Ustaw zasady bezpieczeństwa zespołu w Team Settings - (Team web app)
Where the security policies live
Strona Team Settings zawiera dwie karty. Pierwsza karta dotyczy nazwy i opisu zespołu. Druga karta, Security Settings, to miejsce, w którym kontrolujesz, jak członkowie zapisują mapy. Tylko właściciele i administratorzy mogą je zmieniać. Strona pokazuje również Twój Team Code na górze.
Otwierasz tę stronę z sekcji Team Settings portalu zespołu.
Team Map Saving
Te dwa przełączniki kontrolują, jak mapy zespołu mogą być udostępniane. Nie wymagają one SSO.
Allow Private Maps
Gdy ta opcja jest wyłączona, mapy zapisane w zespole mogą być tylko Secure lub Encrypted. Opcje Private i Unlisted są niedozwolone.
Allow Password Access
Gdy ta opcja jest wyłączona, mapy zespołu nie mogą używać hasła dostępu. Dostęp jest możliwy wyłącznie poprzez członkostwo w zespole lub wyraźne uprawnienie.
Block Personal Map Saving
Ta zasada kieruje zapisy map członków do zespołu zamiast na ich konta osobiste. Działa to w przypadku członków, których adres e-mail pasuje do jednej z Twoich zweryfikowanych domen SSO.
Najpierw musisz zweryfikować co najmniej jedną domenę SSO. Jeśli nie masz żadnej, strona wyświetli ostrzeżenie z linkiem do weryfikacji domeny na stronie ustawień SSO settings, a przełącznik pozostanie wyłączony.
Gdy co najmniej jedna domena zostanie zweryfikowana, strona pokazuje:
- Listę zweryfikowanych domen oraz liczbę użytkowników przypisanych do każdej z nich.
- Liczbę użytkowników posiadających e-maile w zweryfikowanych domenach.
- Liczbę ich prywatnych map, na które wpłynie ta zmiana.
Użyj przełącznika Block Personal Saving, aby włączyć tę zasadę. Gdy jest włączona, wszystkie zapisy map od użytkowników, których to dotyczy, są zapisywane w zespole.
Migrate existing private maps
Gdy włączysz tę zasadę, a użytkownicy, których to dotyczy, nadal mają prywatne mapy, strona zapyta, czy chcesz je teraz przenieść.
- Kliknij Migrate Maps to Team, aby przenieść istniejące prywatne mapy do zespołu.
- Kliknij Skip, aby pozostawić je bez zmian.
Jeśli mapy zostaną pozostawione, na stronie nadal będzie dostępny przycisk migracji, dzięki czemu będzie można przenieść pozostałe mapy później.
Ostatnia aktualizacja