Κέντρο βοήθειας Scribble Maps
Αλλαγή γλώσσας

Διαχείριση πολλαπλών χρηστών και συνεργασία - (Team web app)

Διαχείριση πολλαπλών χρηστών

Διαχειριστείτε τα δικαιώματα συνεργασίας χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Manage Users ή την εφαρμογή Team web app

Τόσο η δυνατότητα Manage Users όσο και η εφαρμογή Team web app σάς επιτρέπουν να καθορίσετε:
  • Τους χρήστες που μπορούν να έχουν πρόσβαση στον χάρτη.
  • Τα δικαιώματα βάσει ρόλου που έχει κάθε χρήστης.
Σημείωση: Βελτιώνετε την ασφάλεια ενεργοποιώντας την πρόσβαση στον χάρτη μέσω λογαριασμών χρηστών, επειδή δεν χρειάζεται να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης χάρτη.

Η δυνατότητα Manage Users βρίσκεται στο παράθυρο "Save Map" στο Scribble Maps.

Η εφαρμογή Team web app ανοίγει σε δική της καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Όλες οι αλλαγές που αποθηκεύονται στο Team web app καταχωρούνται αυτόματα στο Scribble Maps.

Εάν πρόκειται να συνεργαστείτε σε έναν μόνο χάρτη, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Manage Users κατά την αποθήκευση. Για να μάθετε πώς, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο:
Εισαγωγή στη δυνατότητα Manage Users - Συνεργασία σε έναν μόνο χάρτη 

Εάν πρόκειται να συνεργαστείτε σε πολλούς χάρτες, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Team web app. Για να μάθετε πώς, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο:
Εισαγωγή στο Team web app - Συνεργασία σε πολλούς χάρτες  

 
 

Συνεργασία (συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης χαρτών)

Ξεκινήστε επικοινωνώντας με την ομάδα σας

Σενάρια συγχώνευσης προκύπτουν όταν δύο ή περισσότερα μέλη της ομάδας εργάζονται σε έναν χάρτη ταυτόχρονα.

Εάν υπάρχει πιθανότητα τα μέλη της ομάδας να εργαστούν στον χάρτη ταυτόχρονα, συνιστούμε να αναθέσετε αρμοδιότητες πριν ξεκινήσετε.

Σημείωση: Προγραμματίστε την εργασία έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας να κάνουν αλλαγές σε διαφορετικά στοιχεία του χάρτη.
Εάν τα μέλη της ομάδας εργάζονται στα ίδια στοιχεία του χάρτη ταυτόχρονα, υπάρχει η πιθανότητα ανεπιθύμητων σεναρίων συγχώνευσης.
Για παράδειγμα: Δύο μέλη της ομάδας μπορεί να προσπαθούν ταυτόχρονα να επεξεργαστούν/διαγράψουν μια επικάλυψη.

Προστατέψτε τα δεδομένα σας

Το Scribble Maps προστατεύει αυτόματα τα δεδομένα σας αποθηκεύοντας κάθε συγχώνευση στο ιστορικό του χάρτη.
Σημείωση: Για να μάθετε πώς να φορτώσετε μια προηγουμένως αποθηκευμένη έκδοση, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Φόρτωση χάρτη από το παράθυρο Your Maps > (Επιλογή 2) - Φόρτωση προηγούμενης αποθηκευμένης έκδοσης του χάρτη
Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τα δεδομένα σας δημιουργώντας ένα διαφορετικό map ID όταν αποθηκεύετε μια δευτερεύουσα έκδοση του χάρτη. Αφού κάνετε αλλαγές στον δευτερεύοντα χάρτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα "Load/Import" για να προσθέσετε τις αλλαγές στον κύριο χάρτη.
Για αναλυτικές οδηγίες, δείτε την επόμενη ενότητα.
 
 

Πώς να συνδυάσετε δύο ξεχωριστούς χάρτες - κύριο χάρτη και δευτερεύοντα χάρτη

  1. Ανοίξτε τον κύριο χάρτη.
    Αυτές είναι οι πιθανές μέθοδοι:

    Φόρτωση χάρτη από το παράθυρο Your Maps

    Φόρτωση χάρτη με χρήση του Map ID - "Menu > Load Import"

    Μεταφόρτωση αρχείου χάρτη εκτός σύνδεσης - "Menu > Load From Computer"

     
  2. Κάντε αλλαγές στον κύριο χάρτη.
    Για παράδειγμα: Κάντε κλικ και σύρετε μια επικάλυψη για να τη μετακινήσετε σε μια νέα τοποθεσία
     
  3. Αποθηκεύστε τον δευτερεύοντα χάρτη.
    • Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ένα νέο, μοναδικό Map ID κατά την αποθήκευση του δευτερεύοντος χάρτη.
      Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε απλώς να προσθέσετε ένα γράμμα ή έναν αριθμό στο ID του κύριου χάρτη.
    • (Προαιρετικά) Συνιστούμε να προσθέσετε επίσης ένα αναγνωριστικό στον τίτλο του δευτερεύοντος χάρτη.
      Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε το " - 2" στο τέλος του τίτλου.
    • Μετά την αποθήκευση του δευτερεύοντος χάρτη, μην κλείσετε το παράθυρο "Map Saved".
    (Προαιρετικά) Για να μάθετε πώς να αποθηκεύετε χάρτες, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο:
    Αποθήκευση χάρτη
     
  4. Στο παράθυρο "Map Saved", αντιγράψτε το ID του δευτερεύοντος χάρτη.
    Αντιγράψτε κάνοντας κλικ για να επισημάνετε το κείμενο κάτω από την επικεφαλίδα "Map ID". Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιό σας για να πατήσετε:
    • Συντόμευση: Ctrl + C (για Windows).
    • Συντόμευση: Command + C (για Mac).
     
     
  5. Κλείστε το παράθυρο "Map Saved" κάνοντας κλικ στο κουμπί "X" στην επάνω δεξιά γωνία.
     
  6. Κλείστε το παράθυρο "Save Map" κάνοντας κλικ στο κουμπί "X" στην επάνω δεξιά γωνία.
     
  7. Επαναλάβετε το βήμα #1 ανοίγοντας τον κύριο χάρτη.
    Στο Map View, θα δείτε τον χάρτη.
     
  8. Στην επάνω εργαλειοθήκη, κάντε κλικ στο κουμπί "MENU".
     
  9. Κάτω από την επικεφαλίδα "Scribble Maps", κάντε κλικ στο "Load/Import".
     
  10. Επικολλήστε το map ID του δευτερεύοντος χάρτη στο παράθυρο "LOAD MAP". 
    Επικολλήστε κάνοντας κλικ στο πεδίο "Map Id". Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιό σας για να πατήσετε:
    • Συντόμευση: Ctrl + V (για Windows).
    • Συντόμευση: Command + V (για Mac).
     
     
  11. Η επιλογή σας σε αυτό το βήμα θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ο χάρτης ενημερώνει τις αλλαγές που κάνατε στο βήμα #2.
     
    Κάτω από το πεδίο "Map Id", υπάρχουν 3 κουμπιά επιλογής (radio buttons). Επιλέξτε το:
    • Κουμπί "Load" εάν δεν θέλετε να συνδυάσετε τους χάρτες.
      Ο κύριος χάρτης θα κλείσει και ο δευτερεύων χάρτης θα φορτωθεί.
      Ή
    • Κουμπί "Import" εάν θέλετε να προσθέσετε το περιεχόμενο του δευτερεύοντος χάρτη στον κύριο χάρτη.
      Εάν υπάρχουν οι ίδιες επικαλύψεις και στους δύο χάρτες, θα δημιουργηθούν διπλότυπες επικαλύψεις.
      Ή
    • Κουμπί "Merge" εάν θέλετε να προσθέσετε το περιεχόμενο του δευτερεύοντος χάρτη στον κύριο χάρτη.
      Εάν υπάρχουν οι ίδιες επικαλύψεις και στους δύο χάρτες, οι επικαλύψεις θα ενημερωθούν δίνοντας προτεραιότητα στον δευτερεύοντα χάρτη. Δεν θα δημιουργηθούν διπλότυπες επικαλύψεις.
      Για μια πιο τεχνική εξήγηση σχετικά με τη συγχώνευση, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Πώς λειτουργεί η συγχώνευση
     
  12. Κάντε κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος του παραθύρου "Load Map". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ok".
    Στο Map View, θα δείτε τον ενημερωμένο χάρτη. 
 

(Προαιρετικά) Ποια είναι η διαφορά μεταξύ "merge" και "overwrite";

Θα δείτε το μήνυμα "Merge/Overwrite/Cancel" όταν συμβαίνει αυτή η διαδικασία:
  1. Κάνετε αλλαγές σε έναν χάρτη.
     
  2. Ένα άλλο μέλος της ομάδας αποθηκεύει τις αλλαγές του στον ίδιο χάρτη.
     
  3. Αποθηκεύετε τις αλλαγές σας στον χάρτη.
 
 
Merge:
  • Διατηρεί όλες τις νέες αποθηκευμένες αλλαγές σας.
  • Δίνει προτεραιότητα στις δικές σας νέες αποθηκευμένες αλλαγές όταν υπάρχουν διενέξεις με τις αποθηκευμένες αλλαγές του άλλου μέλους της ομάδας.
  • Διατηρεί τις αποθηκευμένες αλλαγές του άλλου μέλους της ομάδας που δεν έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές σας νέες αποθηκευμένες αλλαγές.
Για μια πιο τεχνική εξήγηση σχετικά με τη συγχώνευση, επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο: Πώς λειτουργεί η συγχώνευση
 
Overwrite:
  • Διατηρεί όλες τις νέες αποθηκευμένες αλλαγές σας.
  • Αγνοεί τις αποθηκευμένες αλλαγές του άλλου μέλους της ομάδας.
 
 

Τελευταία ενημέρωση