ສູນຊ່ວຍເຫຼືອ Scribble Maps
ປ່ຽນພາສາ

ການຈັດການຜູ້ໃຊ້ຫຼາຍຄົນ ແລະ ການຮ່ວມມື - (ແອັບເວັບ Team)

ການຈັດການຜູ້ໃຊ້ຫຼາຍຄົນ

ຈັດການສິດໃນການຮ່ວມມືໂດຍໃຊ້ຄຸນສົມບັດ ຈັດການຜູ້ໃຊ້ ຫຼື ແອັບເວັບ Team

ທັງ ຄຸນສົມບັດ ຈັດການຜູ້ໃຊ້ ແລະ ແອັບເວັບ Team ຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານກຳນົດ:
  • ຜູ້ໃຊ້ທີ່ສາມາດເຂົ້າເຖິງແຜນທີ່ໄດ້.
  • ສິດຕາມບົດບາດທີ່ຜູ້ໃຊ້ແຕ່ລະຄົນມີ.
ບັນທຶກຍ່ອຍ: ທ່ານເພີ່ມຄວາມປອດໄພໄດ້ໂດຍການເປີດໃຫ້ເຂົ້າເຖິງແຜນທີ່ຜ່ານບັນຊີຜູ້ໃຊ້, ເພາະທ່ານບໍ່ຈຳເປັນຕ້ອງແບ່ງປັນລະຫັດຜ່ານຂອງແຜນທີ່.

ຄຸນສົມບັດ ຈັດການຜູ້ໃຊ້ ຕັ້ງຢູ່ໃນ ໜ້າຕ່າງ "ບັນທຶກແຜນທີ່" ໃນ Scribble Maps.

ແອັບເວັບ Team ເປີດຢູ່ໃນ ແຖບບຣາວເຊີຂອງມັນເອງ. ການປ່ຽນແປງທັງໝົດທີ່ບັນທຶກໃນແອັບເວັບ Team ຈະຖືກລົງທະບຽນໃນ Scribble Maps ໂດຍອັດຕະໂນມັດ.

ຖ້າທ່ານຈະ ຮ່ວມມືໃນແຜນທີ່ດຽວ, ພວກເຮົາແນະນຳໃຫ້ທ່ານໃຊ້ ຄຸນສົມບັດ ຈັດການຜູ້ໃຊ້ ເມື່ອບັນທຶກ. ເພື່ອຮຽນຮູ້ວິທີເຮັດ ໃຫ້ໄປທີ່ລິ້ງນີ້:
ແນະນຳຄຸນສົມບັດ ຈັດການຜູ້ໃຊ້ - ຮ່ວມມືໃນແຜນທີ່ດຽວ 

ຖ້າທ່ານຈະ ຮ່ວມມືໃນຫຼາຍແຜນທີ່, ພວກເຮົາແນະນຳໃຫ້ທ່ານໃຊ້ ແອັບເວັບ Team. ເພື່ອຮຽນຮູ້ວິທີເຮັດ ໃຫ້ໄປທີ່ລິ້ງນີ້:
ແນະນຳແອັບເວັບ Team - ຮ່ວມມືໃນຫຼາຍແຜນທີ່  

 
 

ການຮ່ວມມື (ລວມທັງການລວມແຜນທີ່)

ເລີ່ມຕົ້ນດ້ວຍການສື່ສານກັບທີມຂອງທ່ານ

ສະຖານະການລວມ ເກີດຂຶ້ນເມື່ອສະມາຊິກທີມສອງຄົນຂຶ້ນໄປເຮັດວຽກໃນແຜນທີ່ ພ້ອມກັນ.

ຖ້າສະມາຊິກທີມ ອາດຈະເຮັດວຽກໃນແຜນທີ່ພ້ອມກັນ, ພວກເຮົາແນະນຳໃຫ້ທ່ານມອບໝາຍໜ້າທີ່ຮັບຜິດຊອບກ່ອນເລີ່ມຕົ້ນ.

ບັນທຶກຍ່ອຍ: ກຳນົດຕາຕະລາງການເຮັດວຽກເພື່ອໃຫ້ສະມາຊິກທີມປ່ຽນແປງອົງປະກອບຕ່າງໆຂອງແຜນທີ່ທີ່ແຕກຕ່າງກັນ.
ຖ້າສະມາຊິກທີມເຮັດວຽກໃນອົງປະກອບດຽວກັນຂອງແຜນທີ່ພ້ອມກັນ, ມີໂອກາດເກີດສະຖານະການລວມທີ່ບໍ່ຕ້ອງການ.
ຕົວຢ່າງ: ສະມາຊິກທີມສອງຄົນອາດຈະແຂ່ງກັນແກ້ໄຂ/ລຶບ overlay ດຽວກັນ.

ປົກປ້ອງຂໍ້ມູນຂອງທ່ານ

Scribble Maps ປົກປ້ອງຂໍ້ມູນຂອງທ່ານໂດຍອັດຕະໂນມັດດ້ວຍການ ບັນທຶກທຸກການລວມ ໄວ້ໃນ ບັນທຶກປະຫວັດແຜນທີ່.
ບັນທຶກຍ່ອຍ: ເພື່ອຮຽນຮູ້ວິທີໂຫຼດເວີຊັນທີ່ບັນທຶກໄວ້ກ່ອນໜ້າ, ໃຫ້ໄປທີ່ລິ້ງນີ້: ໂຫຼດແຜນທີ່ຈາກໜ້າຕ່າງ ແຜນທີ່ຂອງທ່ານ > (ຕົວເລືອກທີ 2) - ໂຫຼດເວີຊັນຂອງແຜນທີ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ກ່ອນໜ້າ
ທ່ານຍັງສາມາດປົກປ້ອງຂໍ້ມູນຂອງທ່ານໄດ້ໂດຍການສ້າງ ລະຫັດແຜນທີ່ທີ່ແຕກຕ່າງ ເມື່ອທ່ານບັນທຶກ ເວີຊັນສຳຮອງຂອງແຜນທີ່. ຫຼັງຈາກທ່ານແກ້ໄຂ ແຜນທີ່ສຳຮອງແລ້ວ, ທ່ານສາມາດໃຊ້ ຄຸນສົມບັດ "ໂຫຼດ/ນຳເຂົ້າ" ເພື່ອເພີ່ມການປ່ຽນແປງເຂົ້າໃນແຜນທີ່ຫຼັກ.
ສຳລັບຄຳແນະນຳລະອຽດ, ເບິ່ງສ່ວນຕໍ່ໄປ.
 
 

ວິທີລວມສອງແຜນທີ່ແຍກກັນ - ແຜນທີ່ຫຼັກ ແລະ ແຜນທີ່ສຳຮອງ

  1. ເປີດແຜນທີ່ຫຼັກ.
    ນີ້ແມ່ນວິທີທີ່ເປັນໄປໄດ້:

    ໂຫຼດແຜນທີ່ຈາກໜ້າຕ່າງ ແຜນທີ່ຂອງທ່ານ

    ໂຫຼດແຜນທີ່ໂດຍໃຊ້ ລະຫັດແຜນທີ່ - "ເມນູ > ໂຫຼດ ນຳເຂົ້າ"

    ອັບໂຫຼດໄຟລ໌ແຜນທີ່ອອບລາຍ - "ເມນູ > ໂຫຼດຈາກຄອມພິວເຕີ"

     
  2. ແກ້ໄຂແຜນທີ່ຫຼັກ.
    ຕົວຢ່າງ: ຄລິກແລ້ວລາກ overlay ເພື່ອຍ້າຍມັນໄປຕຳແໜ່ງໃໝ່
     
  3. ບັນທຶກແຜນທີ່ສຳຮອງ.
    • ໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າທ່ານສ້າງ ລະຫັດແຜນທີ່ໃໝ່ທີ່ບໍ່ຊ້ຳກັນ ເມື່ອບັນທຶກແຜນທີ່ສຳຮອງ.
      ໃນກໍລະນີສ່ວນໃຫຍ່, ທ່ານພຽງແຕ່ເພີ່ມຕົວອັກສອນ ຫຼື ຕົວເລກໃສ່ລະຫັດຂອງແຜນທີ່ຫຼັກ.
    • (ທາງເລືອກ) ພວກເຮົາແນະນຳໃຫ້ທ່ານເພີ່ມຕົວລະບຸໃສ່ຊື່ຂອງແຜນທີ່ສຳຮອງນຳ.
      ຕົວຢ່າງ, ທ່ານສາມາດເພີ່ມ " - 2" ໃສ່ທ້າຍຊື່.
    • ຫຼັງຈາກບັນທຶກແຜນທີ່ສຳຮອງແລ້ວ, ຢ່າປິດໜ້າຕ່າງ "ບັນທຶກແຜນທີ່ແລ້ວ".
    (ທາງເລືອກ) ເພື່ອຮຽນຮູ້ວິທີບັນທຶກແຜນທີ່, ໃຫ້ໄປທີ່ລິ້ງນີ້:
    ບັນທຶກແຜນທີ່
     
  4. ໃນໜ້າຕ່າງ "ບັນທຶກແຜນທີ່ແລ້ວ", ສຳເນົາລະຫັດຂອງແຜນທີ່ສຳຮອງ.
    ສຳເນົາໂດຍການຄລິກເພື່ອໄຮໄລທ໌ຂໍ້ຄວາມທີ່ຢູ່ໃຕ້ຫົວຂໍ້ "ລະຫັດແຜນທີ່". ຈາກນັ້ນໃຊ້ຄີບອດຂອງທ່ານກົດ:
    • ປຸ່ມລັດ: Ctrl + C (ສຳລັບ Windows).
    • ປຸ່ມລັດ: Command + C (ສຳລັບ Mac).
     
     
  5. ປິດໜ້າຕ່າງ "ບັນທຶກແຜນທີ່ແລ້ວ" ໂດຍການຄລິກປຸ່ມ "X" ຢູ່ມຸມຂວາເທິງ.
     
  6. ປິດໜ້າຕ່າງ "ບັນທຶກແຜນທີ່" ໂດຍການຄລິກປຸ່ມ "X" ຢູ່ມຸມຂວາເທິງ.
     
  7. ເຮັດຊ້ຳຂັ້ນຕອນທີ 1 ໂດຍການເປີດແຜນທີ່ຫຼັກ.
    ໃນມຸມມອງແຜນທີ່, ທ່ານຈະເຫັນແຜນທີ່.
     
  8. ໃນແຖບເຄື່ອງມືດ້ານເທິງ, ຄລິກປຸ່ມ "ເມນູ".
     
  9. ໃຕ້ຫົວຂໍ້ "Scribble Maps", ຄລິກ "ໂຫຼດ/ນຳເຂົ້າ".
     
  10. ວາງ ລະຫັດແຜນທີ່ຂອງແຜນທີ່ສຳຮອງລົງໃນໜ້າຕ່າງ "ໂຫຼດແຜນທີ່". 
    ວາງໂດຍການຄລິກທີ່ຊ່ອງ "ລະຫັດແຜນທີ່ (Map Id)". ຈາກນັ້ນໃຊ້ຄີບອດຂອງທ່ານກົດ:
    • ປຸ່ມລັດ: Ctrl + V (ສຳລັບ Windows).
    • ປຸ່ມລັດ: Command + V (ສຳລັບ Mac).
     
     
  11. ການເລືອກຂອງທ່ານໃນຂັ້ນຕອນນີ້ຈະມີຜົນຕໍ່ວິທີທີ່ແຜນທີ່ອັບເດດການປ່ຽນແປງທີ່ທ່ານເຮັດໃນຂັ້ນຕອນທີ 2.
     
    ໃຕ້ຊ່ອງ "ລະຫັດແຜນທີ່ (Map Id)", ມີປຸ່ມຕົວເລືອກ 3 ອັນ. ເລືອກ:
    • ປຸ່ມ "ໂຫຼດ" ຖ້າທ່ານບໍ່ຕ້ອງການລວມແຜນທີ່.
      ແຜນທີ່ຫຼັກຈະປິດ, ແລະ ແຜນທີ່ສຳຮອງຈະຖືກໂຫຼດ.
      ຫຼື
    • ປຸ່ມ "ນຳເຂົ້າ" ຖ້າທ່ານຕ້ອງການເພີ່ມເນື້ອຫາໃນແຜນທີ່ສຳຮອງເຂົ້າໃນແຜນທີ່ຫຼັກ.
      ຖ້າມີ overlay ດຽວກັນຢູ່ໃນທັງສອງແຜນທີ່, overlay ທີ່ຊ້ຳກັນຈະຖືກສ້າງຂຶ້ນ.
      ຫຼື
    • ປຸ່ມ "ລວມເຂົ້າກັນ" ຖ້າທ່ານຕ້ອງການເພີ່ມເນື້ອຫາໃນແຜນທີ່ສຳຮອງເຂົ້າໃນແຜນທີ່ຫຼັກ.
      ຖ້າມີ overlay ດຽວກັນຢູ່ໃນທັງສອງແຜນທີ່, overlay ຈະຖືກອັບເດດໂດຍໃຫ້ຄວາມສຳຄັນກັບແຜນທີ່ສຳຮອງ. overlay ທີ່ຊ້ຳກັນຈະບໍ່ຖືກສ້າງຂຶ້ນ.
      ສຳລັບຄຳອະທິບາຍທາງເທັກນິກເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບການລວມ, ໃຫ້ໄປທີ່ລິ້ງນີ້: ການລວມເຮັດວຽກແນວໃດ
     
  12. ຄລິກປຸ່ມຢູ່ດ້ານລຸ່ມຂອງໜ້າຕ່າງ "ໂຫຼດແຜນທີ່". ຈາກນັ້ນຄລິກ "Ok".
    ໃນມຸມມອງແຜນທີ່, ທ່ານຈະເຫັນແຜນທີ່ທີ່ອັບເດດແລ້ວ. 
 

(ທາງເລືອກ) ການ "ລວມ" ແຕກຕ່າງຈາກການ "ຂຽນທັບ" ແນວໃດ?

ທ່ານຈະເຫັນຂໍ້ຄວາມແຈ້ງ, "Merge/Overwrite/Cancel" ເມື່ອຂະບວນການນີ້ເກີດຂຶ້ນ:
  1. ທ່ານກຳລັງແກ້ໄຂແຜນທີ່.
     
  2. ສະມາຊິກທີມຄົນອື່ນບັນທຶກການປ່ຽນແປງຂອງເຂົາເຈົ້າໃນແຜນທີ່ດຽວກັນ.
     
  3. ທ່ານບັນທຶກການປ່ຽນແປງຂອງທ່ານໃນແຜນທີ່.
 
 
ລວມເຂົ້າກັນ:
  • ເກັບການປ່ຽນແປງໃໝ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ທັງໝົດຂອງທ່ານ.
  • ໃຫ້ຄວາມສຳຄັນກັບການປ່ຽນແປງໃໝ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ຂອງທ່ານເມື່ອມີຄວາມຂັດແຍ້ງກັບການປ່ຽນແປງທີ່ບັນທຶກໄວ້ຂອງສະມາຊິກທີມ.
  • ເກັບການປ່ຽນແປງທີ່ບັນທຶກໄວ້ຂອງສະມາຊິກທີມທີ່ບໍ່ຂັດແຍ້ງກັບການປ່ຽນແປງໃໝ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ຂອງທ່ານ.
ສຳລັບຄຳອະທິບາຍທາງເທັກນິກເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບການລວມ, ໃຫ້ໄປທີ່ລິ້ງນີ້: ການລວມເຮັດວຽກແນວໃດ
 
ຂຽນທັບ:
  • ເກັບການປ່ຽນແປງໃໝ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ທັງໝົດຂອງທ່ານ.
  • ບໍ່ສົນໃຈການປ່ຽນແປງທີ່ບັນທຶກໄວ້ຂອງສະມາຊິກທີມ.
 
 

ອັບເດດຫຼ້າສຸດ