖
    • គ្រាប់ចុចរហ័ស៖ Ctrl + V (សម្រាប់ Windows)។
    • គ្រាប់ចុចរហ័ស៖ Command + V (សម្រាប់ Mac)។
     
     
  11. ការជ្រើសរើសរបស់អ្នកក្នុងជំហាននេះនឹងប៉ះពាល់ដល់របៀបដែលផែនទីធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពការផ្លាស់ប្តូរដែលអ្នកបានធ្វើក្នុងជំហានទី 2។
     
    ក្រោមវាល "លេខសម្គាល់ផែនទី" មានប៊ូតុងវិទ្យុ 3។ ជ្រើសរើស៖
    • ប៊ូតុង "ផ្ទុក" ប្រសិនបើអ្នកមិនចង់បញ្ចូលផែនទីចូលគ្នា។
      ផែនទីមេនឹងបិទ ហើយផែនទីទីពីរនឹងត្រូវបានផ្ទុក។
      ឬ
    • ប៊ូតុង "នាំចូល" ប្រសិនបើអ្នកចង់បន្ថែមមាតិកាក្នុងផែនទីទីពីរទៅផែនទីមេ។
      ប្រសិនបើគ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើដូចគ្នាមានក្នុងផែនទីទាំងពីរ គ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើស្ទួននឹងត្រូវបានបង្កើត។
      ឬ
    • ប៊ូតុង "បញ្ចូលគ្នា" ប្រសិនបើអ្នកចង់បន្ថែមមាតិកាក្នុងផែនទីទីពីរទៅផែនទីមេ។
      ប្រសិនបើគ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើដូចគ្នាមានក្នុងផែនទីទាំងពីរ គ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើនឹងត្រូវបានធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពដោយផ្តល់អាទិភាពដល់ផែនទីទីពីរ។ គ្រឿងបន្លាស់ត្រួតលើស្ទួននឹងមិនត្រូវបានបង្កើតទេ។
      សម្រាប់ការពន្យល់បច្ចេកទេសបន្ថែមអំពីការបញ្ចូលគ្នា សូមចូលទៅតំណនេះ៖ របៀបដែលការបញ្ចូលគ្នាដំណើរការ
     
  12. ចុចប៊ូតុងនៅផ្នែកខាងក្រោមនៃបង្អួច "ផ្ទុកផែនទី"។ បន្ទាប់មកចុច "Ok"។
    នៅក្នុងទិដ្ឋភាពផែនទី អ្នកនឹងឃើញផែនទីដែលបានធ្វើបច្ចុប្បន្នភាព។ 
 

(ស្រេចចិត្ត) តើអ្វីជាភាពខុសគ្នារវាង "បញ្ចូលគ្នា" និង "សរសេរជាន់"?

អ្នកនឹងឃើញសារជូនដំណឹង "បញ្ចូលគ្នា/សរសេរជាន់/បោះបង់" នៅពេលដំណើរការនេះកើតឡើង៖
  1. អ្នកកំពុងធ្វើការផ្លាស់ប្តូរលើផែនទី។
     
  2. សមាជិកក្រុមម្នាក់ទៀតរក្សាទុកការផ្លាស់ប្តូររបស់គាត់លើផែនទីដូចគ្នា។
     
  3. អ្នករក្សាទុកការផ្លាស់ប្តូររបស់អ្នកលើផែនទី។
 
 
បញ្ចូលគ្នា៖
  • រក្សាការផ្លាស់ប្តូរថ្មីដែលបានរក្សាទុករបស់អ្នកទាំងអស់។
  • ផ្តល់អាទិភាពដល់ការផ្លាស់ប្តូរថ្មីដែលបានរក្សាទុករបស់អ្នក នៅពេលមានភាពផ្ទុយគ្នាជាមួយការផ្លាស់ប្តូរដែលបានរក្សាទុករបស់សមាជិកក្រុម។
  • រក្សាការផ្លាស់ប្តូរដែលបានរក្សាទុករបស់សមាជិកក្រុមដែលមិនផ្ទុយនឹងការផ្លាស់ប្តូរថ្មីដែលបានរក្សាទុករបស់អ្នក។
សម្រាប់ការពន្យល់បច្ចេកទេសបន្ថែមអំពីការបញ្ចូលគ្នា សូមចូលទៅតំណនេះ៖ របៀបដែលការបញ្ចូលគ្នាដំណើរការ
 
សរសេរជាន់៖
  • រក្សាការផ្លាស់ប្តូរថ្មីដែលបានរក្សាទុករបស់អ្នកទាំងអស់។
  • មិនអើពើនឹងការផ្លាស់ប្តូរដែលបានរក្សាទុករបស់សមាជិកក្រុម។
 
 

ធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពចុងក្រោយ