Εισαγωγή στη λειτουργία Manage Users - Συνεργαστείτε σε έναν μόνο χάρτη
Introduction
Περιγραφή
- Τους χρήστες που μπορούν να έχουν πρόσβαση στον χάρτη.
- Τα δικαιώματα βάσει ρόλου που έχει κάθε χρήστης.
Σημείωση: Βελτιώνετε την ασφάλεια επιτρέποντας την πρόσβαση στον χάρτη μέσω λογαριασμών χρηστών, επειδή δεν χρειάζεται να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης χάρτη.
Η λειτουργία Manage Users βρίσκεται στο παράθυρο "Save Map" στο Scribble Maps.
Πότε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Manage Users ή το Team web app
Η λειτουργία Manage Users έχει σχεδιαστεί για τη γρήγορη κοινή χρήση ενός μόνο χάρτη με συγκεκριμένους χρήστες.
Εάν πρόκειται να συνεργαστείτε σε πολλούς χάρτες, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτού το Team web app. Για να μάθετε πώς, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Εισαγωγή στο Team web app - Συνεργαστείτε σε πολλούς χάρτες
Συνεργασία
Για να μάθετε τις βέλτιστες πρακτικές για τη συνεργασία με την ομάδα σας, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Συνεργασία (συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης χαρτών)
Πρόσκληση χρήστη για πρόσβαση σε χάρτη
Ανοίξτε το παράθυρο "Manage Users"
-
Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Scribble Maps στη διεύθυνση:
https://www.scribblemaps.com/create(Προαιρετικά) Για να μάθετε πώς να συνδεθείτε, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο:
Πώς να συνδεθείτε/εγγραφείτε -
Ανοίξτε τον χάρτη.
Αυτές είναι οι πιθανές μέθοδοι:
Φόρτωση χάρτη από το παράθυρο Your Maps
Φόρτωση χάρτη χρησιμοποιώντας το Map ID - "Menu > Load Import"
Μεταφόρτωση αρχείου χάρτη εκτός σύνδεσης - "Menu > Load From Computer"
-
Κάντε κλικ στο κουμπί "MENU" στην επάνω γραμμή εργαλείων.
-
Κάτω από την επικεφαλίδα "Scribble Maps", κάντε κλικ στο κουμπί "Save Map".
Θα εμφανιστεί το παράθυρο "SAVE MAP". -
Κάντε κλικ στο κουμπί: "Manage Users".
Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Manage Users".
Προσθήκη του χρήστη
-
Κάτω από την επικεφαλίδα "Email", πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email του χρήστη που προσκαλείτε να αποκτήσει πρόσβαση στον χάρτη.
Σημείωση: Για να λειτουργήσουν τα δικαιώματα, κάθε χρήστης πρέπει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη διεύθυνση email του για να συνδεθεί στον λογαριασμό του.
-
Κάτω από την επικεφαλίδα "Role", κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον ρόλο του χρήστη:
Admin- Ένας Admin μπορεί να επεξεργαστεί τον χάρτη και να διαχειριστεί χρήστες.
- Ο δημιουργός του χάρτη θεωρείται αυτόματα Admin.
Editor- Ένας Editor μπορεί να επεξεργαστεί τον χάρτη, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί χρήστες.
Viewer- Ένας Viewer μπορεί να δει τον χάρτη, ακόμη και αν είναι αποθηκευμένος ως "Secure".
- Εάν ένας χάρτης "Public" ή "Unlisted" προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, ένας Viewer μπορεί να επεξεργαστεί τον χάρτη εάν παρέχει τον κωδικό πρόσβασης.
- Εάν ο χάρτης είναι αποθηκευμένος ως "Encrypted", ένας Viewer δεν χρειάζεται να παρέχει τον αρχικό κωδικό πρόσβασης για να δει τον χάρτη. Ένας Viewer πρέπει να παρέχει μόνο τον κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης.
Σημείωση: Για να αποθηκεύσει ο χρήστης έναν χάρτη ως "Unlisted", "Secure" ή "Encrypted", ο χρήστης πρέπει να έχει λογαριασμό Pro. Δείτε: Save a map > Επιλέξτε την επιλογή για τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον χάρτη
-
Κάντε κλικ στο κουμπί "Add".
Θα δείτε τη διεύθυνση email του χρήστη να προστίθεται στο παράθυρο.Σημείωση: Ανάλογα με τον τύπο του λογαριασμού που διαθέτετε, υπάρχουν όρια στον αριθμό των χρηστών με Free λογαριασμό που μπορείτε να προσθέσετε. Εάν έχετε:- Free λογαριασμό, μπορείτε να προσθέσετε 1 Free χρήστες και απεριόριστους Pro χρήστες.
- Pro λογαριασμό, μπορείτε να προσθέσετε 5 Free χρήστες και απεριόριστους Pro χρήστες.
-
(Προαιρετικά) Προσθέστε άλλον έναν χρήστη.
-
Κάντε κλικ στο πλαίσιο επιλογής που εμφανίζει το μήνυμα: "I’m not a robot".
-
(Προαιρετικά) Εάν σας ζητηθεί, εκτελέστε τη διαδικασία reCAPTCHA.
-
Κάντε κλικ στο κουμπί: "Save Users".
Σημείωση: Κάθε καθορισμένος χρήστης θα λάβει ένα email πρόσκλησης που περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς τον χάρτη.
-
Κάντε κλικ στο κουμπί: "Back to Map Save".
-
(Προαιρετικά) Αποθηκεύστε τον χάρτη.
Σημείωση: Αφού κάνετε κλικ στο "Save Users" (Βήμα #7), οι αλλαγές δικαιωμάτων αποθηκεύονται αυτόματα στο αρχείο του χάρτη. Επομένως, δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε τον χάρτη. Για να μάθετε πώς να αποθηκεύετε χάρτες, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Αποθήκευση χάρτη
(Προαιρετικά) Εάν δύο ιδιοκτήτες/διαχειριστές δώσουν σε έναν χρήστη αντικρουόμενους ρόλους
Περίπτωση #1:
Εάν δύο ιδιοκτήτες/διαχειριστές δώσουν σε έναν χρήστη αντικρουόμενους ρόλους στη λειτουργία Manage Users Ή στο Team web app:Ο χρήστης αποκτά τα δικαιώματα της πιο πρόσφατης αλλαγής ρόλου.Περίπτωση #2:
Εάν δύο ιδιοκτήτες/διαχειριστές δώσουν σε έναν χρήστη αντικρουόμενους ρόλους στη λειτουργία Manage Users ΚΑΙ στο Team web app:Ο χρήστης αποκτά τα δικαιώματα οποιουδήποτε ρόλου έχει περισσότερα προνόμια.
Δείτε επίσης
Αλλαγή του ρόλου ενός χρήστη για δικαιώματα - (λειτουργία Manage Users)
Κατάργηση του δικαιώματος πρόσβασης ενός χρήστη σε χάρτη - (λειτουργία Manage Users)
Τελευταία ενημέρωση