Помощен център на Scribble Maps
Смяна на езика

Премахване на разрешението на потребител за достъп до карта - (функция Управление на потребителите)

Бележка: За да използвате функцията Управление на потребителите, трябва да сте Администратор на картата. Научете повече за разрешенията, базирани на роли, като посетите тази връзка:
Въведение във функцията Управление на потребителите - Съвместна работа по една карта

Отворете прозореца „Управление на потребителите“

  1. Влезте в профила си в Scribble Maps на адрес:
    https://www.scribblemaps.com/create 
    (По избор) За да научите как да влезете в профила си, посетете тази връзка:
    Как да влезете в профила си/да се регистрирате
     
  2. Отвори картата.
    Възможните методи са:

    Заредете карта от прозореца Вашите карти

    Заредете карта с помощта на ID на картата - „Меню > Зареди импорт“

    Качете офлайн файл на карта - „Меню > Зареждане от компютъра“

     
  3. Щракнете върху бутона „МЕНЮ“ в горната лента с инструменти.
     
  4. Под заглавието „Scribble Maps“ щракнете върху бутона „Запиши картата“.
    Прозорецът „Запиши картата“ ще се появи.
     
  5. Щракнете върху бутона: „Управление на потребителите“.
    Прозорецът „УПРАВЛЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ“ ще се появи.

Премахнете разрешението на потребителя за достъп до картата

  1. В прозореца „УПРАВЛЕНИЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ“ ще видите списъка с потребители и техните роли.
     
  2. Намерете реда на потребителя в списъка.
     
  3. Вдясно от името на потребителя щракнете върху иконата на кошче.
     
  4. Ще се появи изскачащ прозорец, който пита дали искате да изтриете потребителя. Щракнете върху бутона „Да“.
     
  5. Ще видите, че имейл адресът на потребителя е премахнат от прозореца.
     
  6. Щракнете върху квадратчето със съобщението: „Не съм робот“. 
     
  7. (По избор) Ако бъдете подканени, изпълнете процедурата reCAPTCHA.  
     
  8. Щракнете върху бутона: „Запиши потребителите“.
     
  9. Щракнете върху бутона: „Назад към запазване на картата“.
     
  10. (По избор) Запишете картата.
    Бележка: След като щракнете върху „Запиши потребителите“ (Стъпка №8), приложението автоматично премахва достъпа на потребителя до картата. Затова не е необходимо да записвате картата. За да научите как да записвате карти, посетете тази връзка: Запишете карта
 

Вижте също

Промяна на ролята на потребител за разрешения - (функция Управление на потребителите) 

 
 

Последна промяна