Scribble Maps Hjælpecenter
Skift sprog

Flerbrugeradministration og samarbejde - (Team web app)

Flerbrugeradministration

Administrer samarbejdsrettigheder ved at bruge funktionen Manage Users eller Team web app

Både funktionen Manage Users og Team web app gør det muligt for dig at angive:
  • Brugere, der har adgang til kortet.
  • Rollebaserede tilladelser, som hver bruger har.
Bemærk: Du forbedrer sikkerheden ved at aktivere kortadgang via brugerkonti, fordi du ikke behøver at dele adgangskoder til kortet.

Funktionen Manage Users er placeret i vinduet "Save Map" i Scribble Maps.

Team web app åbner i sin egen browserfane. Alle ændringer gemt i Team web app registreres automatisk i Scribble Maps.

Hvis du skal samarbejde om et enkelt kort, anbefaler vi, at du bruger funktionen Manage Users, når du gemmer. For at lære hvordan, kan du besøge dette link:
Intro til funktionen Manage Users - Samarbejd om et enkelt kort 

Hvis du skal samarbejde om flere kort, anbefaler vi, at du bruger Team web app. For at lære hvordan, kan du besøge dette link:
Intro til Team web app - Samarbejd om flere kort  

 
 

Samarbejde (herunder fletning af kort)

Start med at kommunikere med dit team

Fletningsscenarier opstår, når to eller flere teammedlemmer arbejder på et kort samtidigt.

Hvis teammedlemmer risikerer at arbejde på kortet samtidigt, anbefaler vi, at I fordeler ansvarsområder, før I starter.

Bemærk: Planlæg arbejdet, så teammedlemmerne foretager ændringer i forskellige komponenter af kortet.
Hvis teammedlemmer arbejder på de samme kortkomponenter samtidigt, er der mulighed for uønskede fletningsscenarier.
For eksempel: To teammedlemmer kan konkurrere om at redigere/slette et overlay.

Beskyt dine data

Scribble Maps beskytter automatisk dine data ved at gemme hver fletning i korthistorikloggen.
Bemærk: For at lære, hvordan du indlæser en tidligere gemt version, kan du besøge dette link: Load a map fra vinduet Your Maps > (Mulighed 2) - Indlæs en tidligere gemt version af kortet
Du kan også beskytte dine data ved at oprette et andet map ID, når du gemmer en sekundær version af kortet. Når du har foretaget ændringer på det sekundære kort, kan du bruge funktionen "Load/Import" til at tilføje ændringerne til det primære kort.
For detaljerede instruktioner, se næste afsnit.
 
 

Sådan kombineres to separate kort - primært kort og sekundært kort

  1. Åbn det primære kort.
    Dette er de mulige metoder:

    Indlæs et kort fra vinduet Your Maps

    Indlæs et kort ved at bruge Map ID - "Menu > Load Import"

    Upload en offline kortfil - "Menu > Load From Computer"

     
  2. Foretag ændringer på det primære kort.
    For eksempel: Klik og træk et overlay for at flytte det til en ny placering
     
  3. Gem det sekundære kort.
    • Sørg for at oprette et nyt, unikt Map ID, når du gemmer det sekundære kort.
      I de fleste tilfælde kan du bare tilføje et bogstav eller et tal til det primære korts ID.
    • (Valgfrit) Vi anbefaler, at du også tilføjer en identifikator til titlen på det sekundære kort.
      For eksempel kan du tilføje " - 2" i slutningen af titlen.
    • Efter du har gemt det sekundære kort, må du ikke lukke vinduet "Map Saved".
    (Valgfrit) For at lære, hvordan du gemmer kort, kan du besøge dette link:
    Gem et kort
     
  4. I vinduet "Map Saved" skal du kopiere det sekundære korts ID.
    Kopier ved at klikke for at markere teksten under overskriften "Map ID". Brug derefter dit tastatur til at trykke på:
    • Hurtigtast: Ctrl + C (for Windows).
    • Hurtigtast: Command + C (for Mac).
     
     
  5. Luk vinduet "Map Saved" ved at klikke på knappen "X" i øverste højre hjørne.
     
  6. Luk vinduet "Save Map" ved at klikke på knappen "X" i øverste højre hjørne.
     
  7. Gentag trin #1 ved at åbne det primære kort.
    I Map View vil du se kortet.
     
  8. I den øverste værktøjslinje skal du klikke på knappen "MENU".
     
  9. Under overskriften "Scribble Maps" skal du klikke på "Load/Import".
     
  10. Indsæt det sekundære korts map ID i vinduet "LOAD MAP". 
    Indsæt ved at klikke på feltet "Map Id". Brug derefter dit tastatur til at trykke på:
    • Hurtigtast: Ctrl + V (for Windows).
    • Hurtigtast: Command + V (for Mac).
     
     
  11. Dit valg i dette trin vil påvirke, hvordan kortet opdaterer de ændringer, du foretog i trin #2.
     
    Under feltet "Map Id" er der 3 radioknapper. Vælg:
    • Knappen "Load", hvis du ikke ønsker at kombinere kortene.
      Det primære kort vil lukke, og det sekundære kort vil blive indlæst.
      ELLER
    • Knappen "Import", hvis du vil tilføje indholdet fra det sekundære kort til det primære kort.
      Hvis de samme overlays findes på begge kort, vil der blive oprettet dublerede overlays.
      ELLER
    • Knappen "Merge", hvis du vil tilføje indholdet fra det sekundære kort til det primære kort.
      Hvis de samme overlays findes på begge kort, vil overlays blive opdateret ved at prioritere det sekundære kort. Der vil ikke blive oprettet dublerede overlays.
      For en mere teknisk forklaring om fletning, kan du besøge dette link: Hvordan fletning fungerer
     
  12. Klik på knappen nederst i vinduet "Load Map". Klik derefter på "Ok".
    I Map View vil du se det opdaterede kort. 
 

(Valgfrit) Hvad er forskellen på "merge" og "overwrite"?

Du vil se prompten "Merge/Overwrite/Cancel", når denne proces finder sted:
  1. Du foretager ændringer på et kort.
     
  2. Et andet teammedlem gemmer sine ændringer på det samme kort.
     
  3. Du gemmer dine ændringer på kortet.
 
 
Merge:
  • Beholder alle dine nye gemte ændringer.
  • Prioriterer dine nye gemte ændringer, når der er konflikter med teammedlemmets gemte ændringer.
  • Beholder teammedlemmets gemte ændringer, som ikke er i konflikt med dine nye gemte ændringer.
For en mere teknisk forklaring om fletning, kan du besøge dette link: Hvordan fletning fungerer
 
Overwrite:
  • Beholder alle dine nye gemte ændringer.
  • Ignorerer teammedlemmets gemte ændringer.
 
 

Senest opdateret