Керування кількома користувачами та спільна робота (вебзастосунок Team)
Керування кількома користувачами
Керування дозволами на спільну роботу за допомогою функції «Керувати користувачами» або вебзастосунку Team
- Користувачів, які мають доступ до карти.
- Дозволи на основі ролей для кожного користувача.
Примітка: доступ до карти через облікові записи користувачів підвищує безпеку, бо вам не потрібно передавати паролі до карт.
Функція «Керувати користувачами» розташована у вікні «Зберегти карту» в Scribble Maps.
Вебзастосунок Team відкривається в окремій вкладці браузера. Усі зміни, збережені у вебзастосунку Team, автоматично відображаються в Scribble Maps.
Якщо ви працюєте над однією картою разом з іншими, радимо під час збереження скористатися функцією «Керувати користувачами» . Щоб дізнатися, як це зробити, перейдіть за посиланням:
Вступ до функції «Керувати користувачами»: спільна робота над однією картою
Якщо ви працюєте над кількома картами разом з іншими, радимо скористатися вебзастосунком Team. Щоб дізнатися, як це зробити, перейдіть за посиланням:
Вступ до вебзастосунку Team: спільна робота над кількома картами
Спільна робота (зокрема об’єднання карт)
Спершу домовтеся з командою
Сценарії об’єднання виникають, коли двоє або більше учасників команди працюють над картою одночасно.
Якщо учасники команди можуть працювати над картою одночасно, радимо розподілити обов’язки перед початком роботи.
Примітка: заплануйте роботу так, щоб учасники команди змінювали різні компоненти карти.
Захистіть свої дані
Примітка: щоб дізнатися, як завантажити раніше збережену версію, перейдіть за посиланням: Завантаження карти у вікні «Your Maps» > (Спосіб 2) - Завантаження раніше збереженої версії карти
Як об’єднати дві окремі карти: основну й другу
- Відкрийте основну карту.
Можливі способи:
Завантаження карти у вікні «Your Maps»
Завантаження карти за ID карти: «Меню > Завантажити імпорт»
Завантаження файлу офлайн-карти: «Меню > Завантажити з комп’ютера»
- Внесіть зміни до основної карти. Наприклад: натисніть і перетягніть оверлей, щоб перемістити його на нове місце
- Збережіть другу карту.
- Обов’язково створіть новий унікальний ID карти під час збереження другої карти. У більшості випадків достатньо додати літеру або цифру до ID основної карти.
- (Необов’язково) Радимо також додати ідентифікатор до назви другої карти. Наприклад, можна додати «- 2» в кінець назви.
- Після збереження другої карти, не закривайте вікно «Карту збережено».
(Необов’язково) Щоб дізнатися, як зберігати карти, перейдіть за посиланням:
Збереження карти - Обов’язково створіть новий унікальний ID карти під час збереження другої карти.
- У вікні «Карту збережено» скопіюйте ID другої карти. Скопіюйте, клацнувши, щоб виділити текст під заголовком «ID карти». Потім натисніть на клавіатурі:
- Швидка клавіша: Ctrl + C (для Windows).
- Швидка клавіша: Command + C (для Mac).
- Закрийте вікно «Карту збережено», натиснувши кнопку «X» у верхньому правому куті.
- Закрийте вікно «Зберегти карту», натиснувши кнопку «X» у верхньому правому куті.
- Повторіть крок 1: відкрийте основну карту. У режимі перегляду карти ви побачите карту.
- На верхній панелі інструментів натисніть кнопку «Меню».
- Під заголовком «Scribble Maps» натисніть «Load/Import».
- Вставте ID другої карти у вікно «LOAD MAP». Вставте, клацнувши поле «ID карти». Потім натисніть на клавіатурі:
- Швидка клавіша: Ctrl + V (для Windows).
- Швидка клавіша: Command + V (для Mac).
- Ваш вибір на цьому кроці визначає, як карта оновить зміни, внесені на кроці 2. Під полем «ID карти» є 3 перемикачі. Виберіть:
- Кнопку «Load», якщо не хочете об’єднувати карти. Основну карту буде закрито, а другу карту завантажено.АБО
- Кнопку «Import», якщо хочете додати вміст другої карти до основної карти. Якщо в обох картах є однакові оверлеї, буде створено дублікати.АБО
- Кнопку «Merge», якщо хочете додати вміст другої карти до основної карти. Якщо в обох картах є однакові оверлеї, їх буде оновлено з пріоритетом другої карти. Дублікати не створюватимуться.
Щоб дізнатися докладніше про об’єднання, перейдіть за посиланням: Як працює об’єднання
- Кнопку «Load», якщо не хочете об’єднувати карти.
- Натисніть кнопку внизу вікна «Load Map». Потім натисніть «Ok». У режимі перегляду карти ви побачите оновлену карту.
(Необов’язково) У чому різниця між «Merge» і «Overwrite»?
- Ви вносите зміни до карти.
- Інший учасник команди зберігає свої зміни до тієї самої карти.
- Ви зберігаєте свої зміни до карти.
- Зберігає всі ваші нові збережені зміни.
- Надає пріоритет вашим новим збереженим змінам у разі конфліктів зі змінами, збереженими учасником команди.
- Зберігає збережені зміни учасника команди, які не суперечать вашим новим збереженим змінам.
Щоб дізнатися докладніше про об’єднання, перейдіть за посиланням: Як працює об’єднання
- Зберігає всі ваші нові збережені зміни.
- Ігнорує збережені зміни учасника команди.
Last updated