ການລວມແຜນທີ່ເຮັດວຽກແນວໃດ
ເພື່ອຮຽນຮູ້ພື້ນຖານກ່ຽວກັບການລວມ, ເຂົ້າໄປທີ່ລິ້ງນີ້:
ການຮ່ວມມື (ລວມທັງການລວມແຜນທີ່)
ສະຖານະການລວມເຮັດວຽກແນວໃດ?
ສະຫຼຸບ: ໃນສະຖານະການລວມ, ການບັນທຶກຫຼ້າສຸດຈະໄດ້ຮັບບູລິມະສິດ. ແນວໃດກໍຕາມ, ທ່ານສາມາດຫຼີກລ່ຽງສະຖານະການລວມໄດ້ໂດຍການມອບໝາຍຄວາມຮັບຜິດຊອບ ເພື່ອໃຫ້ສະມາຊິກທີມເຮັດວຽກກັບແຜນທີ່ໃນເວລາທີ່ແຕກຕ່າງກັນ.
ເມື່ອສະມາຊິກທີມສອງຄົນຫຼືຫຼາຍກວ່ານັ້ນກຳລັງເຮັດວຽກກັບແຜນທີ່ດຽວກັນ ໃນເວລາດຽວກັນ, ສະຖານະການລວມຈະພິຈາລະນາ "deltas".
Deltas ແມ່ນຄວາມແຕກຕ່າງລະຫວ່າງແຜນທີ່ໃໝ່ທີ່ຜູ້ໃຊ້ບັນທຶກ ແລະ ແຜນທີ່ທີ່ຜູ້ໃຊ້ຄົນອື່ນບັນທຶກໄວ້ກ່ອນໜ້ານີ້. ຖ້າມີຄວາມແຕກຕ່າງ, ບູລິມະສິດຈະມອບໃຫ້ແຜນທີ່ໃໝ່ທີ່ບັນທຶກ.
ເມື່ອບັນທຶກແຜນທີ່ໃໝ່, ແອັບຈະຊອກຫາຄວາມແຕກຕ່າງໃນຂໍ້ມູນຂອງoverlay ID ທີ່ຄືກັນ. ແອັບຈະປຽບທຽບ:
- ບັນທຶກກິດຈະກຳຂອງແຜນທີ່ໃໝ່ທີ່ບັນທຶກ.
- ຂໍ້ມູນຂອງແຜນທີ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ກ່ອນໜ້ານີ້.
ການປ່ຽນແປງທີ່ເຮັດໃນແຜນທີ່ທີ່ບັນທຶກໄວ້ກ່ອນໜ້ານີ້ຈະຖືກແທນທີ່ດ້ວຍແຜນທີ່ໃໝ່ທີ່ບັນທຶກ. ການປ່ຽນແປງທີ່ຖືກແທນທີ່ລວມມີຄວາມແຕກຕ່າງໃນ:
- ຮູບແບບ (Styles).
- ຕຳແໜ່ງຂອງຈຸດ.
- ການແກ້ໄຂ/ການລຶບ.
ນີ້ແມ່ນຕົວຢ່າງລຳດັບເຫດການທີ່ສະມາຊິກທີມສອງຄົນກຳລັງເຮັດວຽກກັບແຜນທີ່ດຽວກັນໃນເວລາດຽວກັນ. ສະມາຊິກທີມທັງສອງຄົນເຮັດການປ່ຽນແປງກັບ overlay ດຽວກັນ:
-
ຜູ້ໃຊ້ A ລຶບ overlay "X".
-
ຜູ້ໃຊ້ A ບັນທຶກແຜນທີ່.
-
ຜູ້ໃຊ້ B ແກ້ໄຂ overlay "X".
-
ຜູ້ໃຊ້ B ບັນທຶກແຜນທີ່.
ໃນສະຖານະການນີ້, overlay "X" ຈະບໍ່ຖືກລຶບ.
ເຫດຜົນແມ່ນ:
ສະມາຊິກທີມທັງສອງຄົນອາດຈະຕ້ອງການເກັບຮັກສາການປ່ຽນແປງທີ່ບັນທຶກຫຼ້າສຸດໄວ້.
ທ່ານມີແນວຄິດໃນການປັບປຸງການຮ່ວມມືບໍ?
ພວກເຮົາສົນໃຈແນວຄິດຂອງທ່ານ. ສົ່ງຂໍ້ຄວາມຫາພວກເຮົາທີ່:
[email protected]
ອັບເດດຫຼ້າສຸດ