Scribble Maps-helpcentrum
Taal wijzigen

Multi-gebruikersbeheer en samenwerking - (Team web app)

Multi-gebruikersbeheer

Beheer samenwerkingsrechten met de Manage Users-functie of de Team web app

Zowel de Manage Users-functie als de Team web app stellen u in staat om het volgende op te geven:
  • Gebruikers die toegang hebben tot de kaart.
  • Op rollen gebaseerde machtigingen die elke gebruiker heeft.
Opmerking: U verbetert de beveiliging door kaarttoegang via gebruikersaccounts in te schakelen, omdat u geen kaartwachtwoorden hoeft te delen.

De Manage Users-functie bevindt zich in het venster "Save Map" in Scribble Maps.

De Team web app opent in een eigen browsertabblad. Alle wijzigingen die in de Team web app worden opgeslagen, worden automatisch geregistreerd in Scribble Maps.

Als u gaat samenwerken op een enkele kaart, raden we u aan de Manage Users-functie te gebruiken bij het opslaan. Klik op deze link om te leren hoe:
Introductie tot de Manage Users-functie - Samenwerken op een enkele kaart 

Als u gaat samenwerken op meerdere kaarten, raden we u aan de Team web app te gebruiken. Klik op deze link om te leren hoe:
Introductie tot de Team web app - Samenwerken op meerdere kaarten  

 
 

Samenwerking (inclusief het samenvoegen van kaarten)

Begin met communiceren met uw team

Samenvoegscenario's treden op wanneer twee of meer teamleden tegelijkertijd aan een kaart werken.

If team members might work on the map at the same time, we recommend you assign responsibilities prior to starting.

Opmerking: Plan het werk zo dat teamleden wijzigingen aanbrengen in verschillende onderdelen van de kaart.
Als teamleden tegelijkertijd aan dezelfde kaartonderdelen werken, bestaat de kans op ongewenste samenvoegscenario's.
Bijvoorbeeld: Twee teamleden kunnen strijden om een overlay te bewerken/verwijderen.

Bescherm uw gegevens

Scribble Maps beschermt uw gegevens automatisch door elke samenvoeging op te slaan in het geschiedenislogboek van de kaart.
Opmerking: Om te leren hoe u een eerder opgeslagen versie laadt, bezoekt u deze link: Een kaart laden vanuit het Your Maps-venster > (Optie 2) - Een eerder opgeslagen versie van de kaart laden
U kunt uw gegevens ook beschermen door een ander Map ID aan te maken wanneer u een secundaire versie van de kaart opslaat. Nadat u wijzigingen hebt aangebracht in de secundaire kaart, kunt u de "Load/Import"-functie gebruiken om de wijzigingen toe te voegen aan de hoofdkaart.
Zie de volgende sectie voor gedetailleerde instructies.
 
 

Hoe u twee afzonderlijke kaarten combineert - hoofdkaart en secundaire kaart

  1. Open de hoofdkaart.
    Dit zijn de mogelijke methoden:

    Een kaart laden vanuit het Your Maps-venster

    Een kaart laden met behulp van de Map ID - "Menu > Load Import"

    Een offline kaartbestand uploaden - "Menu > Load From Computer"

     
  2. Breng wijzigingen aan in de hoofdkaart.
    Bijvoorbeeld: Klik en sleep een overlay om deze naar een nieuwe locatie te verplaatsen
     
  3. Sla de secundaire kaart op.
    • Zorg ervoor dat u een nieuwe, unieke Map ID aanmaakt bij het opslaan van de secundaire kaart.
      In de meeste gevallen kunt u gewoon een letter of cijfer toevoegen aan de ID van de hoofdkaart.
    • (Optioneel) We raden u aan ook een identificatie toe te voegen aan de titel van de secundaire kaart.
      U kunt bijvoorbeeld " - 2" toevoegen aan het einde van de titel.
    • Sluit na het opslaan van de secundaire kaart het venster "Map Saved" niet.
    (Optioneel) Om te leren hoe u kaarten opslaat, bezoekt u deze link:
    Een kaart opslaan
     
  4. Kopieer in het venster "Map Saved" de ID van de secundaire kaart.
    Kopieer door te klikken om de tekst onder de kop "Map ID" te selecteren. Gebruik vervolgens uw toetsenbord om te drukken op:
    • Sneltoets: Ctrl + C (voor Windows).
    • Sneltoets: Command + C (voor Macs).
     
     
  5. Sluit het venster "Map Saved" door op de knop "X" in de rechterbovenhoek te klikken.
     
  6. Sluit het venster "Save Map" door op de knop "X" in de rechterbovenhoek te klikken.
     
  7. Herhaal stap 1 door de hoofdkaart te openen.
    In de Map View ziet u de kaart.
     
  8. Klik in de bovenste werkbalk op de knop "MENU".
     
  9. Klik onder de kop "Scribble Maps" op "Load/Import".
     
  10. Plak de Map ID van de secundaire kaart in het venster "LOAD MAP". 
    Plak door op het veld "Map Id" te klikken. Gebruik vervolgens uw toetsenbord om te drukken op:
    • Sneltoets: Ctrl + V (voor Windows).
    • Sneltoets: Command + V (voor Macs).
     
     
  11. Uw selectie in deze stap is van invloed op hoe de kaart de wijzigingen bijwerkt die u in stap 2 hebt aangebracht.
     
    Onder het veld "Map Id" bevinden zich 3 keuzerondjes. Selecteer de:
    • Knop "Load" als u de kaarten niet wilt combineren.
      De hoofdkaart wordt gesloten en de secundaire kaart wordt geladen.
      OF
    • Knop "Import" als u de inhoud van de secundaire kaart wilt toevoegen aan de hoofdkaart.
      Als dezelfde overlays op beide kaarten voorkomen, worden er dubbele overlays gemaakt.
      OF
    • Knop "Merge" als u de inhoud van de secundaire kaart wilt toevoegen aan de hoofdkaart.
      Als dezelfde overlays op beide kaarten voorkomen, worden de overlays bijgewerkt waarbij prioriteit wordt gegeven aan de secundaire kaart. Er worden geen dubbele overlays gemaakt.
      Voor een meer technische uitleg over samenvoegen, bezoekt u deze link: Hoe samenvoegen werkt
     
  12. Klik op de knop onderaan het venster "Load Map". Klik vervolgens op "Ok".
    In de Map View ziet u de bijgewerkte kaart. 
 

(Optioneel) Wat is het verschil tussen "merge" and "overwrite"?

U ziet de melding "Merge/Overwrite/Cancel" wanneer dit proces plaatsvindt:
  1. U brengt wijzigingen aan in een kaart.
     
  2. Een ander teamlid slaat zijn of haar wijzigingen op in dezelfde kaart.
     
  3. U slaat uw wijzigingen in de kaart op.
 
 
Merge:
  • Behoudt al uw nieuw opgeslagen wijzigingen.
  • Geeft prioriteit aan uw nieuw opgeslagen wijzigingen wanneer er conflicten zijn met de opgeslagen wijzigingen van het teamlid.
  • Behoudt de opgeslagen wijzigingen van het teamlid die niet in strijd zijn met uw nieuw opgeslagen wijzigingen.
Voor een meer technische uitleg over samenvoegen, bezoekt u deze link: Hoe samenvoegen werkt
 
Overwrite:
  • Behoudt al uw nieuw opgeslagen wijzigingen.
  • Negeert de opgeslagen wijzigingen van het teamlid.
 
 

Laatst bijgewerkt