Een kaart opslaan
Beschikbaarheid van functies
- Gratis
- Lite
- Pro
- Lite Pro
- Pro Business
Opmerking: u kunt wachtwoordbeveiliging gebruiken om kaarten op te slaan, zelfs als u geen Scribble Maps-account registreert. Registreren geeft u echter meer mogelijkheden, waaronder het opslaan van kaarten in uw account.
Limieten voor gratis accounts:
- Gratis accounts kunnen maximaal 5 kaarten levenslang opslaan.
- Als u een opgeslagen kaart verwijdert, wordt die opslagruimte niet hersteld.
- Als u een kaart opslaat terwijl u een trial- of Pro-abonnement hebt, wordt die kaart een Pro map en hebt u een actief Pro-abonnement nodig om diezelfde kaart opnieuw op te slaan.
Bezoek deze link om te leren: Inloggen / registreren
Om te leren hoe u uw kaart kunt opslaan, kunt u de onderstaande video bekijken, of u kunt de stapsgewijze handleiding onder de video lezen.
Stel de map ID, titel en beschrijving in
-
(Optioneel) Log in op uw Scribble Maps-account op: https://www.scribblemaps.com/create
-
Voeg in de Map View een overlay toe aan de kaart. Bijvoorbeeld een marker.
Bezoek deze link om te leren hoe u: Een marker maakt - (Marker Tool)
-
Klik in de bovenste werkbalk op de knop "Menu".
-
Klik onder de kop "Scribble Maps" op "Save Map".
Het venster "SAVE MAP" verschijnt. - Under the "Map Id" heading, decide whether to:
- Keep the auto-generated, unique Map ID.
- Type in a custom, unique Map ID.
In de meeste gevallen kunt u gewoon een andere letter of cijfer toevoegen aan de huidige map ID.
-
Typ onder de kop "Title" de naam van de kaart.
- Typ onder de kop "Description" de beschrijving van de kaart.
Selecteer de optie voor hoe gebruikers toegang krijgen tot de kaart
- Public - Ingeschakeld op niet-geregistreerde Free, geregistreerde Free en Pro-accounts.
- Unlisted - Ingeschakeld op Pro-accounts.
- Secure - Ingeschakeld op Pro-accounts.
- Encrypted - Ingeschakeld op Pro-accounts.
- Sell Access - Ingeschakeld op niet-geregistreerde Free, geregistreerde Free en Pro-accounts.
Opmerking: Betaalde kaarten op Free-accounts kunnen niet worden verwijderd.
Om een Sell Access-kaart in te stellen, bezoekt u: Sell Access: Paid Maps—One-Time or Subscription
Belangrijk
- Het opslaan van een kaart tijdens een trial- of Pro-abonnement zet deze om in een Pro map.
- Eenmaal omgezet, kan die kaart alleen opnieuw worden opgeslagen als het account een actief Pro-abonnement heeft.
- Free-gebruikers kunnen de kaart nog steeds openen, maar ze hebben Pro nodig om verdere wijzigingen aan die Pro map op te slaan.
- De kaart wordt vermeld in het Scribble Maps-portaal: Zoek en ontdek kaarten op Scribble Maps
- De kaart kan door iedereen worden bekeken.
- Als u geen wachtwoord aanmaakt, kan de kaart door iedereen worden bewerkt en opgeslagen.
- Als u een wachtwoord aanmaakt, kunnen andere gebruikers de kaart bewerken en opslaan als ze het wachtwoord invoeren.
- Als de kaart niet is geclaimd door een geregistreerd account, kan de kaart worden geclaimd door iedereen die een account heeft geregistreerd. Zie het artikel: Een kaart claimen voor uw account
- Als gebruikers worden uitgenodigd via de functie Manage Users of de Team web app, hebben de gebruikers toegang tot de kaart zonder een wachtwoord op te geven.
Opmerking: Zie voor meer informatie over samenwerkingsrechten de sectie: Samenwerkingsrechten beheren met de functie Manage Users of de Team web app.
- De kaart wordt niet vermeld in het Scribble Maps-portaal.
- De kaart kan worden bekeken door iedereen die de Map ID heeft. Zie het artikel: Een kaart laden met de Map ID - "Menu > Load Import".
- Als u een wachtwoord aanmaakt, kunnen andere gebruikers de kaart bewerken en opslaan als ze het wachtwoord invoeren.
- Als gebruikers worden uitgenodigd via de functie Manage Users of de Team web app, hebben de gebruikers toegang tot de kaart zonder een wachtwoord op te geven.
- De kaart wordt niet vermeld in het Scribble Maps-portaal.
- De kaart kan worden bekeken en bewerkt vanuit het account van de maker van de kaart.
- Als u een wachtwoord aanmaakt, kunnen andere gebruikers het wachtwoord gebruiken om de kaart te bekijken.
- Als gebruikers worden uitgenodigd via de functie Manage Users of de Team web app, hebben de gebruikers toegang tot de kaart zonder een wachtwoord op te geven.
- De kaart wordt niet vermeld in het Scribble Maps-portaal.
- De kaart kan worden bekeken en bewerkt vanuit het account van de maker van de kaart als het encryption password wordt opgegeven.
- Andere gebruikers kunnen de kaart bekijken als ze het initial map password en het encryption password opgeven.
- Als gebruikers worden uitgenodigd via de functie Manage Users of de Team web app, hoeven de gebruikers niet het initial map password op te geven. De gebruikers moeten wel het encryption password opgeven om toegang te krijgen tot de kaart.
Opmerking: U kunt meer leren over het verbeteren van de kaartbeveiliging door deze link te bezoeken: Confidential map data
Als u niet bent ingelogd op Scribble Maps, verschijnt er een pop-upwaarschuwing:

(Optioneel) Samenwerkingsrechten beheren met de functie Manage Users of de Team web app
- Gebruikers die toegang hebben tot de kaart.
- Op rollen gebaseerde machtigingen die elke gebruiker heeft.
Opmerking: U verbetert de beveiliging door kaarttoegang via gebruikersaccounts in te schakelen, omdat u geen kaartwachtwoorden hoeft te delen.
De functie Manage Users bevindt zich in het venster "Save Map" in Scribble Maps.
De Team web app opent in een eigen browsertabblad. Alle wijzigingen die in de Team web app worden opgeslagen, worden automatisch geregistreerd in Scribble Maps.
Wanneer u wilt samenwerken aan een enkele kaart, raden we u aan om tijdens het opslaan de functie Manage Users te gebruiken. Bezoek deze link om te leren hoe:
Introductie tot de functie Manage Users - Samenwerken aan een enkele kaart
Wanneer u wilt samenwerken aan meerdere kaarten, raden we u aan om tijdens het opslaan de Team web app te gebruiken. Bezoek deze link om te leren hoe:
Introductie tot de Team web app - Samenwerken aan meerdere kaarten
(Optioneel) - Selecteer of de kaart automatisch moet worden opgeslagen terwijl u werkt
AutoSave is standaard geactiveerd. De kaart wordt dus elke 5 minuten automatisch opgeslagen, tenzij u de instelling wijzigt.
-
Als u AutoSave wilt deactiveren, klikt u op het selectievakje: "AutoSave (5 minutes)".
- (Optioneel) Als u klaar bent om de kaart op te slaan, klikt u op de knop "Save Map".
(Optioneel - nadat u op "Save Map" hebt geklikt) - Leer het doel van de "Map ID" en 3 links in het venster "Map Saved"
- Map ID
- Share Link
- Edit Link
- Image Link
U kunt de "Map ID" gebruiken om de kaart te importeren en te laden in Scribble Maps.
- U kunt de Share Link URL gebruiken om de interactieve kaart te delen op sociale media. Bijvoorbeeld Reddit.
- U kunt de link delen via andere vormen van digitale communicatie. Bijvoorbeeld sms.
- De kaartgebruikers kunnen de kaart verschuiven en zoomen voor nieuwe weergaven.
-
Als u overlays instelt als klikbaar, kunnen de kaartgebruikers op links naar webpagina's klikken
Opmerking: Als u meer opties wilt voor de weergave en interactiviteit van de kaart, kunt u de Get Widget gebruiken om de kaart in te sluiten. Bezoek deze link om te leren hoe u: Een kaart insluit op een blog/website
- U kunt de "Edit Link URL" gebruiken om snel aan de slag te gaan met de kaart in Scribble Maps.
- U kunt de link naar teamleden sturen.
- U kunt de "Image Link URL" gebruiken om uw kaart te delen als een link naar een PNG-afbeelding.
- U kunt de afbeelding delen op sociale media. Bijvoorbeeld een blog.
- U kunt de link delen via andere vormen van digitale communicatie. Bijvoorbeeld sms.
Klaar met het opslaan van uw kaart?
Laatst bijgewerkt